Parlement in Georgië legt veto van president tegen omstreden ‘Russische wet’ naast zich neer

In Georgië heeft het parlement het veto van de president verworpen tegen de omstreden wet die buitenlandse invloed moet beperken. Daardoor is de wet, die door critici de ‘Russische wet’ wordt genoemd, nu definitief aangenomen. Op straat in de hoofdstad Tbilisi zijn duizenden mensen op de been om te protesteren. 

Meer krantenkoppen in België

Katrien Desomer maakt na zes jaar haar burgemeestersdroom waar: “De stadslijst ging niet om de sjerp”

Het zijn drukke tijden voor Katrien Desomer. De maandag na de verkiezingen zat al vol vergaderingen en dan moest ze nog een kleine duizend berichtjes met felicitaties beantwoorden. “Pas zondagnacht in bed drong door dat ik burgemeester word”, zegt de Boezingse, die wel al volop haar eerste ambtstermijn aan het voorbereiden is.
The post Katrien Desomer maakt na zes

Lees meer »

Gilles De Bilde over Belgische tactiek: “Tedesco niet van plan om nog gekke dingen te proberen, zoals met Doku”

Na het 2-2-gelijkspel in Italië krijgen de Rode Duivels vanavond Frankrijk over de vloer in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Kunnen de troepen van bondscoach Domenico Tedesco voor een (deugddoende) stunt zorgen? Er staat alvast druk op de wedstrijd: niet alleen voor het klassement in de A-groep, ook voor het sentiment rond Domenico Tedesco.

Lees meer »

Verdubbeling van Vlaamse middelen voor Poperinge

“Voor onze stad is er in de komende jaren een belangrijke verhoging van de jaarlijkse dotatie vanuit Vlaanderen voorzien. Wij zien de middelen vanuit het zogenaamde Open Ruimtefonds verdubbelen”, zegt Vlaams Parlementslid en eerste schepen Loes Vandromme (CD&V). “We hebben hier hard voor gewerkt en het bewijst nog maar eens hoe belangrijk het is om een stem vanuit de Westhoek

Lees meer »

Wat was de opkomst in mijn gemeente?

Voor het eerst was er in Vlaanderen geen opkomstplicht. Mensen moesten dus niet gaan stemmen. Welke impact heeft die wijziging gehad op de opkomst in Vlaanderen? Ontdek op de kaart de opkomst in jouw gemeente.

Lees meer »

The Black Gasolines releaset zijn nieuwe conceptalbum ‘White Residence’: “We tonen onze kwetsbare kant”

Na een succesvolle Europese tour in 2023, met stops in Portugal, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg, keert het Kortrijkse viertal The Black Gasolines terug met nieuw werk: het album ‘White Residence’.
The post The Black Gasolines releaset zijn nieuwe conceptalbum ‘White Residence’: “We tonen onze kwetsbare kant” appeared first on KW.be.

Lees meer »