Jennifer (39) neemt nachtrestaurant in Harelbeke over op 1 juni: “’t Anker mocht niet verdwijnen”

Op vrijdag 31 mei nemen Jean-Claude Masselus en zijn echtgenote Martine Declercq afscheid van ‘hun’ nachtrestaurant Brasserie ’t Anker. “We gaan een beetje van het leven genieten”, luidt het. Op zaterdag1 juni heropent ’t Anker alweer, met zaakvoerder Jennifer Bogaert, die al twee jaar meewerkt in de zaak.

Brasserie ’t Anker aan de Kortrijksestraat was jarenlang een van de weinige nachtrestaurants, zo niet de enige in de grote regio, waar je zelfs om 5 uur ’s ochtends nog iets kon eten. De zaak werd gerund door Jean-Claude Masselus en zijn echtgenote Martine Declercq. Nachtrestaurant ’t Anker werd in 1987 opgericht door de ouders van Jean-Claude, Nicole Verfaille en Freddy Masselus uit Kuurne. Zij runden sinds 1979 het nachtrestaurant De Laeten in Kuurne, waar je ‘s nachts nog terecht kon voor kip en broodjes. Het concept van kip en broodjes verhuisde mee naar ’t Anker.

“Na enkele jaren namen Jean-Claude en Martine de zaak over van hun ouders. Mensen op weg naar of op terugweg van een feestje of een discotheek, maar ook ploegwerkers, nachtverplegers en stadsdiensten: ze vonden ’s nachts of ’s morgens vroeg het restaurant met gemak. Na bijna 37 jaar stoppen Jean-Claude en Martine. “Het is een zeer mooie en gouden tijd geweest, maar nachtwerk kruipt in de kleren. We willen een beetje rusten en nog wat van het leven genieten”, aldus het koppel.

Hart verloren

Jean-Claude en Martine gingen op zoek naar een overnemer en kwamen uit bij Jennifer Bogaert (39), een medewerkster van de zaak. Zij is afkomstig uit Oudenaarde en werkte eerder in een brasserie in Oudenaarde, in het park Baron Casier in Waregem en al twee jaar in ’t Anker.

“Ik heb mijn hart verloren aan de zaak en vooral aan de huidige uitbaters. Het zijn prachtige mensen en fantastische bazen”, vertelt Jennifer. “Ik zou het jammer vinden als een van de meest gekende nachtrestaurants in de regio zou verdwijnen en ja, het is een van de laatste.” De bedoeling van Jennifer is om ’t Anker open te houden van maandag tot en met donderdag van 18 uur tot 3 uur ’s nachts en op vrijdag en zaterdag de zaak open te houden van 18 tot 5 uur ’s morgens, op zondag van 11.30 tot 5 uur. De sluitingsdag is woensdag. “Ik wil ook werken met een tegoedbon bij een reservering vanaf vier personen, met een verrassingsbord en aperitief van het huis. Voorwaarde is wel dat je de bon moet meebrengen.”

The post Jennifer (39) neemt nachtrestaurant in Harelbeke over op 1 juni: “’t Anker mocht niet verdwijnen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Zelfs mijn rijhuisje is zéker een miljoen waard”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »

Johan Boskamp over Oranje, Tedesco en zijn pensioen als analist: “Nederland heeft geen enkele speler van wereldklasse”

“Ik heb alleen nog maar op dat bankje gelegen en zitten zappen. Werelds!” Tot u spreekt Johan Boskamp (75), sinds vorige maand voetbalanalist op rust. Er ligt een nieuwe biografie van hem in de winkel. “Alle leugens en de rest staat erin”, zegt hij. Het liefst ouwehoert hij over voetbal. Over het EK, Oranje, de Duivels, Tedesco… en Mark Cavendish.

Lees meer »

De jurk van koningin Máxima kost amper 47 euro: dit zijn de meest betaalbare outfits van de royals

Designermerken als Natan, Armani en Jenny Packham doen vaak gouden zaken door de royals van vandaag. Maar niet elke outfit hoeft een fortuin te kosten. Het gebeurt dat koninginnen en prinsessen (voor hun doen dan toch) extreem goedkoop gaan. Onze koninklijke mode-experte Jelka Van Duyse duikt in de kleerkast van de royals en zoekt naar hun meest betaalbare outfits, die

Lees meer »

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »