Fietsersbond op post voor Nationale Applausdag in Bredene: “Om fietsers te feliciteren”

Op maandag 3 juni staan veel teams over heel België tijdens de ochtendspits paraat om fietsers te belonen met een applaus. Ook de Bredense Fietsersbond doet mee.

“We willen een positieve boodschap brengen voor mensen, die dagelijks de fiets nemen voor hun woon-werkverkeer”, legt secretaris Eddy De Winter uit. “Deze dag is stilaan symbolisch voor fietsers. Op weg naar school of het werk ontvangen zij dan massaal applaus. Niet alleen om hen aan te moedigen, maar ook om automobilisten te tonen dat het anders kan én beleidsmakers te tonen dat sensibiliseren werkt”, aldus Eddy.

“Waarom we op een maandagochtend al om 7.30 uur staan te applaudisseren voor voorbijgaande fietsers? Om fietsers te feliciteren, want ze kiezen voor het slimste en gezondste vervoermiddel en ze te bedanken omdat ze de wereld een stukje leefbaarder en plezanter maken. Ze tonen ook aan dat een veilige fietsinfrastructuur werkt. Er is een publiek voor en het doet meer mensen fietsen.”

Attentie

Dankzij de medewerking van Colruyt Bredene krijgen de eerste 100 fietsers op 3 juni ook een attentie. “We steken de fietsers dit jaar een hart onder de riem op twee locaties. We staan aan de Sint Maartensbrug op Bredene Sas, omdat er daar gewoonweg heel veel fietsers langsrijden. En samen met Fietseling Oostende staan we deze keer ook aan de Bolle. Hier passeren immers ook veel fietsende pendelaars vanuit Bredene. De applausactie vindt plaats op 3 juni van 7.30 tot 9 uur.

Meer informatie over de actie en de Fietsersbond Bredene krijg je bij voorzitter Guido De Greef en secretaris Eddy De Winter via [email protected]

The post Fietsersbond op post voor Nationale Applausdag in Bredene: “Om fietsers te feliciteren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waregem Koerse Feesten pakken uit met Black Box Revelation, nieuwe hoedenshow en betere toegankelijkheid

Woensdagavond werd het programma van de Waregem Koerse Feesten voorgesteld. Naast de vaste en succesvolle ingrediënten vindt er dit jaar een gloednieuwe hoedenshow in de centrumkerk plaats. Het stadsbestuur zet ook hard in op toegankelijkheid met onder meer een rolstoelpodium tijdens Waregem Koerse Music in park Casier. In dat park zorgt Black Box Revelation op zaterdagavond 24 augustus alvast voor

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend euro aan renovatiemateriaal!”

Fantastisch nieuws uit vrije basisschool De Verrekijker in de Hoogstraat. De school heeft de wedstrijd Klushelden van Brico gewonnen, mag voor 10.000 euro aan werkmateriaal gaan kopen, en kan zo een verouderd paviljoen op de speelplaats renoveren. “Dit is een enorme meevaller”, zegt directeur Lynn Stekelorum.
The post Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend

Lees meer »

? “Philipsen krijgt nu nog meer de reputatie van bad boy”

De declassering van Jasper Philipsen in de zesde rit van de Tour zindert na. Ook ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ heeft het over het manoeuvre van de sprinter. “Een volkomen terechte declassering”, is het oordeel van Michel Wuyts. Voorts komt ook Remco Evenepoel zelf aan het woord op de dag van de eerste tijdrit. Slaat de wereldkampioen tijdrijden toe?

Lees meer »

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »