WEERBERICHT. Regen, regen en nog eens regen

Er lijkt maar geen einde te komen aan het natte weer. Ook de komende dagen moeten we nog niet meteen beterschap verwachten. 

Meer krantenkoppen in België

Lokale verkiezingen zijn opsteker voor federale formatie: “Iedereen voelt zich gesterkt”

De uitslagen van de lokale verkiezingen zijn een opsteker voor alle partijen die vanaf vandaag de onderhandelingen hervatten over een nieuwe federale regering. Aan Vlaamse kant voelt zowel N-VA, Vooruit als CD&V zich gesterkt. Ook in Wallonië kunnen MR en Les Engagés tevreden terugblikken. “Er is niemand die met revanchegevoelens aan de onderhandelingstafel komt”, blikt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder terug

Lees meer »

Roltrap Sint-Annatunnel op rechteroever in Antwerpen lange tijd buiten gebruik door scheur in aandrijfas: “Te gevaarlijk om nog te gebruiken”

Een van de 4 roltrappen van de Sint-Annatunnel op rechteroever in Antwerpen is uit voorzorg stilgelegd. Bij controles is een scheur in de aandrijfas van de roltrap vastgesteld. Tot de herstelling begin volgend jaar zal de roltrap in de voetgangerstunnel niet draaien, want dat is te gevaarlijk. Gebruikers kunnen hem wel gebruiken als gewone trap.

Lees meer »

Man die Nederlandse presentator Tim Hofman wilde doden krijgt vijf jaar cel

Een rechtbank in het Nederlandse Lelystad heeft woensdag de 42-jarige Chris T. uit Breda, die vorig jaar de Nederlandse tv-presentator Tim Hofman wilde doden, vijf jaar celstraf en een terbeschikkingstel­ling met voorwaarden opgelegd. Het openbaar ministerie had vorige maand twaalf jaar cel en een terbeschikkingstel­ling met dwangverpleging geëist.

Lees meer »

Dirk Devroye presenteert tweede dichtbundel

Na dichter bij zee (2013) presenteert Dirk Devroye (48) zijn tweede dichtbundel hier met jou. Uit Leuven aangespoeld als student aan het toenmalige KHBO, nu Vives, heeft Dirk Oostende niet meer verlaten. 23 jaar lang was hij marketing coördinator bij Mutoh en sinds anderhalf jaar is hij communicatieverantwoordelijke bij het Energiehuis Oostende. “In beide jobs
The post Dirk Devroye

Lees meer »

Werken aan doortocht Heist gaan nieuwe fase in en duren tot eind juni

Maandag start de volgende fase van de wegwerkzaamheden voor de vernieuwing van de doortocht van Heist. De werken omvatten de aanleg van een nieuw tramperron langs de zuidzijde van de tramsporen ter hoogte van de Heldentorens en het vernieuwen van de zuidelijke rijbaan van de Elizabetlaan tussen de Vuurtorenstraat en de Heldentorens.
The post Werken aan doortocht Heist gaan

Lees meer »

Parket bevestigt: Liam Payne stierf na val, was alleen in hotelkamer, drugs in beslag genomen: “Zoektocht naar twee mysterieuze vrouwen gestart”

De Britse zanger Liam Payne, bekend als lid van boyband One Direction, is woensdag op 31-jarige leeftijd overleden aan verwondingen die hij opliep na een val van de derde verdieping van een hotel in Buenos Aires. Dat heeft het Argentijnse parket bevestigd. De zanger liep door de val ‘interne en externe bloedingen’ op, aldus een politiebron.

Lees meer »

Michaël Vannieuwenhuyze is de nieuwe burgervader van Harelbeke: “Zullen meer inzetten op communicatie met de burger”

Het dringt nog steeds niet volledig tot hem door, maar Michaël Vannieuwenhuyze, die als lijsttrekker van Team Harelbeke zijn politieke comeback maakte, mag in december effectief de burgemeesterssjerp overnemen van Alain Top (Vooruit). “Dit voelt echt onwezenlijk!”
The post Michaël Vannieuwenhuyze is de nieuwe burgervader van Harelbeke: “Zullen meer inzetten op communicatie met de burger” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat was de opkomst in mijn gemeente?

Voor het eerst was er in Vlaanderen geen opkomstplicht. Mensen moesten dus niet gaan stemmen. Welke impact heeft die wijziging gehad op de opkomst in Vlaanderen? Ontdek op de kaart de opkomst in jouw gemeente.

Lees meer »

Erik Van Looys broer Patrick steelt de show in ‘De slimste mens’: “We hebben een soort meester-slaafverhouding”

De een is drie jaar ouder, dan ander zou slimmer zijn. De beslissing van Erik Van Looy (62) om zijn akelig identieke broer Patrick (59) uit te nodigen in zijn quiz, bleek in een schot in de roos. Hij speelde prima, tekende voor ludieke anekdotes, maar er was ook één opmerkelijke uitspraak in een ongewone context. “Verduidelijk alsjeblief het woord

Lees meer »