Rechtbank Hongkong: 14 prodemocratische activisten schuldig aan subversie

Een Hongkongse rechtbank heeft veertien mensen schuldig bevonden aan “staatsondermijnende activiteiten”, twee anderen werden vrijgesproken. De zestien verdachten waren onder meer als activisten, juristen en raadsleden actief in de prodemocratische oppositie die in 2020 een volledige democratie nastreefde. De schuldigen krijgen naar verwachting nog dit jaar hun straf te horen. 

Meer krantenkoppen in België

Sybren Taillieu: “Defensief staat het heel goed”

Na de krappe 1-0-winst tegen Diksmuide B voert KWS Oudenburg verrassend de stand aan in tweede A. Met twee punten voorsprong op Meulebeke dat bij nummer drie KSV Veurne stevig verloor (5-2). Sybren Taillieu (28) en maats zitten aan zes zeges op rij.
The post Sybren Taillieu: “Defensief staat het heel goed” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Achttienjarige Belg zwaar toegetakeld in Sluis

Een 18-jarige Belg is vrijdagavond in Sluis, net over de grens met Nederland, zwaar toegetakeld met een slagwapen, zo berichten lokale media uit Zeeland. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, meer details ontbreken voorlopig.
The post Achttienjarige Belg zwaar toegetakeld in Sluis appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik blik heel tevreden terug”: Claude Croes is straks niet langer ‘burgie’ van Deerlijk

“Onze ploeg van CD&V Deerlijk heeft enorm goed gescoord. Na zes jaar halen we opnieuw de absolute meerderheid”, reageert uittredend burgemeester Claude Croes. “Niemand had dat durven dromen. Uiteraard ben ik fier dat ik ons team terug naar die positie heb kunnen leiden.”
The post “Ik blik heel tevreden terug”: Claude Croes is straks niet langer ‘burgie’ van Deerlijk

Lees meer »

Zo stemde Zedelgem: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Zedelgem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Zedelgem.
The post Zo stemde Zedelgem: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Proces rond ongeval bij bushokje waarbij Inès (15) het leven liet, komt voor in maart: “Er zijn nog veel vragen”

In de Kortrijkse politierechtbank is het proces ingeleid rond het dodelijk ongeval bij een bushokje in Wielsbeke op 21 augustus 2023. De 15-jarige Inès Moula kwam daarbij om het leven, haar moeder en een derde slachtoffer raakten zwaargewond. De betrokken partijen spraken conclusietermijnen af. “Er zijn nog veel vragen”, aldus de advocaat van moeder Farrah Debbar.

Lees meer »

“Ik wil nog lang op de planken blijven staan”: Nimay Verlinde maakt zijn musicaldebuut in VRIJDAG

Vanaf vrijdag 1 november brengt The Singing Facory de musical VRIJDAG over Amerikaanse school shootings in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Er staan ook enkele West-Vlaamse acteurs op de planken, onder wie Nimay Verlinde (18) uit Zillebeke.
The post “Ik wil nog lang op de planken blijven staan”: Nimay Verlinde maakt zijn musicaldebuut in VRIJDAG appeared first on KW.be.

Lees meer »

Italiaans restaurant schotelt pizza’s voor die letterlijk in brand staan

Dit Italiaanse restaurant in Ascoli Piceno biedt niet enkel alledaagse pizza’s aan. Twee klanten wagen zich namelijk aan een pizza die letterlijk in brand stond. Het levert spectaculaire beelden op, maar er makkelijk een hap van nemen is duidelijk niet het geval. Zo moet een man zelfs opletten dat zijn baard niet in brand komt te staan door de vlammen.

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Dit staat er op het spel in Heers

Vandaag, op zondag 13 oktober, mogen we opnieuw gaan stemmen voor de gemeente- en provincieraden. Dankzij de analyse van onze journalisten en de onderstaande kaarten ontdek je hoe er in Heers gestemd is voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen.

Lees meer »

Openda kopt Duivels op gelijke hoogte, bevestigen Belgen in tweede helft?

Na het 2-2-gelijkspel in Italië krijgen de Rode Duivels vanavond Frankrijk over de vloer in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. De Belgen beloonden zichzelf pas op slag van rust. Loïs Openda kopte zijn eerste doelpunt onder Tedesco binnen en hing de bordjes gelijk. Kolo Muani trapte de Fransen eerder op voorsprong vanop de stip. Bevestigen de Duivels in de tweede helft?

Lees meer »