ROLAND GARROS. Goffin moet afdruipen in Parijs na verlies tegen Zverev, geen alcohol meer op tribunes: “Grenzen overschreden”

De tweede ronde is aan de gang op Roland Garros. Onze landgenoot Zizou Bergs heeft zich kunnen plaatsen voor die tweede ronde na een straffe comeback. Voor Rafael Nadal was het dan weer meteen afgelopen, net als voor de Belgische Greet Minnen. Volg de belangrijkste ontwikkelingen hier op de voet! 

Meer krantenkoppen in België

Weide voor sterrenkindjes op Centrale Begraafplaats in Assebroek

Op de Centrale Begraafplaats in Assebroek wordt een zone ingericht waar ouders en familie hun sterrenkindje kunnen herdenken. In de begraaftuin kan begraven worden met biologische urnes of kistjes en ernaast wordt een strooiweide aangelegd. Er zal ook individueel begraven kunnen worden.
The post Weide voor sterrenkindjes op Centrale Begraafplaats in Assebroek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie onderzoekt vechtpartij aan stadspark in Poperinge

In Poperinge onderzoekt de politie de aanval op een jongen van 14. Hij werd geslagen en geschopt in het stadspark, volgens zijn moeder door 5 andere jongeren. Ze filmden hoe ze de tiener in elkaar sloegen en deelden de beelden later op sociale media. De jongen is met een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. Zijn moeder heeft de verontrustende beelden

Lees meer »

Scholz wil Zelenski nooit langeafstandswapens geven

Er gaan geen Duitse langeafstandswapens naar Oekraïne. Nu niet en nooit. Dat heeft bondskanselier Olaf Scholz voorafgaand aan een ontmoeting met de Oekraïense president Volodimir Zelenski in New York gezegd. De twee troffen elkaar in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Lees meer »

Is herfst nu echt begonnen? Deze namiddag nog hier en daar opklaringen, de rest van de week wordt regenachtig met soms felle wind

We krijgen maandagnamiddag over de westelijke landshelft lokale buien, naar het oosten toe is het vaak droog. De maxima gaan van 16 tot 20 graden. Maandagavond zijn er vooral in het westen en het noordwesten nog plaatselijke buien. Komende nacht wordt het droog met tijdelijk brede opklaringen, later in Hoog-België vallen er buien. De minima gaan van 9 tot 12

Lees meer »

Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Marie-Jeanne Deblaere woont langs het kanaal Duinkerke-Veurne toen ze ineens op een stuk van het houten plantklimrek een bijzondere vlinder zag. Navraag leerde haar dat het om de wingerdpijlstaart ging. De kans dat je die vlinder in België ziet, is eerder klein.
The post Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Lees meer »

“Ik zal alles blijven geven”: Karel Geraerts blijft strijdvaardig na nieuwe opdoffer met Schalke, maar is zijn positie nog houdbaar?

Een nieuw dieptepunt. Karel Geraerts heeft met Schalke 04 een pijnlijke 3-5-nederlaag geleden, nadat Die Königsblauen thuis nochtans 3-0 voor waren gekomen. De nederlaag te veel voor Geraerts? “Ik geef niet op”, klonk het alleszins bij Geraerts zelf na het debacle. Anderlecht houdt z’n situatie hoe dan ook nauwlettend in de gaten.

Lees meer »

Floris De Tier einde contract: “Kan niet zeggen wat het wordt”

Geruisloos sprokkelt Floris De Tier (32) links en rechts UCI-punten voor zijn ploeg. Dit jaar 128. Een troef(je) tijdens de onderhandelingen over een nieuw contract. Bij Bingoal WB doen enkel Luca Van Boven en Cériel Desal beter. Maandagnamiddag keerde De Tier terug na een reeks eendagskoersen in Italië. Hij zag vanop de eerste rij de
The post Floris De

Lees meer »