Dominique Dehaene op CD&V-lijst in Heuvelland

Dominique Dehaene (47), zoon van oud-burgemeester Luc Dehaene van Ieper en oud-schepen van Ieper, zal in zijn nieuwe woonplaats Heuvelland opkomen voor CD&V. De partij is alvast opgetogen over deze aanwinst, want ook al is het op politiek vlak al een tijdje stil rond hem, Dominique heeft wel een pak bestuurservaring is is bijzonder gemotiveerd voor een nieuw lokaal mandaat.

Dominique Dehaene was van 2012 tot 2018 schepen in Ieper. Op nationaal vlak was hij een aantal jaar actief als woordvoerder op diverse kabinetten. Enkele jaren geleden zocht hij de rust op in de Hillestraat in Dranouter: “Ik wil mij altijd engageren voor de gemeenschap waarin ik terechtkom. Bij CD&V ontmoette ik een dynamische en sympathieke groep mensen die zich willen inzetten voor Heuvelland. Ik kon me ook vinden in de standpunten van de partij. En er was meteen een klik met lijsttrekker Nathan en fractieleider Geert. De afspraak was dat ik achter de schermen zou meewerken. Maar toen veel kandidaten uit de groep me vroegen om ook de lijst te versterken, kon ik niet aan de kant blijven staan. Ik hoop om met mijn eerdere politieke ervaringen deze gedreven CD&V-ploeg een duw in de rug te geven.”

Lijsttrekker Nathan Duhayon reageert heel tevreden: “De enorme politieke ervaring van Dominique is achter de schermen al sterk voelbaar. Hij kent de streek goed, hij weet hoe je een gemeente bestuurt en was meteen graag gezien in de groep. Door Dominique mee op onze lijst te zetten, kunnen we nog meer een beroep doen op zijn kennis en ervaring. Dominique is sociaal erg gedreven, recht voor de raap en weet van aanpakken.”

“Troeven in evenwicht houden”

“De troeven van Heuvelland zijn gekend”, zegt Dominique Dehaene nog : de rust en de natuur, de sterke landbouw en een actief ondernemersklimaat. Het evenwicht bewaren tussen die drie pijlers blijft een uitdaging. Met CD&V hebben we een sterk programma klaar om die uitdaging aan te gaan. En we leggen enkele belangrijke nieuwe accenten. De Heuvellanders betrekken bij het beleid en de zorg voor wie extra ondersteuning nodig heeft, liggen me persoonlijk nauw aan het hart.”

Dominique woont samen met Sofie Deparcq en hun drie kinderen Mauro, Quintus en Victoria in de Hillestraat in Dranouter. Hij is een actieve loper en sportliefhebber in hart en nieren.

The post Dominique Dehaene op CD&V-lijst in Heuvelland is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »

Tedesco ook na EK nog bondscoach

Een deel van de publieke opinie mag zich woensdag in Stuttgart tegen bondscoach Domenico Tedesco hebben gekeerd, zonder ongelukken is de Italiaanse Duitser ook na het EK nog op post.

Lees meer »

Portugese oud-premier Costa belooft aan eenheid te werken in EU

Aankomend voorzitter van de EU-regeringsleiders António Costa ziet het als zijn belangrijkste taak om aan de “eenheid te werken” binnen de Europese Unie. Dat heeft de oud-premier van Portugal via een videoverbinding gezegd meteen na afloop van de EU-top waar de EU-regeringsleiders over zijn benoeming hebben besloten. Costa neemt in december de functie over van de Belg Charles Michel.

Lees meer »

Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter

Op dinsdagmorgen 25 juni kon het ‘Veloflik’-team van de politiezone Vlas, tijdens een goed geplande en gerichte actie, twee fietsendieven oppakken toen ze wilden toeslaan ter hoogte van campus Howest en het zwembad Lago in Kortrijk.
The post Twee fietsendieven opgepakt tijdens gerichte actie ‘Veloflik’ aan Howest en Lago Kortrijk: duo aangehouden door onderzoeksrechter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Griekse kapitein blijft aangehouden na afsteken vuurwerk op jacht

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »