LIVE OEKRAÏNE. Italië kant zich tegen inzet van geleverde wapens tegen doelen op Russisch grondgebied

Het Oekraïense leger zegt dat Rusland in de nacht van zaterdag op zondag luchtaanvallen uitvoert. De doelen zouden vooral in het westen van Oekraïne liggen. Een gedegen beeld van de schade of slachtoffers is er nog niet. Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de oostelijke stad Charkiv kwamen zaterdag minstens zestien mensen om het leven, laat de gouverneur van de regio weten op zondagochtend. Eerdere berichten spraken ook over een veertigtal gewonden en zestien vermisten. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Afscheid van het geheugen van KW: Jos Remaut gaat na veertig jaar met pensioen bij De Krant van West-Vlaanderen

Na liefst 40 jaar bij De Krant van West-Vlaanderen gaat Jos Remaut met pensioen. Vier decennia lang volgde Jos het reilen en zeilen in onze provincie van erg dichtbij. We noemden hem daarom ook preus ‘ons geheugen’. In vier sleutelmomenten laten we Jos terugblikken op zijn rijkgevulde carrière.
The post Afscheid van het geheugen van KW: Jos Remaut gaat

Lees meer »

10 geldvragen aan Alexander Hendrickx

01:04 Hockeyspeler en Red Lion Alexander Hendrickx (31) verliest zijn geldzaken niet uit het oog. ‘Ik zoek sponsordeals met merken die bij me passen, omdat ik besef dat ik het ijzer moet smeden nu het heet …

Lees meer »

Zaak drugsinfiltrant uitgesteld, hof wil herverhoor van Zwevegemnaar

Het hof van beroep in Gent heeft de zaak van drugssmokkelaar Franky D. uit Zwevegem uitgesteld naar 18 december. Franky D. wordt vervolgd voor de invoer van grote hoeveelheden cocaïne naar België, maar beweerde dat hij werkte als burgerinfiltrant voor de Amerikaanse overheid.
The post Zaak drugsinfiltrant uitgesteld, hof wil herverhoor van Zwevegemnaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de kijker via ‘Zee van Smaak’

Met de nieuwe editie van ‘Zee van Smaak’ zet het provinciebedrijf Westtoer de schijnwerpers op de lokale producten uit de Noordzee. Van 15 september tot 15 oktober presenteren 88 kustchefs het beste uit de Noordzee. Dit jaar staat de noordzeegarnaal centraal, samen met de seizoensgebonden Noordzeevissen schartong en pladijs.
The post Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de

Lees meer »

“Het Salomonsoordeel binnen de VRT verhult een groter probleem: dat van de sluipende politisering”

Wie heeft Thuis nog nodig, nu de werking van de VRT zelf tot een soap is verworden? Al maanden houdt intern geruzie de openbare omroep in de greep. In de laatste aflevering vorige vrijdag werden programmadirecteur Ricus Jansegers en netmanager van VRT en VRT Canvas Lotte Vermeir de laan uitgestuurd. Hun onderlinge conflict verziekte volgens een welzijnsrapport de hele redactie.

Lees meer »