“Mijn zoon ging wenend naar bed na het nieuws”: medewerkers jeugdvoetbal KV Oostende komen samen voor laatste barbecue

Zaterdagavond kwamen alle medewerkers van het jeugdvoetbal van KV Oostende samen voor de jaarlijkse barbecue en dat ging gepaard met heel wat tranen. KV Oostende staat immers aan de rand van het faillissement en het is helemaal niet zeker of er effectief nog jeugdvoetbal gespeeld zal worden op De Schorre.

Jaarlijks wordt er door de sponsors een barbecue georganiseerd voor alle medewerkers van het jeugdvoetbal van KV Oostende. Daarmee wordt traditioneel het voetbalseizoen afgesloten. “Ook nu moeten we het voetbalseizoen afsluiten, ondanks de situatie waarin we verkeren”, zegt directeur Rick Coucke. “Ik ben vorig jaar mijn speech begonnen met: het afgelopen seizoen was voor onze club een dramatisch seizoen. Dramatisch was nog zacht uitgedrukt in vergelijking met waar we nu staan.”

Bloedend hart

Coucke krijgt het even moeilijk als hij de aanwezigen bedankt voor hun inzet en in het bijzonder enkele mensen. Hij laat zijn tranen dan ook de vrije loop. Peter Degroote (41) is trainer bij de U12, maar voetbalde sinds zijn vijfde bij KV Oostende. “Mijn hart bloedt”, zegt Peter. “Ik denk alleen maar aan een nieuw positief verhaal en dat is niet alleen bij mij zo. Mijn zoon speelt zelf bij de U12 en hij ging al wenend naar zijn bed. We proberen daarop in te spelen door met hen te praten. We hopen nog steeds op een doorstart. De juiste mensen op de juiste plaats wordt het belangrijkste.”

Francis Boedts (69) is dan weer verantwoordelijke van de kantine. “Ik vermoed dat de kantine zal blijven bestaan, want we hopen om te herstarten”, vertelt Boedts. “Wij draaien op de jeugd. Als je met 600 spelers hier komt voetballen, dan smeedt dat banden tussen de ouders en dat gebeurt meestal in de kantine. Iedereen heeft vragen wat er staat te gebeuren.”

In Oostende blijven

Ook burgemeester Bart Tommelein en schepen van Sport Bart Plasschaert waren aanwezigen. “We zijn overtuigd van het feit dat de jeugd in Oostende moet kunnen blijven spelen. We hebben de accommodatie en dus moeten we een goede jeugdwerking blijven nastreven. We willen dat alle spelers in Oostende blijven. Jeugdspelers uit Oostende moeten in Oostende spelen en daar gaan we als stad alles aan doen”, aldus Tommelein.

The post “Mijn zoon ging wenend naar bed na het nieuws”: medewerkers jeugdvoetbal KV Oostende komen samen voor laatste barbecue is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

KIJK. Deze BV kon Erik Van Looy niet overtuigen om mee te doen aan ‘De slimste mens’: “Hij wilde liever nieuwe BBQ-technieken leren”

Het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat pas op 14 oktober van start, maar van de deelnames van Xander De Rycke, Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck en Hannelore Knuts zijn we nu al zeker. Wie nog meer meedoet, kan presentator Erik Van Looy (62) momenteel niet vertellen. Wel verklapt hij in de podcast ‘Mid Mid’ wie niet

Lees meer »

La Réserve is méér dan ooit terug: luxueus hotel krijgt als eerste aan Belgische kust label “vijf sterren superior”

Een klein jaar nadat La Réserve Resort de deuren opende, mag het hotel het label “vijf sterren superior” in ontvangst nemen. En dat is een primeur aan de Belgische kust. Marc Coucke en Bart Versluys werkten hard aan de comeback van een van de meest besproken hotels aller tijden. De zakenpartners haalden het onderste uit de kan – en hun

Lees meer »

Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan”

Met de ondertekening van de oprichtingsakte in het stadhuis schoot Welzijnsvereniging Blankenberge officieel uit de startblokken. “Een belangrijke mijlpaal in de realisatie van de nieuwe synergetische zorgsite in Blankenberge”, aldus burgemeester Björn Prasse (Open VLD).
The post Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Damberdvrienden huldigen kampioenen

Bij kaartclub de Damberdvrienden met als lokaal ’t Damberd in de Gentsestraat, vond de jaarlijkse kampioenenviering plaats.
The post Damberdvrienden huldigen kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man aangehouden na burenruzie in Kruisem die fataal afloopt

In Ouwegem, een deelgemeente van Kruisem, is een man aangehouden door de onderzoeksrechter, na een burenruzie die uit de hand liep. De man zou zijn buurman hebben aangereden. Het slachtoffer overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De 2 hadden al jaren ruzie over de aanbouw van een nieuw huis, waardoor waterschade was ontstaan. Het parket onderzoekt de zaak

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt nieuwe evacuatie van Khan Younis en Rafah

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

IN BEELD. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zowel in Rusland als in Oekraïne schade door nachtelijke droneaanvallen

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »