Voorwaardelijke celstraf voor veroordeelde ex-apotheker na ongewenste aanrakingen in kinderopvang

Tien jaar nadat hij in Veurne is veroordeeld voor de verdoving en verkrachting van zijn ex-vrouw, een poetsvrouw en een prostituee liep een 41-jarige ex-apotheker opnieuw een voorwaardelijke celstraf van tien maanden. Deze keer omdat hij in de crèche van zijn dochter de kinderverzorgster ongepast heeft aangeraakt. Hijzelf ontkende de feiten.

Op 15 februari 2013 kwam toenmalig apotheker Bram B. uit Veurne in het oog van de storm terecht. Zijn poetsvrouw diende klacht in bij de politie nadat ze compleet versuft wakker was gekomen in het ziekenhuis na het drinken van een glas fruitsap bij de apotheker. Uit verder onderzoek bleek dat een escortdame een jaar voordien ook al een gelijkaardige verklaring had afgelegd bij de politie, maar die bleef toen zonder gevolg.

Na onderzoek bekende de man dat hij ook zijn eigen vrouw geregeld drogeerde. “Wel 80 keer had hij met haar seks terwijl ze helemaal versuft was”, klonk het destijds bij de openbare aanklager. Het leverde B. uiteindelijk een celstraf van vijf jaar, waarvan een half jaar met uitstel, op voor (poging) verkrachting.

Ongepaste aanrakingen

“Hij wist dat hij met zo’n verleden extra voorzichtig zou moeten zijn in de toekomst”, aldus zijn advocaat Bram Casier. “Hij schoot dan ook meteen in een kramp toen hij hoorde dat een kinderverzorgster aanstoot nam aan een voorval in de crèche van zijn dochter.”

Op 20 oktober 2022 vond een kinderverzorgster in Meulebeke immers dat B., die inmiddels in Izegem woont, haar minutenlang ongepast had aangeraakt aan de rug en te dicht bij haar was blijven staan. “Ik zie niet in elke man een bedreiging hoor”, aldus de vrouw. “Maar het was wel degelijk minutenlang en ongepast. Voor mij nog altijd een traumatische ervaring.”

Botsing

Bram B. ontkende haar met opzet ongepast aangeraakt te hebben. “Ik voerde af en toe klusjes uit in de crèche”, aldus de man. “Ik haalde mijn dochter, die wat ziekjes was, op. De kinderverzorgster nam nog even haar temperatuur. Toen ik voorover boog om een schroevendraaier te nemen aan de verzorgingstafel, raakte ik inderdaad haar rug en hoofd. Maar ik excuseerde me meteen voor de botsing. Ik ervaarde dat helemaal niet als ongepast.”

“Door zijn verleden is de zaak opgeblazen”, aldus zijn advocaat Bram Casier, die de vrijspraak vroeg. “Vertel me niet dat het slachtoffer ’s avonds mijn cliënt niet op Google heeft opgezocht en op die manier is te weten gekomen wat er in het verleden is gebeurd. Dat heeft hier zeker een rol gespeeld.”

Voorwaarden

De openbare aanklager vorderde een voorwaardelijke celstraf van tien maanden. “Waarom zou het slachtoffer liegen?”, vroeg hij zich af. De rechter volgde die vordering. De komende vijf jaar moet B. zich aan enkele voorwaarden houden om uit de cel te blijven. Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van 2.732 euro betalen. (LSi)

The post Voorwaardelijke celstraf voor veroordeelde ex-apotheker na ongewenste aanrakingen in kinderopvang is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie klist verdachten in zaak rond mensensmokkel: “Agenten merkten bootje met mensen op en vonden grote hoeveelheid cash”

Een team van politiezone Westkust kon afgelopen donderdag vier verdachten van mensensmokkel klissen in De Panne. De wagen waarin het viertal zat, kon worden gelinkt aan eerdere feiten van mensensmokkel via zogenaamde small boats. De verdachten verschenen dinsdagochtend voor de Brugse raadkamer. “Hun aanhouding werd bevestigd”, klinkt het bij het parket van West-Vlaanderen.
The post Politie klist verdachten in

Lees meer »

’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas

Basisschool’t Klavertje kreeg bij de start van het nieuwe schooljaar een mooie groene voortuin met plaats voor spel, plezier en leren. “De natuur inspireert de leerlingen, nodigt ze uit om op ontdekking te gaan en zich uit te leven”, zegt directeur Mieke Bonte.
The post ’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Amerikaanse boer tovert maïsveld om in Taylor Swift-doolhof

Een Amerikaanse boer in de staat Ohio heeft zijn maïsveld omgetoverd tot een groot doolhof in het thema van Taylor Swift. Luchtbeelden tonen het prachtige doolhof met verschillende verwijzingen naar de superster. De boer maakt jaarlijks een nieuw doolhof, telkens in een ander thema. Dit jaar is die eer dus weggelegd voor de immens populaire Taylor Swift, die de wereld

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman (18) met bajonet rondliep in München: “Mogelijke aanslag” op Israëlisch consulaat verijdeld

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in de stad München. De 18-jarige wilde mogelijk een aanslag plegen op het Israëlische consulaat-generaal, zegt Joachim Herrmann, minister van Binnenlandse Zaken van Beieren. De zaak moet wel nog verder worden opgehelderd. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist. Beelden tonen hoe hij gewapend rondliep in

Lees meer »

Aantal reservisten bij Defensie schiet de hoogte in

Het aantal sollicitanten voor reservist bij het leger ligt dit jaar al 68 procent hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit een voorlopige balans van Defensie. Voor volgend jaar worden er opnieuw 1.050 gezocht. Defensie maakt donderdag de personeelsplannen voor volgend jaar bekend. Het leger gaat op zoek naar 2.500 actieve militairen, 960 burgerpersoneelsleden en 1.050 reservisten.

Lees meer »

Bistro’s en shop AZ Delta Rumbeke zijn voortaan alcoholvrij

Bezoekers en patiënten kunnen voortaan geen alcohol meer kopen in de bistro’s of shop van het AZ Deltaziekenhuis met campussen in Menen, Torhout, Roeselare en Rumbeke. Volgens AZ Delta brengt alcoholgebruik verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom komen er meer alcoholvrije dranken in de plaats. Een glaasje op de kraamafdeling kan wel nog, als bezoekers dat zelf meebrengen.

Lees meer »