“Hij verwees naar Tedesco met emoji van Pinokkio! – We gaan hem niet missen”: niet-selectie Courtois logisch voor ‘Deviltime’

Een opvallende quote op de persconferentie van Tedesco na de bekendmaking van de EK-selectie, was die over Thibaut Courtois: “Hij was er zelf héél duidelijk over en vroeg bij, hij kent zijn lichaam het beste.” Maar voor onze analisten Jan Mulder en Marc Degryse in ‘Deviltime’, was de niet-selectie van de doelman een logische. En gaan we Courtois niet missen, dixit Mulder. 

Meer krantenkoppen in België

Oekraïense delegatie uit bezet gebied op bezoek in Limburg: “We kunnen hier veel leren voor de wederopbouw van ons land”

In Limburg is deze week een Oekraïense delegatie op bezoek. Die wil kennis opdoen over onder meer de reconversie van de mijnen, persvrijheid en recyclage. Het gaat onder meer om de gouverneur van de provincie Loehansk in het oosten van Oekraïne, een gebied dat intussen door Rusland is bezet, en drie burgemeesters van bezette steden. Vandaag bracht de delegatie een

Lees meer »

Soncotra Poperinge kijkt uit naar nationaal volleybal

Volleybalclub Soncotra Poperinge hield een ploegvoorstelling in De Lovie. Voorzitter Patrick Schatteman blikt vooruit op het nieuwe seizoen, dat volgende week van start gaat.
The post Soncotra Poperinge kijkt uit naar nationaal volleybal appeared first on KW.be.

Lees meer »

6-jarige jongetje met zeldzame hartconditie heeft goed nieuws voor vrienden in het ziekenhuis: “Phyllis, ik krijg een nieuw hart!”

Amper vijf dagen oud was John-Henry Lee toen hij zijn eerste openhartoperatie onderging. Vandaag is hij zes jaar en krijgt hij eindelijk een nieuw hart. De vrolijke jongen deelde het nieuws meteen met zijn vrienden/verzorgers in het ziekenhuis. John-Henry lijdt aan hypoplastisch linkerhartsyndroom, een aandoening waarbij een kant van het hart niet goed ontwikkelt.

Lees meer »

Fernand (65) zwaait na 48 jaar af bij Vandaele Machinery: “Ik zal het niet kunnen laten om geregeld nog eens binnen te wippen”

Bij de firma Vandaele Machinery werd een heerlijk personeelsfeestje gebouwd naar aanleiding van het pensioen van de geliefde en gewaardeerde werknemer Fernand Wille.
The post Fernand (65) zwaait na 48 jaar af bij Vandaele Machinery: “Ik zal het niet kunnen laten om geregeld nog eens binnen te wippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na 900 dagen ‘Van Straat naar Zorg’ werden meer dan 60% van de Kortrijkse dak- en thuislozen bereikt

Op 5 maart 2022 werd de straatverpleegkundige in het leven geroepen in de regio Zuid-West-Vlaanderen om extra zorg op te nemen voor dak- en thuislozen. De voorbije 30 maanden hebben de twee straatverpleegkundigen en één straatpsycholoog in Kortrijk al 250 unieke personen kunnen bereiken, goed voor meer dan 60% van de Kortrijkse volwassen dak- en thuislozen.
The post Na

Lees meer »

Maak kennis met Roxy Dekker, het hitfenomeen dat al maanden de Nederlandse hitlijsten domineert

Amper 19 is ze, maar heel Nederland eet uit de hand van hitfenomeen Roxy Dekker. ‘Anne-Fleur Vakantie’, ‘Sugardaddy’, ‘Huisfeestje’… Alles wat de zangeres op dit moment aanraakt verandert er in goud. “Bij m’n eerste hit dacht ik: dat ga ik waarschijnlijk nooit meer overtreffen. Maar dan gebeurde het nog eens en nog eens”, aldus een trotse Dekker. Roxy weet nu

Lees meer »

Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis”

Niet alleen de huwelijks- en overlijdensakten, maar ook de geboorteakten zijn nu raadpleegbaar in de online leeszaal van het Izegemse stadsarchief. “Die akten waren al een tijd gedigitaliseerd, maar voor opzoektingswerk niet beschikbaar door een technisch probleem”, zegt schepen van archief Kurt Himpe.
The post Ook geboorteakten sinds 1797 nu online raadpleegbaar: “Handig voor opzoekingswerk over familiegeschiedenis” appeared first

Lees meer »