Herstellingswerken begonnen aan stationsgebouw in Lier in afwachting van grondige renovatie in 2025

Aan het stationsgebouw in Lier zijn herstellingswerken begonnen die niet meer konden wachten tot de grondige renovatie volgend jaar. Tot midden juni wordt het gebouw dat uit 1860 dateert al deels opgelapt. "De gevelbepleistering wordt hersteld en er zullen ramen vervangen worden", zegt Dimitri Temmerman van de NMBS. Volgend jaar krijgt het Lierse station een volledig nieuw dak. 

Meer krantenkoppen in België

Nicolas is de eerste verkozene in ons land ooit met downsyndroom: “Ik kon het eerst niet geloven”

Sympathiek, dat was de kandidatuur van Nicolas Vanwinsen zeker wel. Maar wie had gedacht dat hij vanop de 17de plaats van de CD&V-lijst in Heist-op-den-Berg effectief verkozen zou geraken als eerste kandidaat met het downsyndroom ooit in ons land? Dankzij 663 voorkeurstemmen flikte hij dat toch. Nu is de 33-jarige Heistenaar vastbesloten om zijn rol als gemeenteraadslid met verve in

Lees meer »

Na stortvloed aan pro-Russische cyberaanvallen: zijn onze stemcomputers veilig voor inmenging van buitenaf?

Hoewel pro-Russische hackersgroepen verschillende cyberaanvallen op websites in België hebben uitgevoerd, hoeven we niet te vrezen voor de veiligheid van onze digitale stemsystemen. Dat zegt Jeroen Windey van het Vlaams agentschap Binnenlands Bestuur. "Het proces is zo ontworpen om de risico’s zo klein mogelijk te maken en om de integriteit van de verkiezingen te allen tijde te kunnen garanderen."

Lees meer »

‘Koekiemonster’ geflitst op Duitse snelweg

Zelfs al is de zin in koeken nog zo groot, toch moet je je aan de snelheid houden. Dat heeft het ‘Koekiemonster’ ondervonden. Of toch de persoon die het masker droeg van het personage uit ‘Sesamstraat’, die geflitst werd in Duitsland.

Lees meer »

Zo stemde Wingene en Ruiselede: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Wingene en Ruiselede trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Wingene en Ruiselede.
The post Zo stemde Wingene en Ruiselede: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »