Ouderschap maakt mentaal kwetsbaar: jonge moeders starten vaker met antidepressiva

Vrouwen die in de afgelopen 12 maanden een kind kregen, zijn vaker gestart met een antidepressivum in vergelijking met andere vrouwen. Dat blijkt uit een onderzoek van het socialistisch ziekenfonds Solidaris naar postnatale depressie. Solidaris en perinataal psychiater Titia Hompens wijzen op de rol van de omgeving en vragen meer ondersteuning en kinderopvangplaatsen. 

Meer krantenkoppen in België

“Hij werd bozer en bozer”: politieverhoren over incident tussen Joost Klein en cameravrouw op Songfestival zijn gelekt

De cameravrouw naar wie zanger Joost Klein een dreigende beweging maakte tijdens de halve finale van het Songfestival, eiste een schadevergoeding van 7000 kroon, ruim 600 euro. Dat meldt de Zweedse krant ‘Aftonbladet’ die de politieverslagen heeft kunnen inkijken. Klein miste door het incident de finale. Het onderzoek van de Zweedse openbaar ministerie naar Joost Klein is intussen afgesloten wegens

Lees meer »

Merel scoort met Partycaravan op kinderfeestjes en andere events: “Weinig vrije tijd is geen probleem”

Merel Borglevens is 26, werkt voltijds voor Hotel Van Der Valk aan de Ghelamco Arena in Gent en runt in bijberoep nog haar eigen bedrijf Partycaravan. “We zijn geprikkeld door alles wat met events en ambiance te maken heeft”, schrijft ze op haar website. “Ik heb er de dagelijkse leiding en aangezien ik twee linkerhanden heb, staat mijn vader Herman

Lees meer »

Family concept store Polly’s Playground gaat laatste dagen in

Elisabeth Vandenbulcke (40) moet noodgedwongen om financiële redenen na een anderhalf jaar haar geliefde Polly’s Playground met kindermode in de Onze-Lieve-Vrouwestraat sluiten. “We ronden af met een superbraderie met heel wat moois aan miniprijzen en afscheidscadeautjes. Na de braderie zal enkel de webshop nog open zijn tot eind september.”
The post Family concept store Polly’s Playground gaat laatste dagen

Lees meer »

Tien minuten-regel helpt Ian Thomas bij z’n spectaculaire gewichtsverlies: “Bij 105 kilo besefte ik dat er iets moest veranderen”

Liefst 30 kilo minder geeft de weegschaal aan. Zanger Ian Thomas (27) besloot zijn leven volledig om te gooien en onderging een indrukwekkende transformatie. “Sinds mijn verjaardag – op 30 april – dwing ik mezelf om elke dag naar de fitness te gaan. In het begin was dat niet makkelijk, maar inmiddels is het een verslaving”, vertelt hij aan HLN.

Lees meer »

Nederlands koppel dat hoteldrama in Duitsland overleefde, vertelt nu over tweede wonder: “Vijf minuten voor instorting vertelde ik Mark dat ik zwanger was”

Het waren beelden die exact een maand geleden zo naar de keel grepen: een Nederlands peutertje (2) en zijn jonge mama (23) die na 10 uur levend van onder het puin van een ingestort hotel in Duitsland werden gehaald. Ze hadden het wonderwel gered dankzij een deur die op hen was gevallen. Later werd ook vader Mark (26) vanonder het

Lees meer »

LIVESTREAM NINOVE-KNOKKE (20u). Pakt thuisploeg eerste zege van het seizoen in 1ste Afdeling of behoudt Knokke perfect rapport?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond om 20u is dat KVK Ninove-R Knokke FC. Voor de Oost-Vlamingen is het hun eerste thuismatch van het seizoen in de 1ste Afdeling, kunnen ze winnen? Of pakt Knokke zes op zes? Kijk

Lees meer »