Duitsland en Frankrijk willen Europese defensie versterken: “Garantsteller voor veiligheid worden”

Met het oog op de veranderde veiligheidssituatie willen Berlijn en Parijs de Europese defensiecapaciteiten uitbouwen. “De Europese Unie moet een echte geopolitieke speler en garantsteller voor veiligheid worden, die op de huidige veiligheidspolitieke uitdagingen kan reageren en de internationale orde kan versterken”, klonk het na afloop van de Duits-Franse defensie- en veiligheidsraad in het Duitse kasteel Meseberg 

Meer krantenkoppen in België

Een roze Tesla, “Quicky Mercury” en de jongerentaal van Herman De Croo: dit waren de opvallendste beelden van de verkiezingscampagne

In heel Vlaanderen werkten kandidaat-gemeenteraadsleden zich de afgelopen weken uit de naad om kiezers te overtuigen om zondag voor hen te stemmen. Voor sommigen onder hen volstonden de klassieke deur-aan-deurbezoeken en het ophangen van affiches duidelijk niet. Ludieke filmpjes, opvallende acties en in één stad zelfs een heuse spandoekenoorlog: dit zijn de meest bijzondere beelden van de voorbije campagne.

Lees meer »

Zo stemde Wevelgem: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Wevelgem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Wevelgem.
The post Zo stemde Wevelgem: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Renovatie- en nieuwbouwproject De Getijden in Westerkwartier gestart: 65 appartementen met groenzones op komst

Woonsprong is gestart met de sloop binnen het renovatie- en nieuwbouwproject De Getijden in de wijk Westerkwartier in Oostende. Op deze locatie komen 65 appartementen omringd door groenzones. Woonsprong verwacht om in het voorjaar van 2025 te kunnen starten met de eerste werkzaamheden.
The post Renovatie- en nieuwbouwproject De Getijden in Westerkwartier gestart: 65 appartementen met groenzones op komst

Lees meer »

Frans Bauer is Rammstein niet: hoe Nederlandse voetbalschool in de Allianz Arena ondergrens bereikte

Nederland is gisteravond in München lelijk in zijn hempie gezet. Oranje onderging een reality check. De Nederlandse voetbalschool blijft steken in het verleden. Wie niet in staat is om een streepje Rammstein te brengen, wordt aan de top van het internationale voetbal “in alle onderdelen overklast”. Achtergrond bij de berging van de Oranje Vloot in de Allianz Arena.

Lees meer »

LIVE WORLD GRAND PRIX. Smak geld ligt klaar voor De Decker, kan hij stunten tegen wereldkampioen? “Humphries is áltijd de favoriet”

Hoogdag voor het Belgische darts. Mike De Decker (28) speelt op de World Grand Prix de finale tegen wereldkampioen Luke Humphries (29). Hij kan de tweede Belg worden die een major-toernooi wint, na Dimitri Van den Bergh. Voltrekt De Decker het sprookje van Leicester? U ontdekt het in onderstaande liveblog, en uiteraard ook op VTM2. De wedstrijd start om 21u10.

Lees meer »