‘Superhelden in symfonie’ steunen strijd tegen kinderarmoede

Elke donderdag komt meester Harold Debusschere naar de kleuters en peuters van basisschool W’IJzer in Diksmuide om hen de eerste muzikale stappen te leren zetten. Het resultaat was onlangs te zien op het grote podium van cultuurcentrum Kruispunt in Diksmuide.

De school koppelde er ook een goed doel aan vast. Het project op school dat Harold begeleidt, heet Children Musical Laboratory en omvat het aanleren van liedjes, vingeroefeningen en het musiceren zelf. “De allerjongsten ontdekken zo de kracht van muziek, maar werken ook aan hun fijne en grove motoriek, trainen hun geheugen en ontwikkelen discipline”, somt directeur Charlot Van D’huynslager de voordelen op.

“Harold komt ook wekelijks in het eerste en tweede leerjaar waar de kinderen na schooltijd bij hem muziek kunnen volgen.” De peuters en kleuters toonden aan hun ouders en grootouders wat ze al geleerd hebben tijdens ‘Superhelden in Symfonie’. De voorstelling bracht 1.000 euro op voor de kinderarmoedestichting Pelicano.

(GUS/foto W’IJzer)

The post ‘Superhelden in symfonie’ steunen strijd tegen kinderarmoede is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

President Joe Biden na uitspraak over immuniteit Trump: “Macht van president niet langer beperkt door de wet”

De Amerikaanse president Joe Biden noemt het arrest van het Hooggerechtshof over de immuniteit van voormalig president Donald Trump "gevaarlijk". "Praktisch zijn er vrijwel geen grenzen aan wat de president kan doen. De macht van het ambt wordt niet langer beperkt door de wet." Het Hof stelt dat een president immuun is voor wat hij als president gedaan heeft, maar

Lees meer »

? De Portiersmoord. Vincent (31) sterft door vijf messteken in het hart: “Wie een foto kon nemen van het lijk, zou getrakteerd worden op een vat bier”

Een oorlog tussen portiers wordt Vincent Van den Berghe fataal. Hij sterft na vijf messteken in het hart. Het is het begin van een lijdensweg voor zijn ouders Eddy en Ria. Want plots duikt een foto op van hun dode zoon in de armen van een vrouw, waarop ook nog eens doodsbedreigingen en pesterijen volgen. De vierde aflevering van de

Lees meer »

Steeds hetzelfde vulgaire riedeltje en toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »