Assisen Spuikommoord: wetsdokters beschrijven hoe Al-Baghdadi zijn slachtoffer versneed

Op het assisenproces tegen Khaldoon Al-Baghdadi (42) hebben de wetsdokters hun getuigenis afgelegd. De deskundigen legden uit hoe de Iraakse Oostendenaar op 9 maart 2020 het lichaam van Emmy Geboers (67) op vrij vakkundige wijze ontmantelde.

Na zijn arrestatie werd Khaldoon Al-Baghdadi op 10 maart 2020 onderzocht door dokter Lieven Wostyn. De wetsdokter stelde op de handen van de beschuldigde kleine snijletsels vast. Al-Baghdadi beweerde toen nog dat het oude verwondingen waren, maar volgens de deskundige werden ze wel degelijk veroorzaakt bij het versnijden van het lichaam. “Meneer was heel opgejaagd. Hij vroeg vooral naar methadon. Hij had ook spierpijn en buikpijn.” Volgens dokter Wostyn ging het om typische afkickverschijnselen voor een heroïneverslaafde.

Lees hier alles over de Spuikommoord

Professor Diona D’Hondt gaf vervolgens toelichting bij de autopsie die op 23 maart werd uitgevoerd. Dat was niet evident, want er werd slechts ongeveer een kwart van het lichaam aangetroffen in de Spuikom. Het ging om heel wat huidfragmenten en darmfragmenten, maar ook bijvoorbeeld om de onderkaak, een long, ribben en enkele stukken van de schedel. Op meerdere plaatsen werden sporen van snij- en steekverwondingen aangetroffen. “Ik denk dat we in de romp vijf mogelijke steekwonden hebben vastgesteld”, aldus dokter D’Hondt. Ook de mogelijke bloeduitstortingen op het achterhoofd zijn compatibel met de laatste verklaringen van de beschuldigde.

Draaien en keren

Voorzitter Antoon Boyen vroeg zich af of het mogelijk was om een lichaam op die manier te ontmantelen in de berging van het appartement. “De praktijk leert dat je daar wel wat ruimte voor nodig hebt om dat een beetje efficiënt te kunnen doen. Dat vereist toch wel wat draaien en keren met het lichaam om dat mogelijk te maken”, reageerde professor Werner Jacobs. Vooral de manier waarop het slachtoffer gescalpeerd werd, wierp meerdere vragen op.

“Een arm afhakken is technisch niet moeilijk. Als het erop aankomt zou iedereen van de jury dat wel kunnen. Maar een romp en een buik leegmaken, een hoofd van de wervelzuil afhalen, en dan vooral de manier waarop de huid van dat gezicht gehaald is, dat zie ik eerlijk gezegd niet iedereen doen. Dat vereist toch een zekere vakkundigheid. Als je konijnen en andere beesten kan villen, zal je dat met een mens ook wel kunnen.”

Speeksel

Anderzijds geloven de wetsdokters niet dat Al-Baghdadi zwaar onder invloed van heroïne was. “Er is toch een bepaalde helderheid van geest nodig om die handelingen mogelijk te maken. Als je volledig van de wereld bent, dan lukt dat niet.”

Op basis van een aangetroffen tand werd het DNA-profiel van het slachtoffer bepaald. Dat DNA werd vergeleken met het genetisch materiaal op de tandenborstel en op een kopje koffie van Emmy Geboers. “Daarmee hebben we de tand kunnen identificeren als zijnde van Emmy Geboers. We hebben verder geen opdracht gekregen om dingen te analyseren”, getuigde dokter Els Jehaes.

Toxicoloog Jan Cordonnier ontdekte het DNA-profiel van het slachtoffer in speeksel dat op een propje papier werd aangetroffen. Al-Baghdadi beweerde vrijdag dat hij de mond van zijn buurvrouw tijdens de feiten zou afgeveegd hebben. Ten slotte onderzocht de deskundige ook het oogvocht van het slachtoffer. “Daar hebben we enkel maar cafeïne en domperidone kunnen vinden”, aldus Cordonnier.

The post Assisen Spuikommoord: wetsdokters beschrijven hoe Al-Baghdadi zijn slachtoffer versneed is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste onderzoek vliegtuigramp Brazilië wijst op ijsvorming op vleugels

Een eerste onderzoek naar het ongeluk met een vliegtuig van de Braziliaanse maatschappij Voepass waarbij vorige maand alle 62 inzittenden om het leven kwamen, wijst op mogelijke ijsvorming op de vleugels. Het toestel stortte begin augustus neer bij Vinhedo, een plaats zo’n honderd kilometer van de eindbestemming, luchthaven Guarulhos in São Paulo.

Lees meer »

LIVE TOUR OF BRITAIN. Evenepoel wil ploegmakker Magnier aan nieuwe zege helpen, drie renners in vroege vlucht

De teller voor Soudal-Quick.Step staat intussen op twee. Paul Magnier sprintte al twee keer naar de zege in de Tour of Britain dankzij uitstekend werk van Remco Evenepoel. Helpt de dubbele olympisch kampioen zijn ploegmaat naar een derde zege in een nieuwe vlakke etappe rond Northampton? Mis niets van de actie via onderstaande liveblog en kijk hier als HLN-abonnee naar

Lees meer »

85-jarigen genieten van heerlijk menu in De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede

Om de vijf jaar roepen Romain Mussche (85) en zijn vrouw Maria Vermeersch (83) alle jarigen die in Ruiselede geboren zijn bijeen. Ditmaal was het de beurt aan de 85-jarigen, die zaterdag om 12 uur in restaurant De Nieuwe Lekkerbek hadden afgesproken.
The post 85-jarigen genieten van heerlijk menu in De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jozef Bekaert wordt 85 en viert 60 jaar priesterschap: “Parochie gedragen door mensen”

Op zondag 15 september viert pastoor Jozef Bekaert uit de Schoolstraat zijn 85ste verjaardag, maar ook zijn 60 jaar priesterschap. Om 10 uur is er een eucharistieviering in de Sint-Amandskerk, waar alle parochianen welkom zijn. De misviering wordt opgeluisterd door het koor ‘Gaudeamus Igitur’ uit Roeselare.
The post Jozef Bekaert wordt 85 en viert 60 jaar priesterschap: “Parochie gedragen

Lees meer »

VRT-netmanager Lotte Vermeir had statuut van klokkenluider

Lotte Vermeir, de netmanager van TV1 en VRT Canvas die vorige week is ontslagen, had het statuut van klokkenluider. Dat heeft VRT NWS vernomen uit betrouwbare bron. Als dat zo is, heeft de VRT mogelijk een fout gemaakt door haar vorige week te ontslaan, reageert de christelijke vakbond ACV. De VRT-directie zegt geen weet te hebben van een klokkenluidersmelding door

Lees meer »