Laat Nadal Wimbledon links liggen voor Spelen? “Mijn lichaam is als een jungle: de ene dag gebeten door een slang, de volgende door tijger”

De eerste ronde is aan de gang op Roland Garros. Onze landgenoot Zizou Bergs heeft zich kunnen plaatsen voor de tweede ronde na een straffe comeback. Voor Rafael Nadal was het dan weer meteen afgelopen, net als voor de Belgische Greet Minnen. Volg de belangrijkste ontwikkelingen hier op de voet! 

Meer krantenkoppen in België

Jubilerende Rotaryclub Izegem steunt goede doelen met een nooit gezien bedrag van 177.000 euro

Het is een mooie traditie dat met de jaarlijkse wijnproeverij Izovino van Rotaryclub Izegem symbolisch cheques uitgereikt worden door de voorzitter van het voorgaande jaar. Deze eer valt dus te beurt aan Nicolas Douchy, voorzitter van het jaar 2023-2024, meteen het jaar waarin de club zijn 50-jarig bestaan vierde.
The post Jubilerende Rotaryclub Izegem steunt goede doelen met een

Lees meer »

Cie Tabloo brengt ‘Bloemen Noch Kransen’

Het theatergezelschap Cie Tabloo presenteert deze maand opnieuw een komedie waar iedereen goedgezind van zal worden. Acteur Patrick Deleu nestelt zich voor de gelegenheid nogmaals in de regisseursstoel.
The post Cie Tabloo brengt ‘Bloemen Noch Kransen’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Siervogelvereniging De Ceres brengt hulde aan verdienstelijke leden

De siervogeltentoonstelling van de plaatselijke vereniging De Ceres in zaal Club de B is een succes geworden. Claude Van der Ougstraete uit Heestert behaalde tijdens de expositie met 13 vogels, die beoordeeld werden op vorm en kleur, het maximum van de punten. Hij werd bijgevolg algemeen kampioen van de tentoonstelling. Tegelijk werd er hulde gebracht
The post Siervogelvereniging De

Lees meer »

Wordt de frontlijn in Oekraïne het nieuwe IJzeren Gordijn?

Volodimir Zelensky stelde woensdag zijn overwinningsplan voor in het Oekraïense parlement. Toetreding tot de Navo is het eerste punt van zijn plan, en hij blijft ook meer wapens vragen. Maar kan Oekraïne de oorlog ook winnen? Of komt er een nieuw IJzeren Gordijn dat, net zoals Duitsland na de Tweede Wereldoorlog, het land in tweeën splitst?

Lees meer »

Sint-Arnolduskoor van de Steenbrugse abdij bestaat 50 jaar: “Vieren met nieuw boek met zeldzame documenten”

De abdijkerk in Steenbrugge, nog steeds toegankelijk voor bezoekers, ademt een serene sfeer uit. Elke zondag en ook op de kerkelijke feestdagen zorgt het Sint-Arnolduskoor er voor Gregoriaanse gezangen. Het koor bestaat 50 jaar en dat wordt zondag 20 oktober met de voorstelling van een nieuw boek gevierd.
The post Sint-Arnolduskoor van de Steenbrugse abdij bestaat 50 jaar: “Vieren

Lees meer »

Handelaars kunnen voortaan zelf digitale infozuil aankopen: “Ook interesse vanuit logiessector”

Het stadsbestuur plaatste een tijd geleden 35 digitale infozuilen in het kader van het project Zorgzame Buurten. Nu de zuilen een succes blijken te zijn, krijgen handelaars voortaan ook de mogelijkheid om er zelf eentje aan te kopen. “De zuilen hebben ondertussen al vruchten afgeworpen”, zegt schepen Mitch De Geest.
The post Handelaars kunnen voortaan zelf digitale infozuil aankopen:

Lees meer »

“Mijn ‘kindjes’ zijn bijna kapotgemaakt door hem”: ziet Michel Van den Brande (64) zich gestraft voor doodsbedreigingen aan boekhouder?

“Ik ben het Belgische systeem grondig beu.” Stellingbouwer Michel Van den Brande (64) weet vandaag hoe zwaar de rechter tilt aan doodsbedreigingen tegenover een voormalige werknemer. De baas van Kontrimo in Temse zag de omzet van zijn bedrijf plots dalen van één miljoen euro per maand naar een luttele 18.000 euro. Dat gebeurde nadat hij boekhouder F.M. uit Gent in

Lees meer »

Proces rond ongeval bij bushokje waarbij Inès (15) het leven liet, komt voor in maart: “Er zijn nog veel vragen”

In de Kortrijkse politierechtbank is het proces ingeleid rond het dodelijk ongeval bij een bushokje in Wielsbeke op 21 augustus 2023. De 15-jarige Inès Moula kwam daarbij om het leven, haar moeder en een derde slachtoffer raakten zwaargewond. De betrokken partijen spraken conclusietermijnen af. “Er zijn nog veel vragen”, aldus de advocaat van moeder Farrah Debbar.

Lees meer »