Dick Schoof (67) kandidaat-premier Nederlandse regering: “Ik sta hier vol overtuiging”

Dick Schoof is de kandidaat-premier voor de nieuwe Nederlandse regering. Dat melden Nederlandse media en ingewijden bevestigen het nieuws. Naar verluidt maken de vier formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB het nieuws later op de dag officieel bekend. 

Meer krantenkoppen in België

Zoo Antwerpen neemt afscheid van icoon: nijlpaard Hermien (43) is ingeslapen

Droevig nieuws uit de Antwerpse zoo. Nijlpaard Hermien is vandaag ingeslapen in het bijzijn van haar dierenverzorgers. Het dier was hoogbejaard en sukkelde al enkele jaren met haar gezondheid. Ze werd 43 jaar oud. Haar stoffelijke resten worden onderzocht. “Zo blijft ze na haar dood een verschil maken voor haar soortgenoten”, schrijft de zoo in een bericht.

Lees meer »

Vierde editie Garnaalkrokettenfestival van start

Zaterdag kort voor de middag ging een nieuwe editie van het Garnaalkrokettenfestival van start. Alle 7.000 tickets zijn al de deur uit. “Dit event hoort gewoon bij Oostende.”
The post Vierde editie Garnaalkrokettenfestival van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom Sportpaleis-baas wil raken aan naam van zo’n iconische zaal: “We willen de kosten van de renovatie niet doorrekenen aan onze klanten”

Het Sportpaleis draagt vanaf september volgend jaar een nieuwe naam. De deal die daarvoor gesloten werd met het bedrijf AFAS Software recupereert deels de kosten die horen bij een flinke renovatie. “Mede aangestuurd door de Oosterweelwerken zal de inkom van ons gebouw tegen 2033 verhuizen naar de achterzijde”, zegt Jan Van Esbroeck, grote baas van het Sportpaleis.

Lees meer »

Alarm in station Hamburg over dodelijk marburgvirus

In het station van Hamburg, in het noorden van Duitsland, is woensdag alarm geslagen nadat een echtpaar griepachtige verschijnselen vertoonde. Er wordt gevreesd voor het marburgvirus, maar een bevestiging is er nog niet, zo bericht de krant Hamburger Abendblattes.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Achter de schermen bij de beveiliging van de paus: “We wilden hem een loge geven, maar zo’n ‘kotteke’ achter het podium was genoeg”

Hij staat in de top vijf van meest beveiligde mensen ter wereld en dat zullen ook onze veiligheidsdiensten geweten hebben. De eerste vergadering over de beveiliging van de paus dateert al van maart, een half jaar geleden. Zowat overal waar hij komt, ligt het scenario tot op de minuut precies klaar. HLN mocht exclusief mee achter de schermen bij de

Lees meer »