DOVO laat Duitse Tellermine en drie obussen ontploffen na vondst in duinen

In het duin- of natuurgebied aan de Cabourgweg in Adinkerke bij De Panne werd dinsdagavond munitie gevonden. Opruimingsdienst DOVO ging ter plaatse om te controleren om wat het ging. “Het bleek om een Duitse Tellermine, twee grote Duitse obussen van 30 kilogram zwaar en een Franse obus te gaan”, meldt DOVO. Alles werd ter plaatse vernietigd.

De munitie werd gevonden in het duin- of natuurgebied aan de Cabourgweg in Adinkerke rond 20.30 uur. Wie de munitie vond is niet duidelijk, maar de tuigen lagen er wat begraven in het zand en werden blootgelegd tijdens het opgraven ervan. De politie werd op de hoogte gebracht van de vondst waarna de brandweer van De Panne ter plaatse ging om de site te beveiligen. Tegelijk werd ook opruimingsdienst DOVO verwittigd. Zij reden het gebied in om de munitie op te halen.

Gevaarlijk

“Het ging om vier stuks”, zegt Jacques Callebout van DOVO. “Een langwerpige Duitse Tellermine die al half verteerd was. Daarnaast lagen twee Duitse obussen van 15 centimeter doorsnede, die 30 kilogram wogen. Dat zijn er al van een zwaarder kaliber. Er lag ook een Franse 100 millimeter obus. Alles samen eigenlijk een mooie vondst in de duinen. De tuigen dateren van de Tweede Wereldoorlog en waren door hun ouderdom toch nog gevaarlijk. Daarom werden ze naar de waterlijn gebracht, ingegraven en daar tot ontploffing gebracht.” In de buurt van de vondst bevindt zich een bunker, een Duitse veldbatterij. Het geeft aan dat ook daar hevig gevochten werd. (JH)

The post DOVO laat Duitse Tellermine en drie obussen ontploffen na vondst in duinen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mensen gaan misschien denken dat we menage à trois hebben”: Katy uit ‘B&B zoekt lief’ openhartig over ex en zijn nieuwe partner

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

“Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse Staden

Ter gelegenheid van het verbroederingsweekend tussen het Duitse en het Vlaamse Staden, dat van 27 tot 29 juli plaatsvindt, fietst Marc Van Ysacker van Staden in België naar Staden in Duitsland en terug. Marc is evenwel nog op zoek naar een fietscompagnon.
The post “Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse

Lees meer »

KIJK. Jasper Stuyven strandt op 1 kilometer van ritzege, Pogacar en Evenepoel vliegen over het gravel: bekijk hier dé momenten van de spectaculaire rit 9

De graveletappe in de Tour stelde niet teleur. Van start tot finish was er spektakel. Renners moesten voet aan grond zetten, Roglic geraakte achterop en Vlasov kwam bizar ten val. Evenepoel, Pogacar en Vingegaard reden plots zelfs met z’n drieën naar de kopgroep én Jasper Stuyven was op weg naar ritsucces, maar werd gegrepen in de slotkilometer. Bekijk hier de

Lees meer »

Fransen gaan massaal stemmen

Bij de tweede ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk was om 17 uur al 59,71 procent van de stemgerechtigde kiezers komen opdagen. Dat is het hoogste niveau sinds de verkiezingen van 1981, die volgden op de verkiezing van François Mitterand als president.

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.
The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? appeared first

Lees meer »

Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie

Op de laatste schooldag werd er tijdens een receptie in de pastorie hulde gebracht aan de afscheidnemende leerkracht Sylvie Dupont en aan Mieke Berghman, directeur van de Middenschool in Ingelmunster.
The post Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie appeared first on KW.be.

Lees meer »