Polikliniek van AZ Alma in Sijsele wordt grondig verbouwd en vernieuwd

In juni starten de verbouwings- en vernieuwingswerken aan de polikliniek van AZ Alma in de Gezondheidscampus Sanapolis in Sijsele. De huidige polikliniek wordt compleet vernieuwd en krijgt een aparte toegang en onthaalbalie. De werken moeten begin 2025 afgerond zijn, maar tussendoor blijven alle consultaties plaatsvinden in tijdelijke lokalen in het voormalige ziekenhuisgebouw.

“Met deze verbouwingen bevestigt AZ Alma haar verblijf voor een lange periode in de Gezondheidscampus Sanapolis, waarin de polikliniek een belangrijke rol zal spelen”, benadrukt communicatiemanager Marc Van Hulle. “Na het bouwverlof wordt dan ook gestart met een volledige verbouwing van de huidige consultatieruimtes in de polikliniek.

Het gaat om een volledige facelift en modernisering, met een aparte onthaalbalie en een afzonderlijke toegang, in het gebouw rechts van de huidige hoofdingang van Gezondheidscampus Sanapolis (het vroegere Locomotorisch Centrum).

Specialismen

In de vernieuwde polikliniek zullen volgende specialismen één of meerdere dagen per week consultatie houden: cardiologie, endocrinologie, fysische geneeskunde, heelkunde, neurologie, neus-keel-oor, reumatologie en urologie.

Zo zal de nieuwe polikliniek eruit zien. © AZ Alma

In afwachting van de opening van de nieuwe polikliniek, voorzien in 2025, verhuizen de consultaties naar de gang in het vroegere ziekenhuisgebouw waar al enkele consultatieruimtes van AZ Alma waren. Deze verhuis gebeurt nog voor het bouwverlof en start rond half juni. Ook de onthaalbalie verhuist mee naar die gang, zodat alles in één zone ligt en het voor de patiënten eenvoudiger zal zijn.

Tijdelijke oplossing

Dit is een tijdelijke oplossing voor een paar maand, maar op die manier blijven we onze patiënten de nodige kwalitatieve zorg en service aanbieden. De timing van de werken iet er als volgt uit. Voor het bouwverlof worden de consultaties, ondergebracht in het voormalige LMCgebouw en de onthaalbalie verhuist naar de gang tussen het onthaal en het LMC.

Na het bouwverlof starten de verbouwingswerken in het voormalige LMC-gebouw. “Er komen tien consultatieruimtes, een nieuw sanitair blok en wachtzaal, een heraangelegd binnentuintje, een nieuwe onthaalbalie en een nieuwe toegangsdeur. Vanaf begin 2025 opent de vernieuwde polikliniek van AZ Alma opent de deuren. Patiënten zullen kunnen binnenkomen via de nieuwe toegangsdeur en kunnen parkeren op een nieuw aangelegde parking, de vroegere artsenparking”, aldus Marc Van Hulle.

The post Polikliniek van AZ Alma in Sijsele wordt grondig verbouwd en vernieuwd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Patrick Dewael, burgemeester van Tongeren, geen lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen voor nieuwe fusiegemeente Tongeren-Borgloon 

Patrick Dewael (Open VLD), huidig burgemeester van Tongeren, zal geen lijsttrekker zijn van de nieuwe partij Tongeren-Borgloon.nu bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op die lijst staan liberalen en christendemocraten uit de twee gemeenten. Het zal Jo Feytons (Open VLD) zijn, huidig burgemeester van Borgloon, die de lijst zal gaan trekken. Die keuze moet duidelijk maken dat Borgloon in de nieuwe

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en net geen eerste ritzege: de dag van Jasper Philipsen in beeld

Opnieuw geen ritzege voor Jasper Philipsen. Na de tweede plek achter Mark Cavendish gisteren, werd hij nu tweede achter Dylan Groenewegen. Voor de spurt reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon kwam de ‘Vlam van

Lees meer »

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs de Promenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met het gloednieuw cultuurfestival Langs de Promenade. De driedaagse seizoensopener staat garant voor een plejade aan acrobatie, dans, straattheater, kinderanimatie, circus en muziek. Het evenement vindt plaats langs de Havengeulpromenade, die in 2024 exact twintig jaar bestaat.
The post Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »