Minister Van Tigchelt heropent oude gevangenis na renovatie: vakbonden blijven protesteren tegen overbevolking

De oude gevangenis in de Sint-Jacobstraat in Dendermonde is opnieuw in gebruik. Na een opfrisbeurt is er plaats voor 117 gedetineerden. In een eerste fase zullen 25 zedendelinquenten er opgesloten worden.

 

Meer krantenkoppen in België

“Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810

In Lichtervelde stelde Resp&ct 8810 zijn volledige lijst voor. Achter Resp&ct 8810 gaat CD&V schuil, dat al 42 jaar onafgebroken aan de macht is in de gemeente. Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn trekt de lijst. Het voltallige schepencollege duwt de lijst.
The post “Uitdaging om 21 kandidaten te vinden”: Schepenen duwen Resp&ct 8810 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweemaal vergund en tweemaal vernietigd, maar na achttien jaar haalt het vroegere Uplace dan toch vergunning binnen: “Eindelijk kunnen we Broeklin realiseren”

Projectontwikkelaar Uplace kan na 18 jaar eindelijk starten met de ontwikkeling van het duurzame en innovatieve ontwikkelingsproject Broeklin, onder het viaduct in Machelen. De enige partij die beroep aantekende tegen de vergunning, Sobeco nv, heeft haar beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen ingetrokken. Het project is daardoor definitief vergund.

Lees meer »

Vijftigtal migranten gered op het Kanaal, twee vermisten nog niet gevonden

Een groep van een vijftigtal migranten die via het Kanaal het Verenigd Koninkrijk probeerde te bereiken, is zaterdag voor de kust van het Franse plaatsje Berck gered nadat ze in de problemen waren gekomen. Een van hen was in het water gevallen en kon gered worden, twee andere vermisten konden niet gevonden worden, meldt de maritieme prefectuur.

Lees meer »

“Ze was bang dat die ene look te bloot ging zijn”: stylist van Pauline Slangen onthult geheimen achter haar outfits

“Ik mag alles voorstellen, maar dat betekent niet dat ze overal ‘ja’ op zal zeggen.” Van een glitterende catsuit tot een knaloranje outfit: BV-stylist Jody Van Geert is verantwoordelijk voor de podiumlooks van Pauline Slangen (22). Voor ‘TV Familie’ duikt hij in de kleerkast van Pauline en neemt hij haar outfits onder de loep. We komen ook meer te weten

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Anderlecht wil jonge winger van Southampton huren

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman met bajonet rondliep in München: mogelijk wilde hij aanslag plegen op Israëlisch consulaat

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige man een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist.

Lees meer »

ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor

De verkiezingscampagne raakt doorheen het land stilaan op kruissnelheid, met zowat alle partijen die hun lijsten bekend hebben gemaakt. In Komen-Waasten was het de beurt aan ACTION, die meteen duidelijke taal spreekt. “6 jaar geleden werd onze plaats afgenomen, in oktober draaien we de rollen om!”
The post ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor appeared first on

Lees meer »