Studie KU Leuven stelt dat “risico op kinderarmoede met 35 procent kan dalen door hervorming kinderbijslag”

Kinderarmoede in Vlaanderen zou met 35 procent kunnen worden verminderd door een hervorming van de kinderbijslag, dat blijkt uit een studie van de KU Leuven. 

Meer krantenkoppen in België

Collega’s uit ‘Thuis’ reageren fel op uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck: “Geen sprake van angstcultuur bij ‘Thuis’”

Het Thuishuis, het productiehuis achter de VRT 1-soap ‘Thuis’ reageert op de uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck over de angstcultuur die heerst op de set. Ook collega-acteurs Katrien De Ruysscher en Wim Stevens zijn fel voor de uitspraken van Van den Broeck: “Ik wil met klem tegenspreken dat er op de set van ‘Thuis’ een angstcultuur heerst.”

Lees meer »

Prinses Louise geniet van het kotleven in Maastricht, maar papa Laurent en mama Claire vinden één ding spijtig

Ze heeft deze zomer stevig gefeest: in het nachtleven van Saint-Tropez met haar broer prins Aymeric (18) en op een mondain verjaardagsfeestje in Turijn met haar vader prins Laurent (60). Maar sinds deze week is het weer bittere ernst voor prinses Louise (20), nu ze haar universitaire studies in Maastricht heeft hervat. Maak kennis met de “herdershond van de koninklijke

Lees meer »

“Belg is Europees kampioen pendelen”

De Belgen zijn Europees kampioen als het op pendelen aankomt. Zowel qua kilometers heen-en-terug als de pendeltijd staat ons land helemaal bovenaan in een groep van achttien Europese landen. Dat becijferde hr-bedrijf SD Worx na een onderzoek bij 18.000 werknemers, onder wie meer dan duizend Belgen.

Lees meer »

Verdediging van ‘Eveline’ gaat in beroep tegen beslissing tot publiek proces: “In belang van elke partij om schade niet nog groter maken”

De man die zich uitgaf als ‘Eveline’ en andere vrouwen om naaktfoto’s en filmpjes van onder meer BV’s te bemachtigen, gaat in beroep tegen de beslissing van de Gentse correctionele rechtbank om de zaak niet achter gesloten deuren te behandelen. Dat bevestigen zijn advocaat Wahib El Hayouni en het parket Oost-Vlaanderen.

Lees meer »

Man opgepakt voor diefstal bestelwagen Bpost na achtervolging met heli en drone

In Maldegem is een man opgepakt voor de diefstal van een bestelwagen van Bpost in Gent, na een achtervolging waarbij de politie een helikopter en een drone had ingezet. “Alle onze voertuigen zijn voorzien van een ingebouwd track-en-trace-systeem”, zegt woordvoerder Mathieu Goedefroy van Bpost, dat zal onderzoeken of alle post in de bestelwagen gebleven is.
The post Man opgepakt

Lees meer »

Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat”

Op zondagnamiddag 8 september heeft de première plaats van ‘Lelies’ in het Fakkeltheater in Antwerpen. De rol van de jonge Bilodeau wordt gespeeld door de 24-jarige Joppe Dekoker uit Heestert.
The post Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uw vraag aan de nieuwsombudsman: “Is de fameuze bloedbad-quote van Donald Trump correct weergegeven in Terzake?”

Het gonst op sociale media en een fikse regenbui met klachten plenst in mijn mailbox. Veel reacties op een Terzake-reportage vanuit de VS, met de Amerikaanse politiciloog en Harvard-professor Daniël Ziblatt. Hij is bezorgd over de neergang van de democratie in Amerika. We zien in de reportage ook Donald Trump die in een korte quote “waarschuwt voor een bloedbad” als

Lees meer »

Barbara Sarafian wil haar autoriteit laten gelden als kotmadam: “Samenleven is niet alleen de afwas doen”

Vanaf dinsdag trekt Barbara Sarafian (56) voor tien maanden in bij een groep studenten op een kot in Gent. Audélia, Bram, Delphine, Jitse, Jasper, Lorelei en Rowan zijn klaar om zich in hét avontuur van hun studentenleven te storten in ‘Kotmadam Sarafian’. Maar bij een proper kot horen ook regeltjes, volgens de kotmadam. “Ik maak een Whatsappgroep aan, maar niet

Lees meer »

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »