Stefan (53) uit Diksmuide wordt nieuwe financieel directeur in Houthulst: “Ik ben op een leeftijd om een stap hogerop te zetten”

Houthulst heeft een nieuwe ambtenaar die uw belastingscenten int. In een besloten zitting stelde de gemeenteraad van donderdag de 53-jarige Diksmuideling Stefan Lagast aan als nieuwe financieel directeur. Hij volgt de 62-jarige Alain Paesbrugghe op, die binnenkort met pensioen gaat.

Voor het eerst in meer dan 35 jaar krijgt Houthulst een nieuwe ‘gemeenteontvanger’, zoals de financieel directeur vroeger genoemd werd. Na een selectieprocedure van bijna drie maanden viel de keuze op de 53-jarige Stefan Lagast. “Ik groeide op in Blankenberge, maar woon nu in Diksmuide”, vertelt Stefan, die getrouwd is met Lien Bulcke en papa van twee dochters: Pauline (24) en Marie (21). “Nu ben ik adjunct-financieel directeur voor het stadsbestuur van Blankenberge. Voordien was ik OCMW-ontvanger en met de inkanteling van stad en OCMW werd ik adjunct-financieel directeur.”

“Van adjunct naar directeur is toch een vorm van promotie”

Hoewel hij best tevreden was met zijn job in Blankenberge koos Stefan er toch voor om een nieuwe uitdaging aan te gaan in Houthulst. “Het is een heel stuk dichterbij en uiteindelijk is het ook een vorm van promotie, van adjunct naar financieel directeur”, zegt Stefan. “Ik kwam ook op een leeftijd waarop ik niet lang meer moest wachten om een stap hogerop te zetten. De opportuniteit deed zich voor in Houthulst en ik heb die kans met beide handen gegrepen. De procedure verliep vrij vlot. Er waren een aantal examens en een assessment bij een selectiebureau.”

Eedaflegging

Stefan Lagast wordt de opvolger van Alain Paesbrugghe (62), die al sinds 1988 de gemeentekas beheerde en binnenkort met pensioen gaat. Op de volgende gemeenteraad zal Stefan de eed afleggen.

“Als financieel directeur ben je de verantwoordelijke voor alle financiën van zowel gemeente als OCMW”, omschrijft Stefan zijn nieuwe functie. “Dat gaat onder meer om het helpen opstellen van de meerjarenplannen en de jaarrekening, die vandaag aan bod gekomen is, maar ook het opvragen en innen van belastingen en het uitbetalen van lonen en leeflonen. Kortom, het behelst alle financiële aspecten van het lokaal openbaar bestuur.”

The post Stefan (53) uit Diksmuide wordt nieuwe financieel directeur in Houthulst: “Ik ben op een leeftijd om een stap hogerop te zetten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vertegenwoordiger in doodskisten voor derde keer terecht voor rijden onder invloed van drugs: “Pas op dat je er zelf niet binnenkort in ligt”

“Pas op dat je er zelf niet binnenkort in ligt.” De Kortrijkse politierechter reageerde gevat toen hij hoorde dat een 33-jarige automobilist doodskisten verkocht. Hij stond al voor de derde keer terecht omdat hij met drugs in het bloed achter het stuur zat.
The post Vertegenwoordiger in doodskisten voor derde keer terecht voor rijden onder invloed van drugs: “Pas

Lees meer »

Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke

Liefhebbers van leuk indoor amusement zitten vanaf deze week op het juiste adres in zaal de B’ARENA. Gevestigd in hotel Acropolis, Westendelaan 94, in de ruimte waar tot voor kort het Casino was ondergebracht.
The post Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »

Peperdure sokken, nieuwe sprinttrein en avondwerk voor mecaniciens: hoe Cavendish en Astana al hele jaar lang ‘geobsedeerd’ zijn door ‘Project 35′

‘Project 35′. Een naam die niet zou misstaan voor de ontwikkeling van een of ander nieuw superwapen, maar het is het grote plan dat Astana-Qazaqstan bedacht om Mark Cavendish (39) aan zijn zo gegeerde Tourrecord te helpen. De ploeg zette alles in wat het kon. Een nieuwe sprinttrein, peperdure sokken of mecaniciens die tot laat op de avond aan zijn

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Opvallend: overheid roept op om met munten te betalen in winkel

De overheid wil de miljoenen muntstukken die ongebruikt bij mensen thuis liggen, in omloop krijgen. Ze roept de burger op om die centjes te verzamelen en ermee te betalen in de winkel. Dat is de centrale boodschap van een campagne op sociale media – #spendyourchange – die de federale overheidsdienst Financiën maandag lanceert.

Lees meer »

Gemeenteraad in Wingene bespreekt stijgende criminaliteitscijfers: “Onze regio ligt in lijn met de nationale cijfers”

N-VA-kopman en oppositieraadslid Pieter-Jan Verhoye vroeg tijdens de jongste gemeenteraad meer uitleg over de groeiende criminaliteitscijfers in de regio aan de Tieltse korpschef Filip Feraux. Die was toevallig present om uitleg te geven over twee koninklijke besluiten, nodig om de politionele uitbreiding van politiezone Tielt met Meulebeke mogelijk te maken.
The post Gemeenteraad in Wingene bespreekt stijgende criminaliteitscijfers: “Onze

Lees meer »

Conceptstore Boutique Ensemble opent de deuren in Brugge: “Unieke ontwerpen gemaakt vol passie en vakmanschap”

In de Noordzandstraat 77 in het centrum van Brugge opende conceptstore Boutique Ensemble de deuren. Onder impuls van een groepje Loppemse ondernemers vind je er de producten van 21 creatievelingen: van kaartjes en kaarsen tot keramiek, zwangerschapskledij en juwelen.
The post Conceptstore Boutique Ensemble opent de deuren in Brugge: “Unieke ontwerpen gemaakt vol passie en vakmanschap” appeared first on

Lees meer »

Skeerlerpiste in Kessel-Lo voorlopig dicht omdat ze te onveilig is: “Bart Swings en Jason Suttels moeten nu uitwijken naar andere pistes”

De skeelerpiste van Kessel-Lo bij Leuven, is voorlopig dicht omdat ze onveilig is. Er zitten onder meer barsten in de piste die door het warme weer putjes geworden zijn en daardoor kwam er afgelopen weekend een skater ten val. De domeinbeheerder heeft daarom besloten om de piste voorlopig te sluiten. Wereldkampioenen Bart Swings en Jason Suttels moeten nu op zoek

Lees meer »

Claude Vindevogel uit Diksmuide staat met zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ op het MENT-podium in Diksmuide

Op de Grote Markt in Diksmuide verwelkomde MENT bekende, maar ook minder-bekende artiesten. Claude Vindevogel uit Diksmuide is al altijd bezig geweest met muziek, maar op nationaal vlak is hij niet zo populair. Toch kreeg hij van de zaakvoerders van MENT eveneens een uitnodiging om zijn zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ te zingen voor het publiek. Weldra zie je zijn verschijning

Lees meer »