“Waar ben je mee bezig als je een minderjarige slaat?”: man (27) krijgt zes maanden met uitstel en boete na drie caféruzies

Drie afzonderlijke caféruzies leveren een 27-jarige man uit Harelbeke zes maanden cel en 800 euro boete op, beiden met uitstel. Hij moet zich vooral laten begeleiden voor zijn alcohol- en agressieproblematiek. De man werd al eerder veroordeeld voor geweld.

A.L. stond nog onder voorwaarden toen hij op 23 april 2022 ruzie kreeg bij een café in de Kortrijkse stationsbuurt. Hij deelde er meerdere vuistslagen uit aan een minderjarige. Het parket tilde daar zwaar aan. “De beklaagde is een hele grote mens”, zei de procureur op het proces. “Ik weet niet waar hij denkt dat hij mee bezig is als hij een minderjarige slaat.”

Spijt

Een maand na het eerste incident raakte A.L. opnieuw betrokken bij een caféruzie in ’t Straatje in Kortrijk. Meerdere omstaanders moesten tussenkomen om hem te bedaren. Bijna identieke feiten deden zich later nogmaals voor in Waregem. Deze keer wilde L. na de vechtpartij ondanks zijn dronken toestand nog met de wagen vertrekken. Toen mensen hem wilden tegenhouden, kwam het weer tot een gevecht.

“Ik heb er veel spijt van”, zei L. zelf. “Ik ga nu al een tijdje niet meer uit. Ik kom op een leeftijd dat ik een stap vooruit wil zetten.”

Door de volledig voorwaardelijke straf krijgt de man nu die kans van de rechter.

The post “Waar ben je mee bezig als je een minderjarige slaat?”: man (27) krijgt zes maanden met uitstel en boete na drie caféruzies is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tien minuten-regel helpt Ian Thomas bij spectaculaire gewichtsverlies: “Bij 105 kilo besefte ik dat het anders moest”

Liefst 30 kilo minder geeft de weegschaal aan. Zanger Ian Thomas (27) besloot zijn leven volledig om te gooien en onderging een indrukwekkende transformatie. “Sinds mijn verjaardag – op 30 april – dwing ik mezelf om elke dag naar de fitness te gaan. In het begin was dat niet makkelijk, maar inmiddels is het een verslaving”, vertelt hij aan HLN.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Geen eremetaal voor dressuurteam, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

“Hopelijk een plaatsje in veel boekenkasten”: Spar Ieper lanceert uniek verzamelalbum met foto’s over de Kattenstad

Sinds kort kan je bij de Spar in Ieper sparen voor het unieke verzamelalbum ‘Her-Ontdek Ieper, het verhaal van Ieper in 175 illustraties’. De 175 fotostickers bieden een overzicht van de Ieperse geschiedenis. De eerste 100 klanten met een vol album, krijgen vier gratis gidsbeurten door het historische stadscentrum van de Kattenstad.
The post “Hopelijk een plaatsje in veel

Lees meer »

Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Binnen minder dan twee weken opent het Schippersweekend voor de 39ste keer de deuren. Het festival uit Lauwe slaagde er de afgelopen jaren in te groeien tot een trekpleister van formaat, een tendens die zich verder zal zetten. “Ons petanquetoernooi? In amper 65 seconden uitverkocht!”
The post Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Lees meer »

LIVE FORMULE 1. Norris is zijn eerste plek meteen kwijt aan ploegmaat Piastri, Verstappen schuift plaatsje op

De Formule 1 zomerstop is achter de rug en na Zandvoort trekken de F1-piloten dit weekend naar het Italiaanse Monza, de thuishaven van Ferrari. Vorige week was Lando Norris (McLaren) duidelijk sneller dan drievoudig wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) en ook dit weekend pakte de Brit uit in de kwalificaties met een nieuwe pole-positie. Verstappen begint pas vanaf positie 7.

Lees meer »