Miel ligt wakker van oorlog, vertelt hij in ‘Eerste keus’: “Ik ben bang dat ik zelf moet meevechten”

"Kan het zijn dat ik word opgeroepen om mee te vechten in een oorlog": zo luidt de vraag van Miel, een van de jongeren die in ‘Eerste keus’ politici aan de tand voelen in aanloop naar de verkiezingen. In de 3e aflevering klinkt vooral bezorgdheid over de oorlogen in de wereld. Van een Vlaams leger tot uit de NAVO stappen, politici Annelies Verlinden (CD&V), Barbara Pas (Vlaams Belang) en Jos D’Haese (PVDA) delen hun standpunten. 

Meer krantenkoppen in België

West-Vlaming Tim Saey over ‘Lelies’: “Ik voelde mij te jong voor de oude rollen en te oud voor de jonge rollen”

Tim Saey – afkomstig uit Beernem – speelt mee in ‘Lelies’, een productie van Inteam. Tim is daarmee niet aan zijn proefstuk toe, want hij speelde al in talrijke producties. Volgens Tim is zijn rol van Simon in ‘Lelies’ geen gemakkelijke rol.
The post West-Vlaming Tim Saey over ‘Lelies’: “Ik voelde mij te jong voor de oude rollen en

Lees meer »

Melkboer Peter Scharlaken (63) heeft er zijn laatste ronde op zitten: “Vier generaties groot gebracht met onze melk”

Peter Scharlaken (63) baat samen met zijn steun en toeverlaat Bernadette Sanders (60) het landbouwbedrijf Nieuwenhove uit langs de Gistelsesteenweg. 30 jaar lang hadden ze ook een vaste melkronde, maar daar kwam vorige week zaterdag een einde aan. “Tijd om het wat rustiger aan te doen”, klinkt het.
The post Melkboer Peter Scharlaken (63) heeft er zijn laatste ronde

Lees meer »

KWB wordt RAAK

KWB Woumen werd opgericht in 1958. In het laatste decennium wijzigden heel wat organisaties hun naam om wat moderner te klinken.
The post KWB wordt RAAK appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is er veel seks in het atletendorp? En kunnen ze olympiërs verslaan? De paralympische vragen die je niet dúrft stellen beantwoord

De Paralympische Spelen zijn voor velen een vat vol mysteries. En diep op de bodem van dat vat liggen ook vragen die niemand luidop durft te stellen. Hoe weten we zeker dat atleten wel echt een mentale beperking hebben? En hebben paralympiërs net als olympiërs tonnen vol condooms nodig in het atletendorp? Wij gingen op zoek naar het antwoord op

Lees meer »

Vaartstraat krijgt nieuw wegdek

Op maandag 9 september wordt gestart met de heraanleg van het wegdek van de Vaartstraat in Bredene, tussen de Prinses Elisabethlaan en de Henri Zwaenepoelstraat.
The post Vaartstraat krijgt nieuw wegdek appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De mensen zijn het zat”: liberale partijleider waarschuwt dat Duitsland controle over migratie is verloren

De liberalen van de FDP zitten bij de deelstaatverkiezingen in Saksen en Thüringen in de hoek waar de klappen vallen en halen de kiesdrempel niet. FDP-leider, Christian Lindner, bekritiseerde het beleid van de gevestigde partijen en waarschuwde dat burgers “op zoek zouden gaan naar een ander systeem” als het huidige migratiebeleid niet op de schop gaat.

Lees meer »

Hamas dreigt ermee gijzelaars “in grafkisten” terug te sturen – Israël wil controle over corridor tussen Gazastrook en Egypte niet opgeven

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandag verklaard dat hij de controle over de corridor tussen de Gazastrook en Egypte, niet wil opgeven. Hierdoor lijkt een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars echter ver weg: Hamas en Egypte eisen dat Israël zijn troepen uit het gebied terugtrekt. Netanyahu beloofde ook dat Hamas “een zeer zware prijs zal betalen” voor

Lees meer »

Lijsttrekkers over economische toekomst van Ieper: “Maak van binnenstad een verkeersluwe zone”

Emmily Talpe (Team Ieper) en Philip Bolle (Vooruit) gaan akkoord dat Ieper meer bedrijvenzones nodig heeft, maar daar stopt de eensgezindheid. Terwijl Bolle de leegstand in de binnenstad wil aanpakken met ingrijpende maatregelen, wil Talpe op hetzelfde elan doorgaan. Sam Vancayseele (Groen) en Nancy Six (Vlaams Belang) zijn dan weer elkaars tegenpolen.
The post Lijsttrekkers over economische toekomst van

Lees meer »