Plopsa investeert duurzaam in elektrisch wagenpark en laadpunten

Plopsaland De Panne zet opnieuw een stap richting meer duurzaamheid met de introductie van 80 elektrische bedrijfswagens, vijf elektrische golfkarretjes en twee elektrische shuttlebusjes.

Recent werden ook 40 extra laadpunten voorzien op de parking van het Plopsa Resort Belgian Coast, bovenop de 18 laadpunten die al aanwezig waren. De elektrische wagens zullen worden ingezet voor diverse operationele taken binnen de verschillende Plopsa-parken en zullen bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van de onderneming. Het draagt ook bij aan een schonere en gezondere omgeving voor zowel haar bezoekers als haar medewerkers.

“Bij Plopsa streven we ernaar om verantwoorde keuzes te maken die zowel het milieu als onze bedrijfsactiviteiten ten goede komen. De introductie van deze elektrische voertuigen en het voorzien van extra laadpunten is een concrete stap in die richting, en we zijn vastbesloten om ons duurzaamheidsbeleid verder uit te rollen met nog meer dergelijke initiatieven”, zegt Kris Biesemans, CSR Director Plopsa.

The post Plopsa investeert duurzaam in elektrisch wagenpark en laadpunten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee Belgische verdachten van moord op Vlaams koppel op Tenerife kunnen binnenkort aan Spanje worden overgeleverd

De Brusselse raadkamer heeft het Europees aanhoudingsbevel uitvoerbaar verklaard tegen de twee verdachten die in België zijn opgepakt in het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife. Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23) kunnen binnenkort dus aan Spanje worden overgeleverd. Woensdag raakte bekend dat

Lees meer »

De speeltijd is voorbij: Duitse spelersvrouwen niet meer welkom

De speeltijd is voorbij. Konden de spelers van de Duitse nationale ploeg sinds de start van het EK voetbal geregeld wat tijd doorbrengen met hun naasten, is daar niet langer sprake van. Het hoofd louter op de finale, niet op de familie. In tegenstelling tot de Engelse WAGs: na hun zege tegen Slovakije werden de Engelse spelersvrouwen in een vloot

Lees meer »

Gewezen milieuraadvoorzitter Louis Roelens overleden

Omringd door de dichtste familie is thuis in Elverdinge Lodewijk ‘Louis’ Roelens (79) overleden. Hij was de gewezen voorzitter van de stedelijke milieuadviesraad Ieper en was tien jaar dijkgraaf Zuidijzerpolder.
The post Gewezen milieuraadvoorzitter Louis Roelens overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boerderij brandt uit na blikseminslag

Het onweer heeft lelijk huis gehouden in Mechelen en omstreken. Aan de Oppuurseweg in Lippelo (Puurs-Sint-Amands) is een boerderij uitgebrand. De brand is waarschijnlijk ontstaan na een blikseminslag.

Lees meer »

“Wie er de voorbije vier dagen was, kan het niet langer ontkennen: Rock Werchter staat voor een tweesprong”

Rock Werchter heeft een probleem. De moeder aller festivals is niet langer een MILF, maar stilaan een prille grootmoeder. Net als haar bezoekers. Jarenlang plooide het festival zich gewillig naar de grillen van een steeds veeleisender publiek en plukte het daar graag de euro’s van. Maar wie er de voorbije vier dagen was, kan het niet langer ontkennen. Rock Werchter

Lees meer »

Inwoners van de Polderstraat in Londerzeel blijven in shock achter na destructieve windhoos: “Ik weet niet of ik ooit nog kan terugkeren”

Een tiental seconden. Langer had een gitzwarte windhoos niet nodig om een spoor van vernieling achter te laten in de Polderstraat in Londerzeel. Onze reporter trok naar de zwaarst getroffen straat van Vlaanderen, waar geschokte inwoners de schade opmeten: “Mijn dakkapel is gaan vliegen”, zegt Jef. “Een van mijn zonnepanelen ligt twee straten verder in een tuin”, getuigt Iris.

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »