Voormalige Torhoutse schepen Rita Dewulf verlaat de gemeenteraad

Zoals ze enkele maanden geleden heeft aangekondigd, stopt Rita Dewulf (CD&V) met de politiek. De voormalige Torhoutse schepen diende maandagavond tijdens de gemeenteraad officieel haar ontslag in. Haar laatste dag als raadslid wordt vrijdag 31 mei.

In januari werd Rita, die 62 is, nog voorgesteld als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober, maar kort daarna veranderde ze van mening. Ze besloot een punt achter haar politieke bezigheden te zetten. Ze stelde haar plaats op de CD&V-lijst weer vacant.

Schepenwissel heeft pijn gedaan

Rita is sinds 1995 gemeenteraadslid en werd op 1 januari 2013 schepen. Dat laatste bleef ze tot eind juni vorig jaar, toen ze, zoals na de verkiezingen van 2018 afgesproken, haar schepenambt nog voor anderhalf jaar doorgaf aan partijgenote Annick Vanderspurt. “Ik heb die wissel gerespecteerd, maar hij heeft me geen deugd gedaan”, steekt Rita haar ontgoocheling niet onder stoelen of banken. “Het deed pijn om mijn legislatuur als schepen niet te kunnen afronden. Maar anderzijds: een woord is een woord. Ik ben de gemaakte afspraak uit 2018 nagekomen. Er is zeker geen sprake van ruzie of onenigheid.”

Eerste kleinkindje Oscar sinds januari

Rita woont in de Makeveldmolenstraat op de wijk Don Bosco. Ze heeft twee zonen, Alexander (31) en Laurens (28). En op 10 januari, toevallig haar eigen geboortedatum, is ze voor het eerst oma geworden. Oma van Oscar, het zoontje van Laurens. Dat eerste kleinkindje heeft een nieuwe wereld voor haar doen opengaan.

“De komst van Oscar heeft sterk meegespeeld in mijn beslissing om met de politiek te stoppen”, klinkt het. “Ik wil genoeg tijd voor hem kunnen vrijmaken. Als je je als politica voor de volle 100 procent inzet, word je voor een stukje geleefd. Je hebt tal van verplichtingen. Daar wil ik vanaf. Ik wil meer van het leven kunnen genieten.”

Luid applaus vanop alle banken

Rita werd voor alle voorbije jaren in de lokale politiek bedankt door burgemeester Kristof Audenaert (CD&V). Ze zal in de gemeenteraad opgevolgd worden door CD&V’er Kristoff Demoor. Een sterk geëmotioneerde Rita zei met een goed gevoel op haar politieke carrière terug te kijken en bedankte iedereen die haar door dik en dun gesteund heeft. Vanop alle banken weerklonk er luid applaus.

The post Voormalige Torhoutse schepen Rita Dewulf verlaat de gemeenteraad is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoeveel meer of minder kost een warmtepomp dan een klassieke gasketel op 10 jaar tijd? “Deze ene factor maakt duizenden euro’s verschil”

De (ver)bouwer moet niks meer weten van de warmtepomp. De verkoop ervan is in de eerste zes maanden van het jaar bijna gehalveerd. Dure elektriciteit maakt dat de warmtepomp niet kan opboksen tegen de gascondensatieketel, oordeelt de consument. Is dat ook werkelijk zo? Wij maakten de precieze vergelijking. “Nee, ik heb nog geen spijt van mijn nieuwe warmtepomp, ook al

Lees meer »

Inge Reyntjens schuldig bevonden aan moord op zus Heidi

Een Antwerpse assisenjury heeft Inge Reyntjens (56) donderdag, na ruim vier uur beraadslaging, schuldig bevonden aan de moord op haar verstandelijk beperkte zus Heidi Reyntjens (49). Het slachtoffer verdronk vijf jaar geleden door haar toedoen in het kanaal Dessel-Schoten in Turnhout. Inges ex-vriendin Daisy V.M. (42) werd vrijgesproken, zoals het openbaar ministerie ook had gevorderd.

Lees meer »

Pro Nieuwpoort stelt voor om klimaatbedrijf op te starten op de site van Swartesfabriek

Pro Nieuwpoort, met lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Nicolas Vermote, heeft vandaag samen met Stijn Deschilder een ambitieus voorstel gelanceerd om de stad een belangrijke stap voorwaarts te laten zetten in de strijd tegen de klimaatverandering.
The post Pro Nieuwpoort stelt voor om klimaatbedrijf op te starten op de site van Swartesfabriek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Welkom in de proeftuin in Klerken

Op vrijdag 6 september werd in Houthulst, meer bepaald in deelgemeente Klerken, een zogenaamde proeftuin geopend. Inwoners mogen er fruit, bloemen en noten komen plukken, rapen en proeven.
The post Welkom in de proeftuin in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeenteraadsvoorzitter reageert op heisa rond schepen Marleen De Soete: “Er is nooit een gesprek geweest met Marleen De Soete, mezelf en de vakbonden”

Gemeenteraadsvoorzitter Kris Steen wenst via een schriftelijke mededeling te reageren op het artikel ‘Medewerkers gemeente De Haan beschuldigen schepen Marleen De Soete van favoritisme en politieke inmenging op de werkvloer’ dat deze week verscheen. Hij wordt daarin ook vernoemd door burgemeester Wilfried Vandaele, maar de desbetreffende info is volgens Steen onjuist.
The post Gemeenteraadsvoorzitter reageert op heisa rond schepen

Lees meer »

Liesbeth (39), Jaspis (36) en Bjorn (47) ontdekten pas als volwassenen dat ze hoogbegaafd zijn: “Mijn ouders vonden me een betweter”

“Leidinggevenden vinden het doorgaans heel vervelend dat ik slimmer ben dan zij.” Zowel op de werkvloer als in de aula’s gemakkelijker als je hoogbegaafd bent? Niet per se, zo getuigen Liesbeth (39), Jaspis (36), en Bjorn (47) die pas als volwassene het label ‘hoogbegaafd’ opgeplakt kregen. “Ik heb jarenlang aangemodderd en voelde me vreselijk dom.”

Lees meer »

Protest tegen nieuwe verkaveling

Bewoners in de Sint-Jorisstraat in Elverdinge luiden de alarmbel over een nieuwe verkaveling van Ons Onderdak. Ze vrezen parkeer- en verkeersoverlast en stellen de rechtsgeldigheid van de vergunning in vraag. Schepen en voorzitter van Ons Onderdak Philip Bolle (Vooruit) spreekt echter van een mooi project.
The post Protest tegen nieuwe verkaveling appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jaarlijkse jeugddag is opnieuw een groot succes

Op de Vrijetijdscampus in Houthulst vond op zondag 8 september de jaarlijkse jeugddag plaats met springkastelen, een klimmuur, sumoworstelen en nog heel wat meer. Vooraf waren er al 180 inschrijvingen, maar de dag zelf kwamen er nog heel wat extra kinderen meespelen. Tijdens de jeugddag konden de kinderen ook kennismaken met de jeugdbewegingen in de
The post Jaarlijkse jeugddag

Lees meer »

Zal de oorlog zich uitbreiden naar hier? Kolonel Housen geeft antwoord op vragen van onze lezers: “De komende weken worden cruciaal voor Oekraïne”

De komende weken worden cruciaal voor de oorlog in Oekraïne. Het Russische leger zal proberen om nog zo veel mogelijk grondgebied te veroveren voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van begin november, maar wat gebeurt er daarna? Wanneer komt er vrede? Waarom grijpt de NAVO niet harder in? Onze lezers stuurden ons de voorbije dagen tientallen vragen over het conflict. Onze defensie-expert,

Lees meer »