Stembrieven in verkeerde brievenbussen beland: “Fout gemaakt bij de bedeling door Bpost”

Heel wat inwoners van Oostakker kregen deze week de verkeerde kiesbrieven in de brievenbus. Verschillende straten zouden omgewisseld zijn. Hoe de fout kon gebeuren, is nog niet duidelijk.

 

Meer krantenkoppen in België

Le Pen bijt van zich af in proces rond verduistering van Europees geld: “Niet het gevoel dat ik maar de minste overtreding heb begaan”

De Franse extreemrechtse politica Marine Le Pen heeft zich maandag fel verdedigd voor de correctionele rechtbank van Parijs waar ze samen met een twintigtal andere personen terechtstaat voor verduistering van Europese fondsen. “Ik heb niet het gevoel dat ik ook maar de minste overtreding of onwettigheid heb begaan”, stelde Le Pen die twee uur lang vooral om de hete brij

Lees meer »

Zuhal Demir reikt de hand naar Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V), die de grootste blijft: “Nood aan stabiele coalitie”

In Genk zijn alle stemmen geteld en blijft huidig burgemeester Wim Dries met zijn CD&V-lijst de grootste. Dries houdt N-VA-minister en lijsttrekker Zuhal Demir op ruime afstand, die minister van Onderwijs blijft. Ze roept Dries op samen een meerderheid met N-VA te vormen. “Genk heeft nood aan een stabiele coalitie”, zei Demir zondag voor haar militanten in de Limburgse stad.

Lees meer »

Roltrap Sint-Annatunnel op rechteroever in Antwerpen lange tijd buiten gebruik door scheur in aandrijfas: “Te gevaarlijk om nog te gebruiken”

Een van de 4 roltrappen van de Sint-Annatunnel op rechteroever in Antwerpen is uit voorzorg stilgelegd. Bij controles is een scheur in de aandrijfas van de roltrap vastgesteld. Tot de herstelling begin volgend jaar zal de roltrap in de voetgangerstunnel niet draaien, want dat is te gevaarlijk. Gebruikers kunnen hem wel gebruiken als gewone trap.

Lees meer »

28 verdachten staan terecht voor mensenhandel en uitbuiting prostitutie

Voor de Brusselse correctionele rechtbank gaat vrijdag het proces van start tegen 28 personen die zich zouden hebben schuldig gemaakt aan mensenhandel en uitbuiting van prostitutie in het Nigeriaanse en Ghanese prostitutiemilieu. Een groot deel van de verdachten werd eind september 2023 opgepakt bij een grootscheepse operatie van de Brusselse federale gerechtelijke politie.

Lees meer »

Lokale verkiezingen zijn opsteker voor federale formatie: “Iedereen voelt zich gesterkt”

De uitslagen van de lokale verkiezingen zijn een opsteker voor alle partijen die vanaf vandaag de onderhandelingen hervatten over een nieuwe federale regering. Aan Vlaamse kant voelt zowel N-VA, Vooruit als CD&V zich gesterkt. Ook in Wallonië kunnen MR en Les Engagés tevreden terugblikken. “Er is niemand die met revanchegevoelens aan de onderhandelingstafel komt”, blikt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder terug

Lees meer »

“De fauw laat mij vallen. Ik was te weinig bezig met handjes schudden”: Mercedes Van Volcem (Voor Brugge) ontgoocheld na verkiezingen

Uittredend financiënschepen Mercedes Van Volcem (Voor Brugge) reageert ontgoocheld omdat haar verliezende liberale partij vanaf december niet meer tot het Brugs stadsbestuur zal behoren: “Ik was een loyale partner om vooruitgang te boeken in dossiers. Vooruit viel Dirk De fauw aan in dossiers over de bussen en de ziekenhuisfusie. Hij werd zelfs door hen Joe Biden genoemd.”
The post

Lees meer »

“Wat medisch gebeurde, heeft mijn relatie veel pijn gedaan. Maar we komen er goed uit”: Jente Pironet zoekt houvast in geloof

Nog één keer spoelt hij terug, en daarna nooit meer. Want de toekomst lacht. “En ik kan voor het eerst ademhalen.” Leek die tour door Nederland een jaar geleden onmogelijk, vandaag kruipt Jente Pironet (33) er met Portland het podium op. Gesterkt door zijn geloof dat groeide terwijl hij vocht tegen hersentumoren – een toevlucht in symboliek en rituelen met

Lees meer »

Duitse bondskanselier belooft Kiev 1,4 miljard euro aan wapens – Rusland meldt dood van opgepakte Oekraïense journaliste (27)

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft bijkomende wapenleveringen aan Kiev beloofd voor een bedrag van 1,4 miljard euro. Hij deed dat tijdens een ontmoeting met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in Berlijn. Russische autoriteiten hebben de ouders van de Oekraïense journaliste Viktoria Rosjtsjyna (27) gemeld dat hun dochter dood is. De jonge vrouw zat in de cel in Rusland en

Lees meer »