Een op de vijf jobs bedreigd bij Limburgse bottelaar Konings

18:25 Bij de drankenfabrikant Konings staan zowat honderd banen op de tocht in twee Limburgse vestigingen, of een op de vijf jobs in België. De directie verwijst naar een aanhoudende volumedaling. 

Meer krantenkoppen in België

Mieke Sys start vastgoedkantoor op in Kortemark: “Ik was vastbesloten om mijn eigen zaak te starten”

Wie op zoek is naar een nieuw huis of een nieuwe thuis, kan daarvoor sinds kort terecht bij Crevits-Sys vastgoed op de Markt in Kortemark. Nadat ze ervaring opdeed bij een van de grootste vastgoedspelers van het land, startte Mieke Sys haar eigen vastgoedkantoor.
The post Mieke Sys start vastgoedkantoor op in Kortemark: “Ik was vastbesloten om mijn eigen

Lees meer »

Parket bevestigt: voormalig One Direction-lid Liam Payne (31) stierf na val, hij was alleen in hotelkamer, drugs in beslag genomen

De Britse zanger Liam Payne, bekend als lid van boyband One Direction, is woensdag op 31-jarige leeftijd overleden aan verwondingen die hij opliep na een val van de derde verdieping van een hotel in Buenos Aires. Dat heeft het Argentijnse parket bevestigd. De zanger liep door de val ‘interne en externe bloedingen’ op, aldus een politiebron.

Lees meer »

James Cooke neemt wraak op Xander De Rycke na vete uit het verleden: “Kontafdruk in mijn zetel en het huis rook vreemd”

Xander De Rycke noemde James Cooke in het verleden “een huisdier met een beperking” en een “homo-tyrannosaurus-rex”, maar nu vond James Cooke het tijd om de comedian terug te pakken. In de seizoensopener van ‘De slimste mens ter wereld’ liet Cooke kandidaat De Rycke perplex staan toen bleek dat hij achter zijn rug Xanders huis, vriendin én kind had bezocht.

Lees meer »

Kortrijk matcht meer dan 150 internationale studenten met horeca: “Terwijl we vroeger niemand vonden”

Met de start van het academiejaar lanceerde Stad Kortrijk voor de tweede keer haar online platform dat internationale studenten verbindt met lokale horeca. “Onze horeca smeekt om personeel. Ondertussen zien we steeds meer internationale studenten die een centje proberen bij te verdienen. Op deze manier creëren we dus een win-winsituatie voor beiden”, aldus Kelly Detavernier, schepen van Onderwijs.
The

Lees meer »

Europese Unie start onderhandelingen met Albanië over toetreding

De onderhandelingen met Albanië over toetreding tot de Europese Unie kunnen beginnen. Dat heeft de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Peter Szijjarto, op een persconferentie gezegd. Hij sprak van een “historisch moment”. De Albanese minister-president Edi Rama zei dat toetreding van Albanië tot de Europese Unie een kwestie “van leven of dood is”.

Lees meer »

“Het is moeilijk om 100 procent gelukkig te zijn”: Kristof Chanterie grijpt sjerp, maar ziekte van vrouw overschaduwt euforie

Zondag bleef het spannend tot het allerlaatste telbureau: behoudt CD&V haar absolute meerderheid of niet? Wie de verkiezingen zou winnen, en wie de sjerp overnam, werd snel duidelijk. Schepen Kristof Chanterie (52) wordt vanaf december burgemeester. Maar de euforie gaat gepaard met tristesse en onzekerheid, door de gezondheidsproblemen van zijn vrouw Charlotte (39).
The post “Het is moeilijk om

Lees meer »

Cultureel Ambassadeur Veldegem verbindt: “Heldenlicht is een gratis spektakel voor alle inwoners”

Als Cultureel Ambassadeur 2024 van Zedelgem zet Veldegem zich op zondagavond 10 november met spektakel in de kijker. Vanaf 18 uur kan je langs een sfeervol verlicht wandelparcours kunstzinnige acts beleven. Alle attracties zijn een gratis event van negen Veldegemse verenigingen en de gemeente.
The post Cultureel Ambassadeur Veldegem verbindt: “Heldenlicht is een gratis spektakel voor alle inwoners” appeared

Lees meer »