Pittem gaat kruispunt aan ‘De Kromte’ aanpassen: doel is verkeer uit centrum weren

Naar aanleiding van de uitvoering van het mobiliteitsplan voert het gemeentebestuur van Pittem een knip in ter hoogte van de Tieltstraat / N35 en het kruispunt met de N37, de zogenoemde ‘Kromte’. Op die manier wil het gemeentebestuur doorgaand gemotoriseerd verkeer uit het centrum van Pittem weren.

De knip en het aanbrengen van de nodige signalisatie is de verantwoordelijkheid van wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer in overleg met het gemeentebestuur van Pittem. De fysieke knip werd al eerder goedgekeurd in de gemeenteraad, maar de gemeente Pittem bleef uit veiligheidsoverwegingen vragende partij voor een aangepast snelheidsregime en een voorsorteerstrook richting Pittem. Na overleg met Het Agentschap Wegen en Verkeer wordt dit nu uitgevoerd. De aanpassingen starten in de week van 3 juni 2024, mits goedkeuring door de gemeenteraad van 3 juni 2024.

Reflecterende palen

Het invoeren van de knip vereist enkele aanpassingen door het Agentschap Wegen en Verkeer. De N35 / Tieltstraat zal afgesloten worden met reflecterende palen en de verdrijvingsmarkering wordt doorgetrokken over de lengte van de aansluiting met de N35. Ook in de N35 / Tieltstraat zelf plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer betonblokken (jerseys) om het verkeer tegen te houden.

70 km/u vanuit Tielt

Om de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers op de N37 (Ringlaan) te bevorderen, past het gemeentebestuur ook het snelheidsregime aan van 90 km/u naar 70 km/u op het traject vanaf de knip tot aan het kruispunt met de Vijfstraat in de rijrichting komende vanuit Tielt. Het snelheidsregime in de omgekeerde rijrichting – richting Tielt – blijft ongewijzigd. De aanpassing van het snelheidsregime wordt voorgelegd aan de komende gemeenteraad op 3 juni 2024.

Ook voor het invoeren van het snelheidsregime van 70 km/u moet het Agentschap Wegen en Verkeer eerst enkele aanpassingen uitvoeren zoals bijkomende belijning om voor te sorteren vanuit Tielt richting Pittem. De nodige verkeersborden (C43 ‘70’) zullen het snelheidsregime signaleren. Om een veilig voorsorteer-manoeuvre mogelijk te maken, brengt de wegbeheerder drie keer drie richtingspijlen op het wegdek aan conform de wettelijke bepalingen

Kruispunt Vijfstraat met N37

Ook op het kruispunt met de Vijfstraat voert het Agentschap Wegen en Verkeer enkele wijzigingen uit. Zo zal de linksafslagstrook vanuit Pittem centrum richting Tielt vervangen worden door een voorstorteerpijl zodat gelede bussen meer ruimte hebben om in te draaien. Ook de fietsopstelstrook wordt in breedte verminderd.

The post Pittem gaat kruispunt aan ‘De Kromte’ aanpassen: doel is verkeer uit centrum weren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop”

Davy en Annick Lauryssen hebben een tweede fietsenwinkel geopend in Sint-Andries. Ondertussen baten ze al twaalf jaar een succesvolle winkel uit in Varsenare. Er is ook een nieuwe webshop en samen zetten ze meer en meer in op fietsleasing.
The post Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »