Nergens zonder weg in Mechelen

20:03 Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert. 

Meer krantenkoppen in België

Vandenbroucke wou miljoenen covidvaccins vernietigen, maar moet ze van rechter eerst allemaal tellen

Het zit minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet mee. Een rechter verbood hem eerder al om 200 miljoen euro aan vervallen covid-vaccins, geneesmiddelen en testmateriaal te vernietigen omdat het “cruciaal bewijsmateriaal” zou kunnen zijn in een dispuut met de firma Medista. Een andere rechter doet er nu een schep bovenop. Vandenbroucke wordt verplicht om élk pilletje en élke flacon

Lees meer »

De familie Ver Eecke blies verzamelen voor tweejaarlijkse reünie

Naar tweejaarlijkse gewoonte kwam onlangs de Egemse familie Ver Eecke samen voor een familiereünie. Dat dit nu gebeurde, had onder andere te maken met het feit dat zuster Camilla Ver Eecke, die als lid van de Tieltse Zusters van het Geloof sinds 1969 als missionaris in Congo werkzaam is, tijdelijk in het land was. Haar
The post De familie

Lees meer »

Arts voor strafrechter nadat Luana (11) overlijdt: “Vijf dagen lang schreeuwden we om hulp, maar die werd ons geweigerd”

Luana (11) overleed in november 2019 totaal onverwacht nadat ze in het ziekenhuis was opgenomen. Vijf dagen lang trokken haar ouders aan de alarmbel terwijl ze zagen hoe hun dochtertje achteruitging. “Maar alles wat de ouders aankaartten bij de arts en de verpleging viel in dovemansoren.” Volgens het parket had de kinderarts een verkeerde diagnose gesteld, waardoor hij nu een

Lees meer »

Sabine Van Eynde bouwt kunstgalerie om tot art studio: “Ik richt me voortaan volledig op mijn eigen kunstwerken”

Glaskunstenares Sabine Van Eynde uit Koekelare kiest voor een nieuw concept. Ze doopt haar kunstgalerie om tot Art Studio. Sabine toont er eigen werk en organiseert ook workshops. “Vrienden hadden mij er al meermaals op gewezen dat ik mijn eigen werken nooit in de kijker zet.”
The post Sabine Van Eynde bouwt kunstgalerie om tot art studio: “Ik richt

Lees meer »

VRT-CEO Delaplace weert zich na pittige vragen in Vlaams Parlement over interne conflicten: “Dit is geen ziek bedrijf”

"U zit met een joekel van een probleem": VRT-CEO Frederik Delaplace werd flink aan de tand gevoeld in het Vlaams Parlement over de interne conflicten en recente ontslagen van topmanagers binnen de openbare omroep. Groen en Open VLD vroegen zelfs een audit. Maar Delaplace verdedigde zich. "Ik geloof niet dat er een algemene vertrouwenscrisis is binnen de VRT."

Lees meer »

Erwin (68) stierf 1,5 jaar na aanrijding, bestuurder staat nu terecht: “Door dat ongeval kon hij zijn kankermedicijnen niet nemen”

De aan pillen verslaafde Mouhamed A. (32), die in 2017 kankerpatiënt Erwin Cremers (68) van het trottoir maaide, is vrijdag voor politierechter Peter D’Hondt verschenen. Na zeven jaar is er een datum vastgelegd voor zijn proces. Onderzoek heeft uitgewezen dat A. verantwoordelijk is voor het overlijden van Cremers anderhalf jaar na het ongeval. Hij wordt aangeklaagd voor onopzettelijke doodslag en

Lees meer »

Helikopterpiloot van Royal Navy omgekomen bij ongeluk op Kanaal

Een lid van de Britse Royal Navy is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een helikoptercrash op het Kanaal. Dat maakt de marine donderdag bekend. De helikopter voerde een nachtelijke oefening uit met het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, toen het misging. De Merlin Mk4 moest volgens de Britse marine voor de kust van Dorset

Lees meer »

Oegandese marathonloopster overleden nadat ze door haar partner met benzine overgoten en in brand gestoken werd

De Oegandese marathonloopster Rebecca Cheptegei is afgelopen nacht overleden aan haar verwondingen, die ze opliep bij een geval van extreem partnergeweld. Dat maakte Donald Rukare, de voorzitter van het Oegandees Olympisch Comité, donderdag bekend. De 33-jarige Cheptegei, die vorige maand nog 44e eindigde in de olympische marathon, werd door haar partner met benzine overgoten en in brand gestoken.

Lees meer »

Politie Hageland kan voortaan ook kleine diefstallen meteen beboeten

Daders van kleine winkel- of fietsdiefstallen krijgen in het Hageland voortaan een geldboete die ze meteen moeten betalen. Agenten kunnen zo’n ‘Onmiddellijke Minnelijke Schikking’ (OMS) al uitschrijven bij festivals of fuiven als jongeren bijvoorbeeld drugs op zak hebben. Dat wordt nu uitgebreid naar andere kleine misdrijven.

Lees meer »

Els (62) maakte route die haar overleden man eert: “Piet zou hier glunderen”

“Hoor, iedere boom die hier elk jaar weer ontluikt, fluistert nu zijn naam.” Een haiku op een bank met zicht op Heuvelland herinnert aan Piet Hardeman (79), de groene wandelpionier die vorig jaar onverwacht overleed. Els Geeraert (62) maakt nu een wandelroute via RouteYou langs paden en natuur die haar man hielp uitbouwen.
The post Els (62) maakte route

Lees meer »

6-jarige jongetje met zeldzame hartconditie heeft goed nieuws voor vrienden in het ziekenhuis: “Phyllis, ik krijg een nieuw hart!”

Amper vijf dagen oud was John-Henry Lee toen hij zijn eerste openhartoperatie onderging. Vandaag is hij zes jaar en krijgt hij eindelijk een nieuw hart. De vrolijke jongen deelde het nieuws meteen met zijn vrienden/verzorgers in het ziekenhuis. John-Henry lijdt aan hypoplastisch linkerhartsyndroom, een aandoening waarbij een kant van het hart niet goed ontwikkelt.

Lees meer »