Niemand vervolgd na hallucinant ongeval waarbij auto van ophaalbrug viel

Het hallucinante ongeluk in oktober 2021 waarbij een auto op de Marie Thumas-Durieuxbrug aan de Leuvense Vaartkom stond terwijl die open ging, zal niet voor de rechtbank verschijnen. Dat heeft het parket van Leuven beslist. “We zien de meerwaarde van een strafrechtelijk proces niet in”, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

Zo stemde Oostrozebeke: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Oostrozebeke trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Oostrozebeke.
The post Zo stemde Oostrozebeke: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook witte pijlen op dubbelrichtingsfietspaden: rode stroken moeten fietsoversteken zichtbaarder maken in Bredene

De voorbije weken werden heel wat fietspaden op de plek waar ze over kruispunten lopen extra zichtbaar gemaakt. “De fietspaden werden voorzien van een opvallende rode thermoplastische verf”, legt schepen van Openbare Werken Steven Buyse (Vooruit) uit.
The post Ook witte pijlen op dubbelrichtingsfietspaden: rode stroken moeten fietsoversteken zichtbaarder maken in Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Strooit Justitie nog roet in het eten? In deze drie gemeenten hangt de sjerp nog aan een zijden draadje

Drie lopende onderzoeken bij het gerecht strooien mogelijk nog roet in het eten voor evenveel kandidaat-burgemeesters in West-Vlaanderen. Anthony Dumarey en Wieland De Meyer behaalden in respectievelijk Oudenburg en Heuvelland een absolute meerderheid en ook Dirk Verwilst is in fusiegemeente Tielt aan zet, maar het is voor alle drie afwachten welk advies provinciegouverneur Carl Decaluwé zal geven aan de Vlaamse

Lees meer »

John Crombez trekt naar de stembus: “Het valt best wel mee met de zenuwen”

John Crombez is vanochtend zijn stem gaan uitbrengen in Oostende. “Er hangt heel veel van af”, zegt hij. “De campagne is nu voorbij, op verkiezingsdag start je ’s morgens met nul stemmen. We hebben vaak gemerkt in de wijken dat veel Oostendenaars een ander bestuur vroegen. Wat dat zal geven en wat de mogelijkheden zijn, dat is spannend hé.”

Lees meer »

Aartsbisdom van Los Angeles betaalt 880 miljoen dollar aan misbruikslachtoffers

Het aartsbisdom Los Angeles heeft ermee ingestemd honderden miljoenen dollars te betalen aan slachtoffers van seksueel misbruik door geestelijken. Ze kwam een ??schikking overeen van in totaal 880 miljoen dollar (ongeveer 811 miljoen euro) met 1.353 eisers die de katholieke kerk beschuldigden van kindermisbruik. Dat laten de advocaten van beide partijen weten.

Lees meer »

Zo stemde Nieuwpoort: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Nieuwpoort trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Nieuwpoort.
The post Zo stemde Nieuwpoort: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onverbeterlijke drugsverslaafde uit Roeselare krijgt 20 maanden effectieve celstraf en 8.000 euro boete

“Het flakkaprobleem in Roeselare los je niet op met repressie maar door te blijven inzetten op het geven van kansen.” Niettegenstaande een 39-jarige man uit Roeselare zich al voor de elfde keer voor drugsinbreuken voor een rechter moest verantwoorden, bleef zijn advocaat Filip De Reuse volop pleiten voor blijvende begeleiding. “Maar hoeveel kansen moeten gegeven worden”, vroeg de rechter zich

Lees meer »

John Crombez sluit campagne af door op te treden in de Twilight

Zaterdagavond heeft lijsttrekker John Crombez (Vooruit +) de verkiezingscampagne afgesloten met een muzikale noot. In de Twilight in de Langestraat gaf hij een stevig rockoptreden met enkele muzikanten waarmee hij 30 jaar geleden ook al speelde. Heel wat kandidaten waren aanwezig en zagen hoe de kandidaat-burgemeester de basgitaar beroerde.
The post John Crombez sluit campagne af door op te

Lees meer »

LIVE OOST-VLAANDEREN. Premier De Croo haalt toch nog absolute meerderheid in Brakel: “Gunt u het mij misschien niet?” – Partij burgemeester Mathias De Clercq voorlopig grootste in Gent

Het is weer zover: vandaag mag je weer gaan stemmen voor jouw lokale bestuur. Er staat heel wat op het spel in Oost-Vlaanderen. Wie wordt de burgemeester van Gent? Sleept Conner Rousseau de sjerp in Sint-Niklaas in de wacht? En haalt Forza Ninove nu wel een absolute meerderheid? Volg de aanloop naar de verkiezingen op de voet in onze provinciale

Lees meer »