Nieuw stadhuis van Roeselare rolt de deurmat uit op zondag 30 juni

Honderdvijftig arbeiders leggen momenteel de laatste hand aan de afwerking van het nieuwe stadhuis. Er wordt tot eind juni zes op zeven dagen gewerkt om klaar te zijn voor de grote opening op zondag 30 juni. Dan kan iedereen vrij in en uit het nieuwe stadhuis. “Dat is trouwens de bedoeling van dit project, een verbindingsplaats zijn”, zegt schepen Nathalie Muylle.

Ruim honderdvijftig arbeiders lopen momenteel nog kriskras door het nieuwe stadshuis. “Het ziet er nog wat chaotisch uit maar we hebben een duidelijke en zeer strakke planning”, legt directeur Bart Vandenbroucke uit. “En dat ondanks vertragingen door het slechte weer en onverwachte stabiliteitsproblemen in het oude belfort.”

In de nieuwbouw is men nu volop aan de afwerking bezig. Ook het imposante atrium krijgt stilaan vorm. Blikvanger is het kunstwerk van Nick Ervinck dat aan het glazen plafond hangt. “Verhuizen zullen we in stapjes doen, dienst per dienst”, aldus schepen Nathalie Muylle. “Daarmee beginnen we pas na het bouwverlof. Momenteel richten we de kantoren in. Die zijn ontworpen op wens van elke dienst.”

Opendeur

De Grand Opening is er al op zondag 30 juni. Dan is iedereen welkom van 11 tot 17.30 uur om kennis te maken met het hypermoderne en klimaatvriendelijke nieuwe gedeelte en met het gerestaureerde oude stadhuis en het belfort. Op de bovenste verdieping van dat belfort is de polyvalente ruimte bijna klaar. Onder de imposante dakbalken vinden in de toekomst bijeenkomsten en plechtige ontvangsten plaats. Het belfort werd aan de binnenkant tot op de baksteen gestript en herbouwd.

De binnentuin wordt vast een trekpleister. Er komt een prieel in cortenstaal van Maarten Schaubroeck wat de perfecte plek wordt voor trouwfoto’s en in de schepenzaal komt een groot modern schilderij van Kristof Santy.

Grote Markt 1

Binnenkort verdwijnen de stellingen en dan zal Roeselare ook verrast worden door de kleurenkeuze.

Het zwart-wit, de kleuren van Roeselare, komt nu terug in alle ramen en deuren ook aan de voorzijde. “Dat zal even wennen zijn voor de bevolking maar dit is hoe het stadhuis er bij de bouw in de achttiende eeuw uitzag. Vanaf het begin van dit project was het ons doel om respect te hebben zowel voor het verleden maar ook voor de toekomstige generaties.”

Ook een hele verandering is de nieuwe imposante ingang tussen het belfort en het oude stadhuis. “Botermarkt nummer 2 verdwijnt, waarmee ik bedoel dat de ingang zich voortaan op de markt bevindt. Het nieuwe adres van ons stadhuis is dus vanaf 30 juni Grote Markt 1”, besluit schepen Nathalie Muylle.

The post Nieuw stadhuis van Roeselare rolt de deurmat uit op zondag 30 juni is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rechter acht de Brugse Vismarkt niet geschikt voor evenementen

De rechtbank van eerste aanleg heeft de klacht van zeven bewoners van de Vismarkt in Brugge afgewezen tegen Brugge Plus en vishandelaar Rik Ameloot. Het vonnis is opmerkelijk: de rechter vindt de Vismarkt als plein niet geschikt voor dergelijke evenementen. Maar hij acht de exploitanten van ‘Zomeren op de Vismarkt’ en het dansen van Brugge Plus niet verantwoordelijk voor het

Lees meer »

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »