“Batjes met een ludieke twist”: koopjesdagen in Ledegem van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni

Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni zijn er opnieuw batjes in Ledegem. Het enthousiasme bij de verschillende verenigingen, handelaars en horecazaken is groot. Zij pakken uit met tal van ludieke activiteiten. Van een kampioenschap eierwerpen tot een koekenworp. “Het goede weer is alvast besteld.”

In juni zijn er jaarlijks batjes in de gemeente Ledegem. De voorbije maanden was het even afwachten wat die dit jaar zouden brengen. Geïnteresseerde deelnemers staken enkele maanden geleden de koppen bij elkaar in het gemeentehuis. “We merken dat het enthousiasme inmiddels erg groot is. De handelaars kijken uit naar de batjes en verschillende verenigingen en horecazaken pakken uit met een leuk concept of een opmerkelijke activiteit”, aldus Corneel Schepens van Unizo.

De ondernemersvereniging helpt ieder jaar met de coördinatie van het gebeuren. In vergelijking met de voorbije jaren wordt het batjesweekend al op verschillende plaatsen op vrijdagavond ingezet. Dat is vooral te danken aan de plaatselijke horecazaken. Bij Lupis openen ze een cocktailbar. In Godjes zet een dj het weekend feestelijk in. In café Bie Kasse is er een optreden van een coverband. Radiozender Radio Scorpio maakt radio vanuit café De Sportwereld.

Nieuwe initiatieven

De zaterdag en zondag blijven ook dit jaar de drukste dagen van het batjesweekend. Aan reisbureau Sint-Pieterscars richt Gezinssport Ledegem een gezellig terras in en organiseert men een ludieke wedstrijd ‘savatte schieten’. Omstreeks 18 uur komt er een accordeonduo langs. Ook het Davidsfonds kleurt opnieuw de Ledegemse batjes. Zij pakken dit jaar weer uit met hun wijnterras waar Italiaanse wijnen deze keer centraal staan. Daarbij worden ook gepaste hapjes geserveerd. De voorbije jaren palmde de vereniging de omgeving van het Peereboomhuis in. Doordat daar nu werken aan de gang zijn, moest het Davidsfonds op zoek naar een unieke locatie. Die werd gevonden in de tuin van de pastorie.

“We hopen dat heel wat mensen na het stemmen nog eens naar het centrum afzakken om samen te genieten van een lekker aperitiefje.”

Ook de jongeren van het jeugdhuis Den Traveir laten zich niet onbetuigd. Zij organiseren opnieuw het batjesfestival. Om 14 uur luidt een optreden van dansclub Flex de optredens in. Op de affiche staan Resist The Wolf, Grant Gale, H3ktor, Mr. Myst en Tumbleweed. Na de optredens is er nog een afterparty. ‘t Kaffeeet zorgt tijdens het festival voor pizza’s. “We zijn ook blij om te zien dat er nieuwe mensen iets doen tijdens de batjes”, aldus Corneel Schepens. Zo baat Rumtastik een rumbar uit en verkopen de leden van de snorrenclub van Bie Kasse worsten. De Zingende Ober zorgt in en rond het café voor extra ambiance. De plaatselijke harmonie stapt op zaterdag ook door het centrum van de gemeente en speelt er haar beste muziek.

Verkiezingszondag

Zondag 9 juni is niet alleen batjeszondag, maar ook verkiezingszondag en vadertjesdag. Daar spelen verschillende horecazaken en verenigingen op in. Beweging.net Ledegem organiseert in de vrije basisschool De Peereboom een vaderdagaperitief.

“Wij organiseren ‘s middags een etentje. We merken nu al aan de reserveringen dat heel wat papa’s hun kinderen meenemen om hier van de beenham te smullen”, aldus zaakvoerster Hilde Wysselinck. Nabij Godjes plaatst uitbaatster Emma Vergote al ‘s ochtends vroeg haar terras buiten. “Met het oog op de verkiezingen. We hopen dat heel wat mensen na het stemmen nog eens naar het centrum afzakken om samen te genieten van een lekker aperitiefje.”

Eierwerpen

Ook op zondag staan er enkele ludieke evenementen op de agenda. In de omgeving van Lupis is er het kampioenschap eierwerpen. Teams, bestaande uit vier personen, kunnen inschrijven via het nummer 0477 26 89 76. Het kampioenschap start om 15 uur. Om 17 uur is er nabij café Bie Kasse een koekenworp voor de kinderen.

“Er is dus ook dit jaar een erg divers programma. We merken dat de verenigingen, handelaars en horecazaken echt mee hun schouders willen steken onder de batjes. Nu kunnen we alleen maar hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn. We hebben alvast mooi weer besteld”, besluit Corneel Schepens.

The post “Batjes met een ludieke twist”: koopjesdagen in Ledegem van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark

Voor de komende lokale verkiezingen trekt CONTENT in Kortemark met ambitie naar de kiezer. Ze willen groeien én besturen. Er is volgens hen nood aan meer durf en ambitie om Kortemark klaar te stomen voor de toekomst. Er is te veel status quo en te weinig langetermijnvisie.
The post Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark appeared first on

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Vertegenwoordiger in doodskisten voor derde keer terecht voor rijden onder invloed van drugs: “Pas op dat je er zelf niet binnenkort in ligt”

“Pas op dat je er zelf niet binnenkort in ligt.” De Kortrijkse politierechter reageerde gevat toen hij hoorde dat een 33-jarige automobilist doodskisten verkocht. Hij stond al voor de derde keer terecht omdat hij met drugs in het bloed achter het stuur zat.
The post Vertegenwoordiger in doodskisten voor derde keer terecht voor rijden onder invloed van drugs: “Pas

Lees meer »

“Ik had het toen al moeilijk met mijn geaardheid”: Jitske Van de Veire en vader Peter in tranen tijdens gesprek over scheiding

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Twee rijstroken versperd op A12 naar Brussel na ongeval

Op de A12-autosnelweg tussen Antwerpen en Brussel is er flink wat verkeershinder ter hoogte van Meise nadat een personenwagen is ingereden op een vrachtwagen. Dat meldt de federale politie. Het is nog niet duidelijk of er bij het ongeval gewonden gevallen zijn.

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien”

De iPhone-herstelservice Kraks, sinds 2011 gevestigd in de Smedenstraat, verhuisde onlangs naar een pand in de Dampoortstraat waar voorheen de winkel Bensport gevestigd was. “Deze nieuwe locatie geeft ons de ruimte om nog te groeien”, zegt zaakvoerder Gauthier Top.
The post iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien” appeared first on

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »