Vier jaar cel gevorderd voor steekpartij in Oostends drugsmilieu, dader gaat voor vrijspraak: “Dit was wettige zelfverdediging”

Twee twintigers riskeren voor de Brugse rechtbank tot vier jaar effectieve celstraf voor hun aandeel in een brutale steekpartij in Oostende. Volgens parket was er sprake van een moordpoging.

Op 31 mei vorig jaar raakten twee mannen op klaarlichte dag slaags aan het kruispunt van de Torhoutsesteenweg met de Oude Molenstraat in Oostende. Een van de mannen gaf meerdere messteken aan een 34-jarige man, die op de hoek met de Frère-Orbanstraat in elkaar zakte. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar verkeerde niet in levensgevaar.

De feiten speelden zich af in het drugsmilieu, maar de precieze aanleiding blijft onduidelijk. Dader Znati D. (22) kon pas in oktober ingerekend worden. Hij riskeert vier jaar effectief voor poging tot moord. Zelf vraagt hij de vrijspraak. “Hij handelde uit wettige zelfverdediging”, pleitte advocaat Nicholas De Mot.

Mes in bloempot

Een vermeende medeplichtige, Ibrahim H. (27), liep al op 22 juli tegen de lamp naar aanleiding van winkeldiefstallen in Oostende. De Algerijn zou het mes daags voor de feiten in een bloempot in de buurt hebben verborgen. Hij riskeert een jaar cel, maar ontkent zijn aandeel met klem. Opvallend: een buurtbewoner trof het mes kort voor de steekpartij aan en bracht het naar de politie. De feiten werden uiteindelijk gepleegd met een ander mes.

In de zaak stelde niemand zich burgerlijke partij. De uitspraak volgt op 24 juni. (AFr)

The post Vier jaar cel gevorderd voor steekpartij in Oostends drugsmilieu, dader gaat voor vrijspraak: “Dit was wettige zelfverdediging” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen klamme tent voor deze jongeren: luxueus cruisekamp van 1.350 euro is een groot succes

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

KIJK. Man met bivakmuts en rugzak op stadiondak veroorzaakt opschudding tijdens Duitsland-Denemarken

Opschudding tijdens de match Duitsland-Denemarken zaterdagavond: een man was tijdens de wedstrijd op het dak van het EK-stadion in Dortmund geklommen. Rond 23.20 uur verschenen leden van het speciale interventieteam SEK in de catacomben. Pas na het laatste fluitsignaal werd de 21-jarige man gearresteerd. Volgens ‘Bild’ zou hij daar 53 minuten hebben doorgebracht.

Lees meer »

Radio Vandewalle is weer in de ether op 96.7 FM

De zomerse stadsradio Vandewalle gaat vanaf zaterdag 13 juli weer in de ether. De tweede editie is twee weken lang dag en nacht te beluisteren en te herbeluisteren. Buurtbewoners, verenigingen en een pak vrijwilligers werken eraan mee. Op 23 juli komt Radio Rolarius nog een dag terug en wordt Radio Vandewalle gekaapt.
The post Radio Vandewalle is weer in

Lees meer »

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere rock en punk”

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde studeerde dit schooljaar af aan MUDA, richting singer-songwriter. Voor haar zangexamen mocht ze optreden in Missy Sippy. Daarnaast zingt ze in de band Junkyjardpool, die deze zomer optreedt tijdens de Gentse Feesten.
The post Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere

Lees meer »