Marc Coucke neemt Zoute Grand Prix over

Alychlo, het investeringsvehikel van ondernemer Marc Coucke, en investeringsmaatschappij CIM Capital nemen de Zoute Grand Prix over, een organisator van exclusieve oldtimer- en sportwagenevenementen uit Knokke-Heist.

De Zoute Grand Prix, die voor het eerst een rally organiseerde in 2010, trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland en is volgens Alychlo voor Knokke-Heist het belangrijkste evenement van het jaar. Mede veroorzaakt door de coronapandemie was het bedrijf de laatste jaren in financiële problemen gekomen.

Herstelplan

Volgens de laatste jaarrekening van de Zoute Grand Prix voor 2022 had de onderneming toen een negatief eigen vermogen van 1,07 miljoen euro en torste ze 4,58 miljoen euro aan schulden.

Tijdens een gerechtelijke reorganisatie heeft meer dan 90 procent van de schuldeisers ingestemd met het herstelplan, zegt Alychlo. De samenwerking met de oprichters van de Zoute Grand Prix, de broers Filip en David Bourgoo, wordt beëindigd. In afwachting van de aanstelling van een nieuwe CEO zal CIM Capital het bedrijf aansturen.

De evenementen die gepland zijn voor dit jaar, waaronder de ‘Rally de Durbuy’ en de ‘Durbuy GT Tour’ die volgende week zullen plaatsvinden, en de Zoute Grand Prix in oktober, gaan gewoon door.

The post Marc Coucke neemt Zoute Grand Prix over is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Feestelijke opening van Wijn aan Zee in Nieuwpoort: “Met onze ervaring als sommeliers weten we precies wat de klanten zoeken”

Dit weekend was het feest in Nieuwpoort: de officiële opening van de nieuwe Wijn aan Zee winkel werd gevierd. Na de afbraak van de oude zaak, zijn sommeliers Karim Vliegen (53) en Joke Dierickx (48) verhuisd naar hun nieuwe locatie aan de Albert I laan 49, strategisch gelegen tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad.
The post Feestelijke opening van Wijn aan

Lees meer »

Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel

Het eerste padelwisselbekertornooi in Elverdinge kreeg de toepasselijke naam Padel-Ver-Volg Cup mee, een samentrekking van de namen van de organiserende club en de sponsor.
The post Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “God de Almachtige”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-27-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »