Charlotte Delfosse is nieuwe CEO van modeketen Bel&Bo: “Wij verkopen geen kledij”

Charlotte Delfosse is sinds kort de nieuwe CEO van modewinkelketen Bel&Bo, die zijn thuisbasis in Deerlijk heeft. Ze volgt haar vader Michel op, die gedurende vier decennia de leiding had over het familiebedrijf. Een scherpere merkpositionering, digitalisering en duurzame groei zijn haar drie focuspunten.

Charlotte Delfosse (36) woont samen met haar man Louis Vandecasteele en haar drie jonge kinderen, Georges, Achille en Maurice, in Aalbeke. Ze studeerde toegepaste economische wetenschappen (TEW) aan de KU Leuven en volgde dan nog een specialisatiejaar Fashion Management in Milaan.

“Ik werk sinds 2012 bij Bel&Bo”, start Charlotte haar verhaal. “Ik ben begonnen in de aankoop, was daarna salesverantwoordelijke en operations manager, en volgde eind april mijn papa op als CEO. Mijn zus Pauline fungeert nu als aankoopverantwoordelijke.”

“Bel&Bo werd in de jaren tachtig opgericht door mijn vader en heette aanvankelijk Modeland. Later werd de naam gewijzigd in Promo 800 en Promo Fashion. Na een rebranding werd het bedrijf in 2010 omgedoopt tot modeketen Bel&Bo. Het telt nu 620 werknemers. We hebben een webshop en 95 verkooppunten (winkels) verspreid over heel België: 75 in Vlaanderen en 20 in Wallonië. Bel&Bo is een familiebedrijf in hart en nieren. Niet alleen door onze familie, maar in de winkels zelf werken moeders en dochters er vaak samen…”

Soigneren

“De band met onze werknemers en met onze klanten is een van onze prioriteiten. We namen al verscheidene keren met succes deel aan de wedstrijdGreat Place to Work. Interne communicatie is in die optiek heel belangrijk. We proberen dat zo open mogelijk te doen en merken dat die aanpak best geapprecieerd wordt. We soigneren onze medewerkers en zij geven dat warme en familiale gevoel door aan de klant. We willen mode brengen met een hart voor mensen. Dat menselijk aspect is superbelangrijk.”

“Achter onze naam schuilt een bedrijf met een ziel. Bel&Bo is daarom heel vlot bereikbaar en toegankelijk. Geenhigh fashion. Het is mode met een passie voor iedere dag en met persoonlijk advies. Onze kledingketen staat voor een complete collectie kledij en accessoires, voor de volledige familie, en voor iedere stijl. Eigentijds, trendy, chic, elegant, klassiek of eerder casual… Bij ons vind je modieuze en draagbare kledij voor elke stijl, taille en budget. We kleden van top tot teen. Nachtgoed, lingerie, schoenen, handtassen en accessoires maken het plaatje compleet.”

Nieuwe accenten

Een nieuwe generatie betekent een nieuw elan, maar met ‘Mode met een hart voor mensen’ blijft het DNA van het Deerlijks familiebedrijf behouden. “Ik ben mijn vader niet; ik ben een andere persoonlijkheid en van een andere generatie”, gaat Charlotte verder. “Het is geenszins de bedoeling om het roer compleet om te gooien. In het huidige economisch klimaat zijn stabiliteit en continuïteit heel belangrijk, maar ik zal sowieso ook eigen accenten leggen. Papa’s motto ‘Verandering is de enige constante’ neem ik zeker mee.”

“Wij verkopen geen kledij, we kleden mensen en we geven hen zo ook zelfvertrouwen. Dat merk je maar al te duidelijk aan het tevreden gevoel waarmee de mensen vaak hier buitengaan. Het is een uitdagende markt, met heel veel concurrentie. Wij kunnen ons differentiëren door het lokale en het menselijke aspect omdat we dicht bij de klant staan. Mode brengen tegen betaalbare prijzen. De prijs is hoe dan ook belangrijk, maar niet ten koste van alles. Daarom zetten we ook heel bewust in op duurzaamheid. We kijken nauwlettend toe op de arbeidsomstandigheden in onze toeleveringsketen en worden daarin ondersteund door de Fair Wear Foundation.”

Drie focussen

“Wat de toekomstplannen met Bel&Bo zijn? Ik ga voor evolutie, geen revolutie. Stap voor stap proberen elke dag beter te worden. Ik stel drie prioriteiten voor de komende jaren voorop. Vooreerst is dat duurzaamheid en financiële gezondheid, zodat we in deze voortdurend evoluerende sector kunnen blijven investeren. Digitalisering is een tweede focus. Niet alleen naar de klanten toe, maar ook inzake bedrijfsprocessen. Het derde aandachtspunt is een scherpere marktpositionering. We moeten erover waken dat we niet oud worden met onze klanten.”

The post Charlotte Delfosse is nieuwe CEO van modeketen Bel&Bo: “Wij verkopen geen kledij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Aan het geel heb ik niet gedacht”: Remco Evenepoel zonder kleerscheuren naar Galibier, maar onze landgenoot ziet ploeggenoot uitvallen

Remco Evenepoel heeft z’n eerste dag in de witte trui in de Tour goed en wel overleefd. In het gezelschap van Tadej Pogacar kwam hij door de grote valpartij in de finale met achterstand over de finish, maar tijdsverlies leverde hem dat niet op. Morgen volgt de eerste serieuze test op de Col du Galibier. Onze landgenoot zal het wel

Lees meer »

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

Erik ten Hag verlengt tot 2026 bij Manchester United

Erik ten Hag (54) blijft tot 2026 coach van Manchester United. Lang was er onduidelijkheid of de Nederlander zou aanblijven, maar nu weet hij wat hem te doen staat: “We moeten nog heel hard werken om het niveau te bereiken dat van Manchester United wordt verwacht.”

Lees meer »

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

Burgemeester Ward Vergote van Moorslede geschorst na veroordeling wegens belangenneming

Ward Vergote, de liberale burgemeester van Moorslede, wordt voor de rest van de legislatuur geschorst uit zijn functie. Dat is vernomen op het kabinet van Vlaams minister van binnenlands bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD). “Het gaat om een grove nalatigheid en strookt niet met de voorbeeldfunctie die een burgemeester heeft”, zegt de minister.
The post Burgemeester Ward Vergote van

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

Jochen Vanhoudt is al meer dan 25 jaar dé BV-kapper: “Ik zag de liefde van Koen Wauters en Valerie groeien, maar helaas ook uitdoven”

Hij is dé BV-kapper bij uitstek. Jochen Vanhoudt nam al de haren van onder meer Lesley-Ann Poppe, prinses Delphine en zelfs Pamela Anderson onder handen en ook op zowat alle grote muziekshows is hij aan het werk. In ‘Dag Allemaal’ vertelt hij honderduit over z’n job, de intieme gesprekken die hij heeft met BV’s en de grote ster wiens nummer

Lees meer »

Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al tiental kandidaten op lijst”

De nieuwe partij VVV, Van en Voor het Volk in Wielsbeke krijgt verder vorm. Initiatiefnemers Kurt Malysse en Filip Dinneweth konden al een tiental mensen warm maken om op hun lijst te staan. Ook het programma komt stilaan in een definitieve plooi te liggen.
The post Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al

Lees meer »

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »