Niet één, maar twee locaties met EK voetbal op groot scherm in Ruiselede

Het EK-voetbalschema van poule E in Duitsland is gekend: op maandag 17 juni speelt België in Frankfurt tegen Slowakije om 18 uur, op zaterdag 22 juni in Keulen is Roemenië aan de beurt om 21 uur en op woensdag 26 juni speelt België in Stuttgart tegen Kroatië vanaf 18 uur. De échte fans kunnen de meest bewogen momenten volgen op groot scherm op twee plaatsen in Ruiselede.

Het EK voetbal in Duitsland komt eraan. Met gemotiveerde tegenstanders zoals Slowakije, Roemenië en Oekraïne gaan onze Rode Duivens het niet onder de markt hebben. Ze kunnen dus alle steun en supporters gebruiken en dat kan in Ruiselede ook comfortabel én op groot scherm. “Wij gaan voor het eerst een mega-groot scherm van vijf op drie meter plaatsen op de parkeerplaats vóór het café,” vertelt uitbater Sander Vuylsteke van café ’t Fonteintje aan de Tramweg 1A.

”Dat moet zowat de looks krijgen van een klein EK-dorp. Twee jaar geleden stak corona daar een stokje voor, maar nu gaan we ervoor. Een tent? Neen, dat doen we niet. We rekenen op goed weer! Neen, we gaan niet té zot doen, maar het belooft wel een gezellige boel te worden. De zaterdagmatch tegen Roemenië kan nog leuk worden én op een interessant uur. Maar die eerste wedstrijd op maandag? Ik weet niet of er dan veel volk zal afzakken. We zorgen in ieder geval voor randanimatie voor jong en oud en genoeg gadgets en hapjes, zoals beenhesp, braadworst en hamburgers. Bovendien komt er een dj voor een pré- en afterparty.”

Cava en wijn

Voor de derde maal zorgt ook basisschool De Kiem in de Pensionaatstraat 23 voor een zaal en een groot scherm. “Zoals tijdens de voorbije kampioenschappen verwachten we veel enthousiasme en veel sfeer”, lacht Mieke Janssens, voorzitter van het Oudercomité. “Opnieuw zijn het een vijftal papa’s die de organisatie in handen nemen, voor een bar en wat speciale biertjes zorgen, naast cava en wijn natuurlijk om gepast te kunnen vieren! Het evenement vindt plaats in de sporthal van de school, waar makkelijk zo’n 400 man binnen kan. Normaal mogen we toch rekenen op zo’n 200 fans. Vooral in juni, omdat alle wedstrijden op een interessant uur starten: 18 uur en 21 uur. We zullen zorgen voor voldoende stoelen en voor de kinderen worden er banken geplaatst. Iedereen is welkom één uurtje voor de wedstrijd begint.”

The post Niet één, maar twee locaties met EK voetbal op groot scherm in Ruiselede is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Anderhalf jaar cel voor oma (52) die leven eigen zoon tot hel maakt en ongevraagd Facebookfoto’s kleindochter post: “Ik ben je eigendom niet”

“Wat ze stuurt is bijzonder verontrustend. Ze zegt zelfs dat ze over lijken zou gaan en haar gedrag is onverbeterlijk. Ze moet een zwaardere straf krijgen.” De rechter in beroep was spijkerhard voor een 52-jarige oma uit Ieper die het leven van haar eigen zoon ’tot een hel’ maakt.
The post Anderhalf jaar cel voor oma (52) die leven

Lees meer »

Zit Biden binnenkort zonder centen? Donoren houden vinger op de knip

De oprichter van Netflix. Een erfgename van de Walmart-supermarktketen. Een kleindochter van Disney. Een ex-directeur van Google. De voormalige topman van de National Football League. Allemaal zijn ze prominente donoren die miljoenen aan de campagne van Joe Biden geven. Maar nu dreigen ze ermee de geldstroom te laten opdrogen, als Biden niet uit de presidentsrace stapt. Of hoe er nóg

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

KIJK. Justin Timberlake maakt mopje over dronken rijden tijdens concert

Justin Timberlake maakte tijdens zijn concert in Boston een mopje over zijn arrestatie van vorige week. De zanger werd in de boeien geslagen nadat hij onder invloed van alcohol aan de kant werd gezet door een politieagent. Daarvoor moet Timberlake, die beweert slechts één Martini gedronken te hebben, zich eind juli verantwoorden in de rechtbank. Het gênante moment was voer

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: vijf doden bij Russische aanval in regio Donetsk – Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Massagefestival Moorsele afgelast door familiale omstandigheden

Het moest een totaalbeleving worden, waarbij alle zintuigen zouden worden geprikkeld. Het draaide uit op een annulatie. Het Massagefestival van Moorsele, dat binnen twee weken de deuren moest openen, gaat niet door. “Familiale omstandigheden, maar het kan niet anders”, klinkt het bij de organisatie.
The post Massagefestival Moorsele afgelast door familiale omstandigheden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »