Amerikaanse miljardair wil na Titan-drama opnieuw naar wrak van Titanic duiken

Bijna een jaar na het drama met de Titan, waarbij vijf mensen om het leven kwamen, wil er opnieuw een Amerikaanse miljardair met een onderzeeër naar het wrak van de Titanic duiken.

 

Meer krantenkoppen in België

Bestuurder trekt spoor van vernieling: voertuig crasht met hoge snelheid tegen gevel, lantaarnpaal en verschillende voertuigen

Een bestuurder heeft zondagmorgen vroeg met zijn wagen een spoor van vernieling getrokken op de Westdijk in Kapelle-op-den-Bos. Hij ramde eerst een lantaarnpaal en de gevel van een woning, waarna hij frontaal op een geparkeerde wagen botste. Meerdere voertuigen raakten beschadigd, en de brandweer moest de bestuurder bevrijden uit zijn zwaar gehavende Volvo.

Lees meer »

Hoe een natuurfenomeen als orkaan Helene uitgroeit tot onderwerp van de kiescampagne voor het Witte Huis

President Joe Biden en vicepresident Kamala Harris hebben het rampgebied in het zuidoosten van de VS bezocht waar orkaan Helene verwoesting heeft gezaaid. Eerder had de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump het gebied ook bezocht. De politici spreken hun steun uit voor de getroffen bevolking, maar de orkaan maakt intussen ook deel uit van hun verkiezingscampagnes.

Lees meer »

Marine Le Pen voor de rechter wegens verduistering EU-geld

Voor de correctionele rechtbank van Parijs start vandaag om 13.30 uur het proces tegen de Franse extreemrechtse politica Marine Le Pen, haar vader Jean-Marie, haar partij Rassemblement National (RN) en nog vijfentwintig anderen, die verdacht worden van verduistering van Europese fondsen. Het proces zal tot 27 november duren.

Lees meer »

Drie mensen opgepakt in onderzoek naar gesjoemel bij vleeshandel in Mol

De politie heeft 3 mensen opgepakt in een onderzoek naar gesjoemel bij een vleeshandel in Mol. De vleeshandel zou onder andere runderen in het zwart verkopen en controles van het voedselagentschap omzeilen. De politie hield op verschillende plekken huiszoekingen en liet ook een hoevewinkel verzegelen die niet voldeed aan de voedselveiligheid.

Lees meer »

Controversieel “Project 2025” verbiedt woorden als abortus en gendergelijkheid, wil pornoverbod, en brengt Trump en Vance in nauwe schoentjes

JD Vance, de running mate van Donald Trump, probeerde zich de afgelopen dagen te distantiëren van het controversiële “Project 2025”. Dit project, een conservatief beleidsplan voor een toekomstige Republikeinse regering, leidt tot felle kritiek van de Democraten. Het document belooft ingrijpende en controversiële veranderingen als Trump opnieuw president wordt. Vance heeft nauw contact met de auteurs van het project en

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet veilig geland in Eindhoven met 30-tal andere Belgen

Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn geland in Eindhoven. Ze konden vandaag terugkeren naar huis vanuit Beiroet nadat ze er werden aangevallen in de nacht van woensdag op donderdag. Het duo zat aan boord van het militaire vliegtuig dat vanmorgen vanuit Eindhoven richting Libanon vertrok, om onder meer Belgen en Nederlanders te repatriëren.

Lees meer »

Rijbewijs hernieuwen kan voortaan ook online

Sinds 1 oktober is het mogelijk om een rijbewijs A en B te hernieuwen via BelDrive, het online platform van de FOD Mobiliteit. De Europese Unie heeft beslist dat iedereen tegen 2033 een nieuw rijbewijs moet aanvragen. Het platform moet het proces vereenvoudigen.

Lees meer »