Wallonië sluit achterpoortje in verbod wapendoorvoer naar Israël

Een nieuw besluit van het Waalse Gewest verbiedt voortaan de doorvoer van wapens, met of zonder overlading, naar Israël. Dat schrijft Le Soir maandag. Bedoeling is om een blinde vlek in de regionale wetgeving te sluiten.

 

Meer krantenkoppen in België

HLN TRANSFERLIVE. Anderlecht en Union halen aanvallende versterking – “Depay kan 400.000 euro per maand verdienen in Brazilië”

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

Geena Lisa specialiseert zich als narcismecoach: “Het was een vriendin die me erop wees dat ik in toxische relatie zat”

Ze presenteert, schrijft boeken, geeft lezingen, acteert en zingt. Maar het grootste deel van haar tijd coacht Geena Lisa Peeters (52) mensen die uit een toxische relatie met een narcist willen stappen. “Ondertussen ben ik voor 95 procent van de tijd narcismecoach”, vertelt Lisa, die het zelf meemaakte, in ‘Primo’. “Er komen ook collega’s over de vloer, ja. De mediawereld

Lees meer »

“Dit waren geen verkrachtingen, maar barbaarsheden”: Gisèle Pélicot getuigt urenlang over hel die ze meemaakte

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze moest doorstaan. “Verkrachting is eigenlijk niet het goede woord, het gaat om barbaarsheden. De politie heeft mijn leven gered door deze zaak aan het licht te brengen”, aldus de vrouw. Haar emotionele beproeving is intussen al urenlang aan de gang.

Lees meer »

Versmelten met je thuis

Mumbai, Cuba, de Mekong … Fotograferen is de confrontatie met een andere werkelijkheid aangaan. Soms botst die, soms matcht die. Maar de wereld intrekken lukt nu even niet, door een pijnlijke schouder.

Lees meer »

Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene omgeving”

Op 1 september 2014 opende De Dorpsparel de deuren nadat er 14 jaar geen schooltje meer was. Tien jaar later bloeit en groeit de school nog steeds, en dat wordt gevierd met een rommelmarkt, een reuzespeelstraat en een optreden van de Schorriemorrieband.
The post Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene

Lees meer »

Passagiers zien vlak voor het opstijgen dat vliegtuig liters brandstof verliest

Er was even paniek op een vlucht van die van Jakarta naar Sumatra vloog toen passagiers bij het opstijgen merkten dat er liters brandstof uit de vleugel van het toestel lekte. De piloot werd snel verwittigd door grondpersoneel van de luchthaven en keerde onmiddellijk terug naar de gate. De 135 passagiers konden ongedeerd afstappen en vertrokken met enkele uren vertraging

Lees meer »

Verouderde lokalen maken plaats voor gloednieuw complex voor voetbalclub City Pirates en scouts in Merksem

In het Bouckenborghpark in Merksem zijn de werken gestart voor de bouw van een gloednieuw complex dat onderdak zal bieden aan zowel voetbalclub City Pirates als scoutsgroep 4de Sint-Joris Meisjesgidsen. De verouderde lokalen maken plaats voor een duurzaam gebouw dat beide verenigingen zal huisvesten. De stad Antwerpen investeert meer dan 5,6 miljoen euro in dit project, dat naar verwachting eind

Lees meer »

Jonas Boets schrijft nieuw misdaadverhaal: ‘Buitenspel’ gaat over moord tijdens de Brugse voetbalderby

Vlak voor de Brugse derby Club-Cercle heeft uitgeverij Manteau in het Jan Breydelstadion zondagnamiddag het misdaadverhaal ‘Buitenspel’ van Jonas Boets voorgesteld. Commissaris van In ontrafelt het geheim achter een moord op het veld tijdens de derby.
The post Jonas Boets schrijft nieuw misdaadverhaal: ‘Buitenspel’ gaat over moord tijdens de Brugse voetbalderby appeared first on KW.be.

Lees meer »

Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren in De Haan met opendeurdag: “Kom naar de geitjes en lammetjes kijken”

Feest op Het Reigershof in De Haan: onlangs was het 25 jaar geleden dat het familiebedrijf als eerste Vlaamse geitenboerderij het biocertificaat kreeg, en dat wordt op zaterdag 7 september gevierd met een opendeurdag. “We willen van die gelegenheid ook gebruikmaken om onze coöperatie nog eens in de kijker te zetten.”
The post Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren

Lees meer »

Groen neemt plannen nieuwe verkaveling tussen Grote Hulststraat en Stoktmolenstraat op de korrel: “Er is nu al zo weinig groen in Tielt”

Er komt een (kleine) nieuwe verkaveling met 23 woningen in het groene binnengebied tussen de Grote Hulststraat en de Stoktmolenstraat in Tielt. De omgevingsvergunningsaanvraag daarvoor werd donderdag goedgekeurd door de gemeenteraad, al had An Vanden Bussche van oppositiepartij Groen daar bedenkingen bij.
The post Groen neemt plannen nieuwe verkaveling tussen Grote Hulststraat en Stoktmolenstraat op de korrel: “Er is

Lees meer »