Man die duizenden euro’s uitgaf om als hond door het leven te gaan, is van gedachten veranderd

Toco, de Japanner die duizenden euro’s uitgaf om als een hond door het leven te gaan, heeft zich bedacht. Hij wil niet langer een hond zijn. Maar hij heeft zijn droom om een dier te zijn niet volledig opgeborgen.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Dikt Tim Celen in de wegrit de medailleteller nog wat aan? Laurens Devos stoot door naar finale

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »

Wisselvallig en warm

Vandaag, na wat ochtendnevel, wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag komen er buien, mogelijk plaatselijk ook onweer. Tussen de buien komen ook droge periodes voor met opklaringen; op sommige plaatsen blijft het doorlopend droog. Bij een tot matig aanspannende zuidwestenwind wordt nog warme lucht aangevoerd, die temperaturen tot 27 graden brengt. Vanavond vallen nog enkele buien, hier

Lees meer »

Buren zijn boos over plaatsing containerklasjes zonder vergunning van basisschool in Izegem: “Er is zelfs inkijk in de badkamer”

Enkele bewoners van de Baron de Pélichystraat in Izegem kijken sinds de start van het nieuwe schooljaar op een muur van…containerklasjes. Basisschool De Stadsparel plaatste die op zijn speelplaats om in afwachting van een uitbreiding toch plaats te kunnen bieden aan het toegenomen aantal leerlingen.
The post Buren zijn boos over plaatsing containerklasjes zonder vergunning van basisschool in Izegem:

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

129 doden bij ontsnappingspoging in grootste gevangenis van Congo

In de Democratische Republiek Congo zijn bij een poging tot uitbraak in de grootste gevangenis van het land 129 gedetineerden omgekomen. Dat melden de Congolese autoriteiten dinsdag in een officiële balans. Er raakten naar verluidt ook 59 mensen gewond. Verschillende gebouwen, waaronder de griffie, ziekenboeg en voedseldepots, zouden verwoest zijn door een brand.

Lees meer »