Rusland waarschuwt voor directe confrontatie met NAVO

17:03 De NAVO zit, nadat NAVO-baas Jens Stoltenberg zijn steun heeft betuigd voor Oekraïense aanvallen op Russisch grondgebied, midden in een directe confrontatie met Rusland, waarschuwt het Kremlin. 

Meer krantenkoppen in België

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Ward Vergote van Moorslede geschorst na veroordeling wegens belangenneming

Ward Vergote, de liberale burgemeester van Moorslede, wordt voor de rest van de legislatuur geschorst uit zijn functie. Dat is vernomen op het kabinet van Vlaams minister van binnenlands bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD). “Het gaat om een grove nalatigheid en strookt niet met de voorbeeldfunctie die een burgemeester heeft”, zegt de minister.
The post Burgemeester Ward Vergote van

Lees meer »

Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke

CD&V Tielt-Meulebeke schuift weinig verrassend huidig Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze naar voor als lijsttrekker en maakt tegelijk een nieuw logo bekend. Meer details over de lijst maakt de partij voorlopig niet bekend.
The post Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

“Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward Vergote reageert op vijf maanden schorsing

Burgemeester Ward Vergote (Visie) reageert ongemeen hard op de vijf maanden schorsing die is opgelegd door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld). Vergote keerde haar partij enkele jaren geleden de rug toe en het is zeer de vraag of dit nu al dan niet heeft meegespeeld.
The post “Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Meerkamper Simon Versavel (Flac Ieper) hoopt op titel in eigen club

Komend weekend kan je in Ieper terecht voor het PK meerkamp. Bij de atleten van Flac Ieper is het onder meer uitkijken naar Simon Versavel (22). Voor Simon is het komend weekend een van de hoogtepunten van het seizoen. “Ik heb er echt naar uitgekeken”, zegt de Zonnebekenaar. “Op het Vlaams kampioenschap begin mei werd ik tweede op de tienkamp

Lees meer »

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »