Oppositie verlaat opnieuw gemeenteraad tijdens stemming

Door een overeenkomst met het OCMW van Menen zou het woonzorgcentrum een extra capaciteit van 22 bedden krijgen. Volgens de oppositie wordt het dossier er 1 maand doorgeduwd. Zowel SOMM, N-VA als Open VLD vroegen om het punt uit te stellen en pas op de raad van juni te behandelen. De meerderheid weigerde waarop de voltallige oppositie opstapte bij de stemming.

“Het is belangrijk dat we het aantal bedden kunnen uitbreiden”, stelt burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn (CD&V). “Ons woonzorgcentrum kampt met een vrij lange wachtlijst. We overlegden in het verleden zonder resultaat geregeld met naburige OCMW’s rond eventuele bedden die zij op overschot zouden hebben. Door een tijdelijke uitzonderingsmaatregel van Vlaanderen kan dat nu ook in niet naburige OCMW’s. In het kader van de uitbreiding van ons rusthuis vonden we 22 bedden bij het OCMW Menen die zij op overschot hebben.”

De oppositie was evenwel niet te spreken over de manier waarop het dossier werd aangepakt. “Doordat in 2002 geopteerd is voor maar 75 woongelegenheden terwijl het programmatiecijfer voor ’t Hof toen 90 was moeten we nu via een noodregeling een oplossing vinden”, stelt Johan Vandenbussche (SOMM). “En dat moet dan in 1 maand gebeuren, terwijl de noodregeling van Vlaanderen tot eind 2025 loopt. Verslagen van de voorbereidende vergaderingen mochten we niet inkijken. Dus is de vraag of er in ruil voor de 22 bedden andere afspraken gemaakt werden. Het vast bureau van het OCMW Menen gaf al zijn fiat, de OCMW-raad doet dat pas in juni. Dit dossier is niet volledig, dus kunnen we er niet over stemmen. We kunnen het dossier uitstellen tot juni als de OCMW-raad Menen zijn goedkeuring verleend heeft.”

“Ik heb aan de collega’s en aan het OCMW Menen mijn woord gegeven dat ik dit vanavond op de raad ter stemming zou voorleggen”, antwoordde burgemeester Beeusaert-Pattyn. “De afspraken die er met Menen gemaakt werden hebben overigens niets te maken met de 22 kamers.” Toen het punt ter stemming werd voorgelegd verliet de voltallige oppositie de raad. Alle aanwezige CD&V-raadsleden keurden het punt goed. (BCH)

The post Oppositie verlaat opnieuw gemeenteraad tijdens stemming is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (62) ligt dood in mobilhome op E40-parking in Jabbeke, echtgenoot (65) twee dagen later gearresteerd: “Ik was op weg naar het ziekenhuis”

Op de snelwegparking in Jabbeke is vorige week het dode lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. De echtgenoot (65) van de dame werd twee dagen na het overlijden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor doodslag en schuldig verzuim. “Maar enkel voor die laatste kwalificatie werd mijn cliënt in verdenking gesteld én uiteindelijk ook vrijgelaten”, zegt

Lees meer »

“Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen

Twee dagen voor haar 70ste verjaardag sneed kapster Nelly het haar van haar laatste klant. Met pijn in het hart, want al meer dan 50 jaar komen veel Lichterveldenaren en niet-Lichterveldenaren bij haar langs.
The post “Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Arne Willem is al negen seizoenen titularis tussen de palen bij KSV Jabbeke A: “Ik geniet hier van grenzeloos vertrouwen”

KFC Lichtervelde is een team dat KSV Jabbeke nooit mag onderschatten. Een gelijk opgaande partij werd met het kleinste verschil verloren. Nu maken de jongens van de gedreven coach Bart Van Hecke zich op voor de thuisderby tegen Dosko Sint-Kruis.
The post Arne Willem is al negen seizoenen titularis tussen de palen bij KSV Jabbeke A: “Ik geniet hier

Lees meer »

Zwangere vrouw en 6 kinderen onder de doden nadat bootje met migranten zinkt aan Cap Gris-Nez

Op het Kanaal ter hoogte van Cap Gris-Nez is een rubberboot met bijna zeventig migranten erin gezonken. Volgens de Franse minister van Binnenlandse zaken Gérald Darmanin is er voorlopig sprake van 12 doden en “verschillende gewonden”. Enkele van hen zouden in kritieke toestand zijn. Twee opvarenden zijn nog vermist. Bij de doden zijn een zwangere vrouw en zes kinderen.

Lees meer »

Trio veroordeeld voor diefstallen bij sanitairgroothandel Van Marcke

Drie mannen zijn veroordeeld voor een reeks diefstallen in winkels van sanitairgroothandel Van Marcke. Ze krijgen celstraffen tot negen maanden effectief. In de winkels namen ze stiekem dure producten mee terwijl ze slechts iets goedkoop afrekenden aan de kassa.
The post Trio veroordeeld voor diefstallen bij sanitairgroothandel Van Marcke appeared first on KW.be.

Lees meer »