BOIC organiseert supportersdorp voor Olympische Spelen in Middelkerke

Het strand van Middelkerke, ter hoogte van het nieuwe casinogebouw Silt, wordt van 26 juli tot 11 augustus omgetoverd tot een sportief epicentrum dat de olympische vibe van Parijs naar België brengt. Iedereen kan er zeventien dagen lang aan sport doen, sport kijken en sport beleven. Alle atleten van Team Belgium die een top 8-notering behalen in Parijs komen drie dagen later naar Middelkerke. Optredens van Belgische topartiesten en nog enkele verrassingen doen Middelkerke in een heerlijke festivalsfeer baden.

Het Olympic Festival in Middelkerke is zeventien dagen lang geopend van 10 uur ‘s morgens tot middernacht. De belangrijkste olympische wedstrijden in Parijs worden live uitgezonden op grote schermen op het terrein, waarbij de wedstrijden van de atleten van Team Belgium altijd voorrang krijgen. De ideale plek om samen te supporteren en hopelijk meermaals samen te vieren.

Naast sport kijken, kunnen de bezoekers van het Olympic Festival ook zelf aan sport doen. Tussen 10 uur en 18 uur zijn er dagelijks initiaties onder leiding van verschillende sportfederaties. Om in de olympische sfeer te blijven, volgt het sportprogramma in Middelkerke zoveel mogelijk de competitiekalender van Team Belgium.

De Belgische atleten die op de Olympische Spelen in Parijs in de top acht eindigen, worden de dag zelf of daags nadien gehuldigd in het Lotto Belgium House in Parijs, de officiële fan base van Team Belgium in de lichtstad. Het Olympic Festival in Middelkerke is het equivalent op het thuisfront. Uiterlijk drie dagen later komen de atleten rechtstreeks van Parijs naar Middelkerke, waar ze nogmaals uitgebreid in de bloemetjes gezet zullen worden.

Optredens van Belgische topartiesten

Het festival zal volledig gratis zijn, afgezien van enkele evenementen, zoals de openingsceremonie en de familiedag. Op verschillende avonden zullen er ook Belgische artiesten komen optreden. Zo geeft Daan een optreden op de openingsavond vrijdag 26 juli. Op de familiedag op 28 juli zijn Ketnet-wrappers Sarah en Héritier van de partij. Verder passeren ook Tourist LeMC en Buscemi de revue.

Tickets hiervoor kosten 20 euro, kinderen tot en met 6 jaar hebben gratis toegang. Tickets zijn vanaf nu te bestellen via https://olympicfestival.be/tickets.

De komst van het Olympic Festival naar Middelkerke is voor burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker een fantastisch zomergeschenk met een enorme persoonlijke waarde. “De Olympische Spelen zijn mythisch. Voor iedereen. Ik maakte er zelf vijf mee. Ik ben enorm vereerd dat we die unieke olympische sfeer in Middelkerke bij het grote publiek mogen brengen.”

Vlot bereikbaar

Middelkerke is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Van overal aan de kust kan je de kusttram naar Middelkerke nemen. Wie van verder komt, neemt best de trein tot in buurgemeente Oostende en daar de kusttram. Kom je toch met de auto dan zijn er vier nabijgelegen betaalparkings: Bovenparking Duinenweg, Rene Mouchotteplein, Parking Koninginnelaan en Middelkerke centrum.

Meer info via www.olympicfestival.be.

The post BOIC organiseert supportersdorp voor Olympische Spelen in Middelkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marc Coucke versterkt greep op toeristisch imperium in Durbuy 

Alychlo, het investeringsbedrijf van ondernemer Marc Coucke, heeft de holding boven avonturenpark Adventure Valley en hotel Le Sanglier des Ardennes in Durbuy bijna volledig in handen. Dat maakt het bedrijf zelf bekend. Coucke investeerde de voorbije jaren samen met Bart Maerten en chef Wout Bru al meer dan 100 miljoen euro in het Luxemburgse dorp Durbuy. Via Alychlo koopt Coucke

Lees meer »

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »