Lokale Unizo Knokke-Heist geeft politieke partijen lijst met prioriteiten

De Unizo-afdelingen Knokke, Westkapelle en Heist hebben een gezamenlijke lijst met vijf ondernemersprioriteiten overgemaakt aan de politieke partijen die in oktober naar de gunst van de kiezer dingen. “Over alle deelgemeenten heen blijkt het parkeerbeleid een van de grootste problemen”, zegt Jackie Vlietinck van Unizo Heist.

Onder de noemer ‘Unizo komt op!’ organiseerde Unizo nationaal onlangs een enquête onder alle handelaars-leden met de vraag waarvan ze als handelaar in hun eigen omgeving wakker liggen. “Met de vele info die zo is vrijgekomen zijn we naar de lokale afdelingen van Unizo getrokken om er met de plaatselijke vrijwilligers op verder te werken”, zegt Brecht Clyncke, regiomanager bij Unizo West-Vlaanderen. “In Knokke-Heist zijn er drie afdelingen – Knokke, Westkapelle en Heist – en die hebben we samengebracht om een lijst met ondernemers-prioriteiten voor het volgende gemeentebestuur op te maken.”

“Over alle deelgemeenten heen blijkt het parkeerbeleid een van de grootste problemen”, zegt Jackie Vlietinck, die in Heist een drukkerij runt en hier de spreekbuis is van de verzamelde afdelingen. “Er moet ingezet worden op minder hinder bij openbare werken, door het doordacht plaatsen van openbare werken en het optimaliseren van signalisatie. Ook randparkings zijn belangrijk en in winkelstraten zouden er meer Shop&Go-parkeerplaatsen moeten komen. Wij begrijpen echt niet dat er in het heraangelegde stuk van de Graaf d’Ursellaan in Heist geen Shop&Go-plaatsen zijn voorzien. Ook in de Lippenslaan in Knokke is een kort winkelbezoek erg. Voor handelaars die moeten leveren is het ook ergerlijk om zien hoe laad- en loszones urenlang bezet zijn zonder dat er wordt opgetreden.”

Wonen en kinderopvang

Voorts vraagt Unizo aandacht voor ‘betaalbaar wonen’ als strategie om arbeidskrapte aan te pakken, net als voorrang voor inwoners en werkenden in Knokke-Heist bij de toegang tot kinderopvang. Ook zou het gemeentebestuur moeten werken aan het versterken van de lokale economie door naast de bekende gouden winkeldriehoek in Knokke in te zetten op ‘bedrijvige buurten’ en meer vrijheid voor reclamevoering tijdens evenementen.

Het gemeentebestuur wordt ook gevraagd om bij opdrachten voor de gemeente vooral samen te werken met lokale ondernemers, onder meer via het platform goedaanbesteed.be, en ten slotte moet er – niet evident dezer dagen – werk gemaakt worden van politieke stabiliteit, voor een gezond ondernemingsklimaat.

“Alle partijen kregen onze prioriteitenlijst per mail, maar we zullen ook present zijn op de volgende gemeenteraad om die nog eens fysiek af te geven aan de politici”, besluit Jackie Vlietinck.

The post Lokale Unizo Knokke-Heist geeft politieke partijen lijst met prioriteiten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Vlaams gezin dat aan dood ontsnapte in Italiaanse modderstroom doet voor het eerst verhaal: “Ik zei luidop: dit is het, we gaan sterven”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

Ultraconservatieve aartsbisschop geëxcommuniceerd wegens verwerpen van autoriteit paus

Een ultraconservatieve Italiaanse aartsbisschop Carlo Maria Vigano is geëxcommuniceerd. Dat heeft het Vaticaan vrijdag laten weten. Excommunicatie is een ernstige kerkelijke straf die de gestrafte uitsluit van deelname aan het volle sacramentele leven van de kerk. De 83-jarige man staat bekend als een heftig tegenstander van paus Franciscus. Hij werd veroordeeld wegens “schisma” nadat hij de autoriteit van de katholieke

Lees meer »

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden

Henk Stevens (01/12/1967 – 28/06/2024) is op vrijdag 28 juni onverwacht op 56-jarige leeftijd overleden. Henk laat drie kinderen Nona, Lou en Roef en zijn partner Sofie achter.
The post Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Geïrriteerde De Bruyne struikelt over ‘stupid question’, en steunt nadien Tedesco: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Steenrijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »

Blonde god met blauw bloed en beeldschoon bikinimodel: Griekse prins Alexios verbergt liefde voor Brooks Nader niet langer

Zij deed in een rood Baywatch-badpak al veel mannen zwijmelen. Nu is ook de kleinzoon van de laatste Griekse koning, petekind van de Britse kroonprins William en de voormalige toyboy van Poppy Delevingne, voor haar gevallen. De begeerlijke Griekse prins Constantijn Alexios (25) en het Amerikaanse model Brooks Nader (27) vormen het nieuwe ‘it-koppel’ in de royalty- en societywereld.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu: “Ik doneer nog, ja, maar enkel broers en zussen”

Maar liefst 550 kinderen werden verwekt met zijn zaad, en daarom is Jonathan Meijer (42) het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Maar hoewel de Nederlander een donorverbod opgelegd kreeg, vindt hij alle aandacht overdreven. “Die docu is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek met HLN over zijn beweegredenen. En jawel, hij doneert nog steeds

Lees meer »

Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in

Met veel enthousiasme slaan de Landelijke Gilde Wingene en Ferm Wingene binnenkort de handen in elkaar voor een nieuw initiatief: een pop-up-zomerbar. Op 5, 6 en 7 juli is iedereen van harte welkom om met spijs en drank te genieten van dit gezellige initiatief.
The post Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in appeared first on

Lees meer »