200 sympathisanten van Ringland wandelen door Antwerpse straten: “Tonen dat we nog heel actief zijn”

Zo’n 200 sympathisanten van de burgerbeweging Ringland hebben in Antwerpen een optocht gehouden van het Operaplein naar de Groenplaats. Ringland wil dat de volgende regeringen het zogenoemde Toekomstverbond verder vlot zullen uitvoeren. Daarin staan afspraken over een betere mobiliteit en leefbaarheid in de Antwerpse regio. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE FORMULE 1. Leclerc en Piastri strijden om de zege, Verstappen op weg om schade te beperken

De Formule 1 zomerstop is achter de rug en na Zandvoort trekken de F1-piloten dit weekend naar het Italiaanse Monza, de thuishaven van Ferrari. Vorige week was Lando Norris (McLaren) duidelijk sneller dan drievoudig wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) en ook dit weekend pakte de Brit uit in de kwalificaties met een nieuwe pole-positie. Verstappen begint pas vanaf positie 7.

Lees meer »

Eva Teetaert start schooljaar als nieuwe directeur van ZoWe: “Studenten intensief begeleiden tot aan het bed van de patiënten”

De 460 studenten van ZoWe werden maandag verwacht voor de start van het nieuwe schooljaar. De school biedt een graduaatsopleiding voor verpleegkundigen aan in Oostende en Brugge. Het is ook meteen de eerste schooldag van Eva Teetaert als directeur. “Onze sterkte is dat we de studenten intensief begeleiden tot aan het bed van de patiënten.”
The post Eva Teetaert

Lees meer »

Tweemaal vergund en tweemaal vernietigd, maar na achttien jaar haalt het vroegere Uplace dan toch vergunning binnen: “Eindelijk kunnen we Broeklin realiseren”

Projectontwikkelaar Uplace kan na 18 jaar eindelijk starten met de ontwikkeling van het duurzame en innovatieve ontwikkelingsproject Broeklin, onder het viaduct in Machelen. De enige partij die beroep aantekende tegen de vergunning, Sobeco nv, heeft haar beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen ingetrokken. Het project is daardoor definitief vergund.

Lees meer »

Collega’s redden het leven van Relinde (53) na hartstilstand op het werk: “10.000 euro ingezameld voor aangepaste fiets”

Relinde Hoogmartens (53) uit Meeuwen zakte 3 november 2022 plots in elkaar op haar werk na een hartstilstand. Dankzij het snelle optreden van haar collega’s bij Mathieu Gijbels, die Relinde reanimeerden, overleefde ze. Diezelfde collega’s hebben nu 10.265 euro ingezameld voor een aangepaste elektrische tandem. “Ik ben sprakeloos”, zegt Relinde.

Lees meer »

Vier maanden effectieve celstraf voor beruchte tafelschuimer uit Kortrijk

De beruchte tafelschuimer Bart V. (46) uit Kortrijk is op de correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van vier maanden voor flessentrekkerij. In Kortrijk en Gent bleven er onbetaalde rekeningen in Kortrijk en Gent achter.
The post Vier maanden effectieve celstraf voor beruchte tafelschuimer uit Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »