Pastorie Leke organiseert Pastorie Leke café: “Een avond rond actuele thema’s”

Van tijd tot tijd zal in d’Oude Pastorie in Leke een Pastorie Leke café worden georganiseerd. De eerste keer gaat door op woensdag 29 mei.

“Het is de bedoeling om telkens een spreker uit te nodigen die ergens een maatschappelijke boodschap heeft en informatie kan bezorgen over verschillende ecologische zaken. Ook dit is een vorm van ecologisch ondernemen”, vertelt Antoine Rabaut (32), die tot onlangs een restaurant uitbaatte in Nieuwpoort.

“Het was van meet af aan de bedoeling om op termijn het restaurant te sluiten. Ik deed ook nog traiteurdienst en hier, in d’Oude Pastorie, de feestjes en bijeenkomsten. Het werd wat te druk. Dus nu leg ik mij toe op deze plaats, waar we verschillende activiteiten zullen organiseren, zoals bijvoorbeeld een pop-uprestaurant”, vertelt Antoine. “Op 29 mei bijten de Diksmuidse ondernemers van Lowlands Energie de spits af. Ze verzorgen een avond rond actuele thema’s, zoals recente evoluties op de energiemarkt, de ontwikkeling van hun eigen windturbine die op vandaag vooral focust op de landbouw, en de rendabiliteit van groene energie.”

Herbestemmingsdag

Meteen een uitgelezen kans om ook het herbestemmingsproject Pastorie van Leke te ontdekken. “Onlangs was er Herbestemmingsdag, een soort nieuwe monumentendag waarbij de focus ligt op waardevolle gebouwen die een herbestemming kregen. We mochten een aantal geïnteresseerden ontvangen die heel wat konden leren over het herbestemmen op zich en over het ecologisch gebruik van materialen met aandacht en respect voor de geschiedenis van het gebouw”, aldus Antoine. “De Pastorie is ook de geschikte plaats om feestjes te geven, te vergaderen, seminaries te organiseren en noem maar op. De verschillende ruimtes, het mooie terras en de gezellige tuin bieden tal van mogelijkheden.”

Op 29 mei gaan de deuren om 18 uur open. Om 19 uur komen de sprekers aan het woord, volgt er een vragenmoment en is er ruimte voor debat. Vanaf 20 uur is de bar open en is er gelegenheid tot netwerken. Het einde van de avond is voorzien om 23 uur.

Deelnemen kan door gratis in te schrijven via het formulier op de website: https://pastorieleke.be/cafe. De pastorie volgen kan via Facebook en Instagram. Dranken aan de bar kunnen cash of via payconiq betaald worden.

The post Pastorie Leke organiseert Pastorie Leke café: “Een avond rond actuele thema’s” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Beelden tonen hoe woedende DJ Hardwell abrupt zijn optreden beëindigt op Saga Festival: “Zo kan ik dit niet”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »

ZOMERREEKS. Sylvia woont al 18 jaar in de brousse in Togo: “Ik kan niemand vertrouwen, voor je het beseft doen ze iets in je drankje”

Sylvia Roovers (63) werkte 23 jaar bij Umicore in Hoboken en was al een tijdje weduwe toen ze in 2006 haar leven een nieuwe, positieve twist wilde geven. Ze nam loopbaanonderbreking en trok naar Togo om vrijwilligerswerk te doen. Achttien jaar later runt ze in Wli, een klein dorpje in de brousse, met haar vzw Joko Togo een weeshuis en

Lees meer »

Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie”

De Maria-Ommegang trekt op zondag 7 juli door de Poperingse centrumstraten. Het Maria-Ommegangscomité kon door problemen aan het gebouw niet aan kledij of attributen voor de processie. Daarvoor werd een oplossing gevonden en het comité kijkt reikhalzend uit naar de processie.
The post Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar

Net voor de oefenwedstrijd van de Belgian Cats in de Lange Munte ontving Pauline Bayart een aandenken als Belofte van het jaar. Als speelster van Waregem en Young Cat kreeg ze een erezitje op de match van de Cats tegen China, geflankeerd door haar trotse ouders.
The post Pauline Bayart krijgt trofee van Belofte van het jaar appeared first

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »