Advocaten laten gevangenis van Vorst in beslag nemen: “De Belgische Staat is 24 miljoen euro verschuldigd”

De Orde van Franstalige en Duitstalige balies heeft dinsdag beslag laten leggen op de gevangenis van Vorst. De actie is gericht tegen de Belgische Staat, omdat die ondanks verschillende veroordelingen nog altijd geen einde heeft gemaakt aan de “overbevolking en onmenselijke behandeling in de gevangenissen”.

 

Meer krantenkoppen in België

Jente Pironet zoekt houvast in geloof: “Artsen zullen me nooit genezen verklaren, maar hebben wel voor mirakel gezorgd”

Nog één keer spoelt hij terug, en daarna nooit meer. Want de toekomst lacht. “En ik kan voor het eerst ademhalen.” Leek die tour door Nederland een jaar geleden onmogelijk, vandaag kruipt Jente Pironet (33) er met Portland het podium op. Gesterkt door zijn geloof dat groeide terwijl hij vocht tegen hersentumoren – een toevlucht in symboliek en rituelen met

Lees meer »

West-Vlaams marketingbureau gaat viraal met filmpje waarin oude baas jongerentaal spreekt: “Cringe”

Marketingbureau GBL Studio scoort online met een hilarisch filmpje waarin oprichter en oude baas Geert Lefevre de hoofdrol speelt. Het West-Vlaamse bedrijf springt daarmee op de trein van een TikToktrend waarin oudere mensen jongerentaal spreken die ze zelf niet begrijpen. “Cringe”, klinkt het. Geert doet dit alles op zijn “nice pattas”: “In de zomer zou hij zo wel eens durven

Lees meer »

“Hopen op een uitnodiging om mee te besturen”: Vooruit groeit lichtjes in Kortrijk

Met 16,6 procent zet Vooruit een solide resultaat neer in Kortrijk. Het groeit 2,2 procent in vergelijking met de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2018 en kan zo twee nieuwe gezichten lanceren in de gemeenteraad. “Nu is het voor ons hopen op een uitnodiging van Ruth Vandenberghe om Kortrijk ook de komende zes jaar veilig, betaalbaar en zorgzaam te maken”, zegt lijsttrekker

Lees meer »

Sander Loones behaalt in Koksijde de absolute meerderheid met zijn lijst Samen met Sander: “Echt fenomenaal”

Na dertig jaar komt er weer vernieuwing in Koksijde-Oostduinkerke. De lijst ‘Samen Met Sander’ behaalt zonder een kartel te hebben gevormd met een andere partij de absolute meerderheid. Kopman Sander Loones krijgt een sterk mandaat van de inwoners om burgemeester te worden.
The post Sander Loones behaalt in Koksijde de absolute meerderheid met zijn lijst Samen met Sander: “Echt

Lees meer »

Sammy Mahdi: “CD&V-model werkt op het lokale niveau”

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi is tevreden met de voorlopige resultaten van zijn partij. De christendemocraten hebben “de extremen kunnen tegenhouden in landelijk Vlaanderen” en kunnen “het mogelijk nog beter doen dan in 2018”, zei hij zondagavond bij VTM Nieuws. “Ons christendemocratische model werkt op het lokale niveau.”

Lees meer »

Engelse vrouw (36) krijgt levenslang nadat ze beide ouders vermoordt en lichamen vier jaar lang thuis verstopt: “Kop op, jullie hebben de slechterik”

In Engeland is de 36-jarige Virginia McCullough vrijdag veroordeeld tot een levenslange celstraf. McCullough vermoordde in 2019 haar beide ouders en hield hun lichamen vier jaar lang verborgen in hun huis in Essex, waar ze na de dubbele moord bleef wonen. Het lichaam van haar moeder verstopte ze in een kleerkast en voor haar vader bouwde ze een “geïmproviseerde graftombe”.

Lees meer »

Nederlandse presentatrice maakt grapje over vader van André Hazes, maar dat valt niet in goede aarde: “Zij is zo asociaal”

“Dit is onbeschaafd.” Het grapje van de Nederlandse presentatrice Hélène Hendriks over de vader van André Hazes valt niet in goede aarde bij de kijkers in Nederland. De opmerking verspreidt zich razendsnel op sociale media. Ondertussen lijkt Hendriks, de presentatrice van ‘De Oranjezondag’, haar fout te hebben ingezien. “Dit was inderdaad echt, echt, echt niet goed”, laat ze weten.

Lees meer »

Grootschalige rampoefening in Kinepolis Kortrijk op dinsdag 15 oktober

Op dinsdag 15 oktober vindt een grootschalige rampoefening plaats in Kinepolis Kortrijk. Het incident start omstreeks 11.30 uur en duurt tot 13.30 uur. De rampoefening werd voorbereid door de stad en verloopt in samenwerking met Kinepolis, Politiezone VLAS, Hulpverleningszone Fluvia, az groeninge en het Rode Kruis. Er nemen ook verschillende figuranten deel aan de oefening.
The post Grootschalige rampoefening

Lees meer »

Nieuwe tarieven voor erfbelasting bekend: binnenkort houdt u duizenden euro’s meer over van uw erfenis

De nieuwe Vlaamse regering wil zoals bekend vanaf 2026 de erfbelasting hervormen. Nu wordt ook duidelijk hoe. HLN kon de nota daarover inkijken. Zoveel meer houdt u als partner, kind of zus in de toekomst aan een erfenis over. “Dit is vooral een goede zaak voor gewone families”, zegt HLN-vermogensexpert Isabelle Verhulst. “Zij kunnen duizenden euro’s meer overhouden.”

Lees meer »

Vier Israëlische soldaten gedood bij drone-aanval van Hezbollah – VN: Israëlische tanks drongen basis vredesmacht Libanon binnen

Bij een droneaanval van Hezbollah op de Noord-Israëlische stad Binyamina zijn zondag vier soldaten van het Israëlische leger omgekomen, zo meldt het IDF in een bericht op ‘X’. Daarnaast zijn volgens Israëlische media zeker 67 mensen gewond geraakt. Volgens de Libanese terreurbeweging was een trainingskamp van het Israëlische leger het doelwit van de aanval. Ondertussen meldt de vredesmacht van de

Lees meer »