Albert Heijn heeft vergunningen op zak voor winkel dat halfweg 2025 zou openen: “Met uitbaters van Delhaize”

Vorig jaar in maart raakte bekend dat de supermarktketen Albert Heijn ook in Zwevegem een filiaal wilde openen. Nu heeft men de vergunning op zak zodat de werken kunnen beginnen. Men denkt halfweg 2025 de deuren te kunnen openen.

Het was groot nieuws toen vorig jaar bekend werd dat winkelketen Albert Heijn zijn oog had laten vallen op Zwevegem om er een nieuwe vestiging te bouwen. Deze is voorzien langs de Kortrijkstraat, aan de huisnummers 123-131, net naast de firma Zaniboo.

De inwoners reageerden verdeeld op het nieuws. Sommigen vonden dat er met reeds 6 warenhuizen er al genoeg supermarkten waren in de gemeente, anderen vonden het dan weer leuk dat ze zullen kunnen ‘hamsteren’ bij Albert Heijn.

Na de bekendmaking van de vergunningsaanvraag bleef het echter lange tijd stil. Het verkrijgen van de vergunning liep immers niet van een leien dakje. Er waren diverse bezwaren zodat alles langer duurde dan gedacht.

“Er kunnen ook nog altijd onverwachte zaken opduiken, maar we denken halfweg 2025 te kunnen openen” – Ann Maes, woordvoerster van Albert Heijn

Deze week kon de supermarktketen ons bevestigen dat de vergunningen binnen zijn en de werken een aanvang kunnen nemen. “Vooreerst dient de bestaande bebouwing gesloopt te worden. Een werk dat onlangs van start ging. Daarna kunnen we de bouwwerken starten.”, vertelde ons Ann Maes, woordvoerster van Albert Heijn.

Een juiste openingsdatum kon ze nog niet geven. “We zijn daar altijd voorzichtig in. Dergelijke bouwprojecten zijn o.a. afhankelijk van de weersomstandigheden. Er kunnen ook nog altijd onverwachte zaken opduiken. We denken halfweg 2025 te kunnen openen.”

De woordvoerster kon ons ook al meegeven wie de manager van de winkel zal worden. “Dit zullen dezelfde mensen zijn als het even verderop gelegen AD Delhaize. Dit zal wellicht eerder vreemd klinken, maar dat is het niet. Vooreerst maken de Delhaizewinkels deel uit van dezelfde overkoepelende groep als Albert Heijn, en anderzijds leert ons de ervaring dat beide winkels complementair zijn. We hebben in Willebroek een identieke situatie en stellen vast dat beide winkels elkaar perfect aanvullen. Ook op andere plaatsen trouwens mogen we dat ervaren.”, aldus Ann Maes die benadrukt dat de AD Delhaize gewoon zal openblijven.

1.500 m²

Vooraleer de winkel kan openen, moet deze uiteraard eerst gebouwd worden. De bestaande bebouwing zal gesloopt worden en plaats maken voor een winkelpand met daarboven vier appartementen. De totale oppervlakte van het perceel beslaat 5.744 m² waarvan de winkeloppervlakte net geen 1.500 m², 1488 om precies te zijn, zal bedragen. Daarnaast voorziet men nog een parking voor 83 auto’s waarvan er zes voorzien voor mindervalide mensen. Daarnaast kunnen er uiteraard nog een aantal fietsen gestald worden.

Boven de winkelruimte komen nog vier appartementen. Deze zullen zich aan de straatzijde van het gebouw zijn situeren, er komt dus niet over het ganse gebouw een tweede etage.

Deze appartementen krijgen vier afsluitbare garageboxen, één bezoekersparkeerplaats en een overdekte fietsenstalling.

Ideaal

De locatie in Zwevegem noemt de winkelketen als ideaal. “Alle factoren in acht genomen is dit een uitstekende locatie. We zijn ervan overtuigd dat ons filiaal ook de plaatselijke handel in de gemeente zal versterken. Meer inwoners uit Zwevegem zullen in eigen gemeente blijven winkelen.” De nabijheid van bedrijventerreinen als Evolis en De Pluim zullen wellicht ook wel meegespeeld hebben in de keuze en men verwacht ook klanten uit Kortrijk, gezien de geringe afstand.

De nieuwe supermarkt zal uiteraard ook zorgen voor tewerkstelling. “Met de komst van Albert Heijn in Zwevegem denken we een veertigtal jobs te creëren. Deze zullen uiteraard niet altijd in de winkel te zien zijn, maar we denken dat op dagbasis toch gemiddeld zo’n 25 medewerkers zullen aanwezig zijn. Onder die medewerkers rekenen we ook mensen die halftijds werken en studenten die bijklussen.”

Volgens Ann Maes zal men begin volgend jaar werk maken van de rekrutering van die medewerkers.

The post Albert Heijn heeft vergunningen op zak voor winkel dat halfweg 2025 zou openen: “Met uitbaters van Delhaize” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Belang voert deze zomer luchtreclame

Het Vlaams Belang voert deze zomer promotie met een vliegtuigje met spandoek. Het reclamevliegtuig zal gedurende tien dagen in Vlaanderen te zien zijn. “We zetten alles op alles voor de lokale verkiezingen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Het Vlaams Belang zal deze zomer zichtbaar aanwezig zijn, te land en in de lucht.”

Lees meer »

EXCLUSIEF. Fabio Jakobsen toont de littekens die het verhaal van zijn carrière vertellen: “Ik ben wel een taaie, denk ik”

“Wielrennen is geen sport voor kleinzerige mensen”, zegt Fabio Jakobsen (27). Zijn lijf is het bewijs. In Polen raakte hij tien tanden en een deel van zijn neus kwijt – hij werd voor dood opgeraapt van de straat. Op zijn knieën en armen hebben valpartijen “spoor over spoor” nagelaten. En toch gaat hij in deze Tour de France weer op

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken”

Als alles goed gaat maakt Jasper Dejaegher op zondag 14 juli in Kemmel Koerse z’n comeback in het peloton. Sinds eind maart staat de neoprof van Team Flanders-Baloise langs de kant met mycoplasma.
The post Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »