Kortrijks volleybaltalent Britt Fransen debuteert bij Yellow Tigers: “Ik heb nog veel groeimarge”

De Kortrijkse Britt Fransen maakt dezer dagen indruk bij de Yellow Tigers, de nationale damesvolleybalploeg. Het 22-jarige toptalent evolueerde in twee jaar van Davo Wevelgem (Promo 1) tot VDK Gent in Liga A.

Als prille tiener begon Britt Fransen haar volleybalavontuur bij Kortrijk. Daar zou ze als U17-speelster de overstap maken naar Davo Wevelgem die toen in Promo 1 uitkwam. “Na zes jaar bij Kortrijk kwam ik bij Davo Wevelgem terecht, waar ook mijn zus Ine actief is”, vertelt Britt. “Ik speelde vier jaar met haar samen, iets wat mij veel vertrouwen gaf. Als het even minder gaat, is zij de eerste om mij aan te moedigen. Ook nu nog. Het laatste jaar bij Wevelgem was onder de vleugels van coach Frederik Carrein. Daar speelde ik in een heel toffe groep waar ik verder kon blijven groeien. In 2022 mijn laatste jaar in de kleuren van Wevelgem promoveerden we naar derde nationale.”

VDK Gent

Het Kortrijkse talent werd al vlug opgemerkt door Bidavo Bissegem. “Het niveauverschil vergde even een aanpassing, maar ik kwam er in een heel leuke ploeg terecht. De tips, begeleiding en de kansen die ik kreeg van coach Kristof Vroman lieten me toe om verder te ontbolsteren. Het zelfvertrouwen groeit als je merkt dat het team en de coach in je gelooft.” Toen kwam VDK Gent op de proppen. “De eerste contacten met Gent dateren al van drie jaar geleden”, gaat Britt verder. “Ik had al kunnen meetrainen terwijl ik bij Wevelgem speelde. Corona lieten die plannen echter in het water vallen. Het werd dus eerst Bissegem waarmee ik tegen de B-ploeg van Gent speelde. Ik werd opgemerkt door coach Stijn Morand van het Liga A-team die me al vlug contacteerde. Ook hier hetzelfde verhaal als in Bissegem. Een trainer en ploeg die in mij geloven. Ondertussen was ik vorige zomer afgestudeerd en ging halftijds aan de slag als wiskunde-lerares. Dit combineerde ik met vijf trainingen per week. In januari werd ik opgebeld met de vraag of ik interesse had om bij de Yellow Tigers te spelen. Die vraag kwam een beetje onverwacht. Het was de bedoeling om eerst te kijken of ik het niveau bij VDK aankon. Niet veel later raakte de planning van de nationale ploeg bekend. Ik was erbij. We zijn met een kern van 17 of 18 speelsters waarvan je de selectie daags voordien kent. Na de jaarwisseling ging ik als LO-lerares aan de slag.”

Golden League

Ondertussen is Britt aan de slag in de European Golden League waar ze met de Yellow Tigers de eerste vier wedstrijden won. Tegen Spanje werd het 3-1 ((28-30, 25-16, 25-18, 25-16), tegen Zweden 0-3 (17-25, 19-25, 14-25), tegen Estland 0-3 (9-25, 19-25, 10-25) en tegen Kroatië 3-1 (25-19, 25-14, 14-25, 25-15). “Dit waren wedstrijden waar verwacht werd dat we ze zouden winnen”, zegt Britt. “Ik kreeg al meteen heel veel speelkansen. Ik probeer zo goed mogelijk mijn taak uit te voeren. Ik besef dat er nog veel groeimarge is. Hopelijk komt die groei er nog. Dit weekend spelen we twee wedstrijden in Polen, tegen Tsjechië op 1 juni en daarna tegen Oekraïne. Brengen we die tot een goed einde, dan zijn we bijna zeker van de Final 4 die doorgaat in Tsjechië op 15 en 16 juni. Na de Final 4 volgt nog de ChallengeCup. Daarna is het tijd voor een vakantie van drie weken. Ik ga met mijn zus naar Griekenland en Zuid-Frankrijk. Ook met mijn ouders staat nog iets gepland. Een buitenlands avontuur? Daar heb ik nog niet over nagedacht. Mocht die kans zich voordoen, dan moet ik alles tegen elkaar afwegen. Maar daar ben ik nu nog niet mee bezig”, aldus Britt Fransen.

The post Kortrijks volleybaltalent Britt Fransen debuteert bij Yellow Tigers: “Ik heb nog veel groeimarge” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Botenhelling in gebruik genomen in Roesbrugge, jaagpad alleen voor wandelaars

Zaterdagnamiddag werd in Roesbrugge de botenhelling of slipway op de IJzer officieel in gebruik genomen. De brandweer van Zuid-IJzer gaf er, onder leiding van postoverste luitenant Daan Vandenbussche, een demonstratie door hun boot te water te laten. Volgens burgemeester van Poperinge Christof Dejaegher (CD&V) wordt het jaagpad langs de IJzer binnen enkele weken aangepakt. Maar voorlopig zal dat alleen voor

Lees meer »

“Een schadevergoeding zal mij niet meer geluk bezorgen”: slachtoffer brandstichting in Kortrijk opvallend mild voor drie verdachten

“Ik wil geen schadevergoeding omdat ik hoop dat ze lessen trekken uit hetgeen ze hebben gedaan en toch nog de goede richting uit gaan. Op die leeftijd moeten ze studeren in plaats van in de gevangenis te zitten.” Een 56-jarige man uit Kortrijk was dinsdag op de rechtbank in Kortrijk opvallend mild voor drie jongeren uit Kortrijk en Kuurne die

Lees meer »

Economisch Huis: “Leegstand winkelpanden in Oostende blijft dalen”

De leegstand van de Oostendse handelspanden blijft dalen. Zo blijkt uit de meest recente tellingen van het Economisch Huis Oostende, uitgevoerd begin september. Met een totaal van 1.958 handelspanden in de stad zijn er momenteel 181 panden leegstaand, waarvan 17 in verbouwing zijn. “Dit brengt de leegstandsratio in de stad op slechts 9,24 procent”, luidt het.
The post Economisch

Lees meer »

China met ruime voorsprong grootste voertuigproducent ter wereld

China was vorig jaar met voorsprong ‘s werelds grootste producent van voertuigen en goed voor een op de drie (32 procent) geproduceerde voertuigen. Europa was goed voor 20 procent, Noord-Amerika voor 17 procent en Japan en Zuid-Korea voor 14 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Europese autoconstructeurskoepel ACEA.

Lees meer »

Annelien Coorevits deelt voor het eerst details over relatie: “We wonen nog niet samen uit angst dat het weer fout zou lopen”

Ex-Miss België Annelien Coorevits (37) woont nog niet samen met haar nieuwe vriend Frederik Verfaillie. En dat is heel bewust. Dat vertelt ze in haar podcast ‘De zussen Coorevits’. Na haar scheiding van voormalig topvoetballer Olivier Deschacht (43) stelt ze die beslissing uit. “Puur uit angst dat het weer verkeerd zou lopen”, klinkt het.

Lees meer »

Zomerfestijn van Sint-Leo Scoutsharmonie

Het was zondag een geslaagde editie van het Zomerfestijn van de Koninklijke Scoutsharmonie Sint-Leo. De dag startte met een aperitiefconcert in de tuin achter hun lokaal De Kluis in de Jacobinessenstraat in Brugge. Er was heel wat volk voor het concert, maar ook voor de barbecue achteraf. De organisatoren dankten de dirigenten, de muzikanten en
The post Zomerfestijn van

Lees meer »

Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt; “Zonder de Canadezen stond ik hier nu niet”

Binnenkort prijkt in het Canadese militair museum in Ottawa ‘The Scheldt Pocket Warrior’. Met die bronzen sculptuur eert de Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt, zoon van een verzetsstrijder, de bevrijding van onze regio door de Canadese troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
The post Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt; “Zonder de Canadezen stond ik hier nu niet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vakbonden Audi zitten maandag samen na dreiging rond 200 ‘gegijzelde’ sleutels, maar dreigen voor gesloten deur te staan

De vakbonden bij Audi Brussels gaan maandagvoormiddag samenzitten om een standpunt te bepalen, na de eis van de directie op zaterdag. Dat meldt vakbondsman Jan Baetens (ACV-Metea). De directie dreigde met een strafklacht als de 200 sleutels van wagens die door werknemers ‘in beslag genomen’ zijn, niet uiterlijk maandagmiddag teruggegeven worden. De vakbonden dreigen echter voor een gesloten deur te

Lees meer »

Man riskeert zes maanden cel voor geweld tegen parkeerwachter: “Slachtoffer is dramaqueen”

Een ruzie over een parkeerboete in Roeselare draaide in april vorig jaar uit op geweld. De 38-jarige B.D. uit Menen schopte een parkeerwachter en beschadigde zijn gsm. “Mijn cliënt heeft onbetamelijk gereageerd op de situatie maar de tegenpartij is een dramaqueen”, pleitte advocaat Thomas Vandemeulebroucke voor B.D.
The post Man riskeert zes maanden cel voor geweld tegen parkeerwachter: “Slachtoffer

Lees meer »

China lanceert satellieten voor wereldwijde communicatie

Geespace, een dochterbedrijf van het Chinese autoconcern Geely, heeft vrijdag bekendgemaakt dat het opnieuw tien satellieten gelanceerd heeft. De satellieten zijn onderdeel van een constellatie die beschreven wordt als de Chinese tegenhanger van Starlink van het Amerikaanse bedrijf SpaceX van Elon Musk.

Lees meer »

Dominique Persoone maakt grote chocoladen buffel in kader van ‘80 jaar bevrijding van Brugge’

De etalage van The Chocolate Line op het Simon Stevinplein 19, uitgebaat door chocolatier Dominique Persoone, staat dezer dagen volledig in het thema van ‘80 jaar bevrijding van Brugge’. “De grote volledig in chocolade gemaakte buffel verwijst naar de Canadese compagnie die onze onze stad heeft bevrijd”, zegt Persoone.
The post Dominique Persoone maakt grote chocoladen buffel in kader

Lees meer »

Avanti Brugge One debuteert in tweede klasse

ASSEBROEK Alleen in het verdoemde coronajaar speelde Avanti Brugge geen kampioen, wat betekent dat de ploeg in negen jaar van vierde provinciale naar tweede klasse promoveerde. Het op één na hoogste niveau is ook het (voorlopige?) eindstation, hoewel in de bestuurskamer tegelijkertijd van eerste klasse gedroomd wordt. Dit seizoen moet er echter bevestigd worden.
The post Avanti Brugge One

Lees meer »

45ste editie Ginstekermis wordt één groot muzikaal feest: “Een gedurfde affiche dit jaar”

De Ginste maakt zich op voor de jaarlijkse kermis tijdens het weekend van 6 tot 8 september. Volgens Veerle Halsberghe van het Feestcomité De Ginste wordt het een editie die alle voorgaande zal overtreffen. “Het wordt een driedaags feestgebeuren boordevol Ginsterock, optredens van Vlaamse zangers en, niet te vergeten, de grootste rommelmarkt van Vlaanderen op zondag”, klinkt het.
The

Lees meer »